Antikrundan

Nu har jag nyss tittat på ett avsnitt av antikrundan tillsammans med min mor och far. Nu låter det som om vi är värsta tråkbollarna som stup i kvarten sitter och diskuterar politik, men riktigt så är det inte.
Jag och pappa är bara historiefreak och gillar gamla grejer och deras historia. Mamma tror jag mest tycker att det är maffigt med vad mycket skit egentligen kan vara värt. Förut satt hon och gormade om någon skitful fågel som var ihop limmad av gamla porsilnsgrejer och förstod inte riktigt hur den kunde vara värd 25 tusen.

Mysigt som få var det i alla fall. Det har hög mysighets nivå, det programmet.
Funderar på att helt enkelt dänga mig i säng och läsa lite Liza nu, hon lyser alltid upp dagen med sina mord.

Karlarna = grisbönder

I princip hela Sverige har vid detta laget gjort sig bekant med allas våran Karl-Petter, grisbonden från Säffle.

För fem minuter sedan strök jag omkring i vårat kök och sjöng på "Jag vill bo i en svamp" för fulla muggar. Jag slängde då ett öga på våran lokala blaska - Säffle tidningen och fick på första sidan se en grisbonde sitta med en liten kulting.
Jag skumläste vad det stod och det stod någonting om att det var ekonomiskt tufft för grisbönderna och att grisbonden Karl-Johan har märkt av det kärva läget.
Jag funderar på om detta är något riksfenomen. Killar som heter Karl+ett tilläggsnamn blir grisbönder?

Fashion Against AIDS

Jag är lite halvgalet förälskat i Jagger och Cardigans tröjan i Fashion Against AIDS kollektionen på H&M. Måste springa in på hm imorgon och kolla om det kanske ligger någon av de och väntar på mig? Vill helst ha den svarta Jagger tröjan med läppar på.. Helt toksnygg.
Då kan jag och Johanna vara snygga. Hon i sin Timbaland, och jag i min Jagger!

Sjukling

Igår somnade jag vid cirkus halv elva och i morse gick jag upp vid halv sju, alltså så har jag sovit åtta timmar i natt. Men jag var inte alls utvilad och pigg, snarare tvärtom.
Gick hem från skolan efter första lektion och har därefter legat i soffan hela dagen tillsammans med syrran som också hon har varit sjuk.
Kände att jag måste vila upp mig tills imorgon när det äntligen bär av till Ida i karsltad där vi ska ha räk & vin kväll. Förhoppningsvis blir det hur trevligt som helst!


Hurtigt liv...

Jag och Johanna var och simmade. Jag dog efter fem minuter och kände mig därmed som värsta muskelknutten. Inte. Ville strypa Johanna när hon inte var ett dugg trött och jag ville bara springa och sätta mig i bastun på en gång. Men hon sa till mig att stå ut, så det gjorde jag. Åtminstone lite.
Jag simmade ett tag i alla fall, typ 35 minuter eller något. Det var 30 minuter mer än vad jag egentligen orkade - så HEJ träningsvärk imorgon. Efter de där 35 minuterna så självdog jag nästan och sa till Johanna att jag skulle gå till duschen och hon kom strax efteråt. Sedan var det den efterlängtade bastun som gällde.

Men nu har jag bestämt mig för att jag ska bli en sådan där jobbig jäkla människa som man bara vill strypa för att den är så hurtig. Sån vill jag bli!
Och eftersom Johan är en sådan person, och jag får alltid skuldkänslor för att han har en massa muskler och jag har mest...ingenting - varken fett eller muskler, så har jag också bestämt mig för att bli sån.
Det kommer jag orka, tills imorgon.
Men drömma går ju?

Segt

Ringde nyss Johanna och frågade om hon var fit for fight för att gå och simma snart, men då låg den latisen och vilade sig! Vilket hon skulle fortsätta med i en halvtimme till, och här sitter jag mest och glor rakt fram.
Så vad ska jag sysselsätta mig med i en hel halvtimme?

Speeding cars

Aah, lovely.



Den vita backen

Dagen är överlevd!
Skitkul dag i skolan, faktikst. För en gångs skull la jag ner mig riktigt ordentligt på gympan också, så det var kul. Nu ska jag städa upp lite överallt och sedan ska jag och Johanna dra iväg och simma!
Härligt värre.

Imorse råkade jag dock ut för en chock!
Jag tog det ganska lugnt eftersom jag hade planerat att cykla till skolan idag, och behövde därmed inte sticka förens kvart i åtta (vi börjar åtta och det tar en halvtimme att gå hemirfrån mig, nej - vi har inga stadsbussar i den här lilla stan).
Halv åtta satt jag i godan ro och knaprade i mig frukost samtidigt som jag lyssnade på Rix Morron Zoo. Jag är en ganska frånvarande person på morgnen och det är ganska svårt att få kontakt med mig innan jag har vaknat till ordentligt. Efter att jag suttit och ätit i fem minuter insåg jag att det är vitt ute på backen. Helt rasande förstod jag att det har snöat. Detta resulterade till att jag inte kunde cykla, eftersom det inte går att cykla i snö enligt mig.
Jag kastade mig över telefonen och ringde förtvivlat till pappa och frågade om det fanns någon möjlighet att han kunde skjutsa mig till skolan, men nejdå - då hade han åkt till Karlstad med jobbet.
Jag kastade frukosten, packade ner gympakläder, borstade tänderna och halvt om halvt sprang iväg. Jag bestämde mig för att gå genom stan eftersom det skulle ta alldeles för lång tid att gå genom det kassa väglaget vid älven.
När jag står och väntar på grön gubbe så kommer Johanna och hennes mamma förbi i bilen! Gulliga som dom är så stannade dom vid närmaste plats och jag fick hoppa in och få skjuts till skolan. Är numera i evig skuld till Lena (=Johannas mamma) som räddade mig på det heroiska sättet!

Influensan?

Jag hörde härom dagen att influensan springer löst runt om i Sverige.
Igår sa klasskompisar att några av deras föräldrar ligger hemma med denna fasansfulla sjukdom. Karin gick runt med skyhög feber och jag och Emma frös hela dagen lång.
Vaknade med grovt illamående, och är livrädd för att influensan ska ha slagit till. Jag har inte tid med att vara sjuk. Jag måste plugga!

Duschen, här kommer jag!

Hurtigt värre!
Tror jag svimmar snart av utmattning. Jag och Line tog en powerwalk som var lite väl seg för att det ska smaka mig, sista biten halvsprang jag med mina stackars stavar.
Nu har jag ägnat mig åt lite styrketräning med min egen kropp som vikt. Nu väntar en härlig dusch!

Framåt anda

Hujedamej så läskigt. Nu har beställt min första körlektion på i-center. På måndag 8.30. Känns härligt att äntligen göra det och få någonting gjort, men usch så nervös jag är!
Känner mig dock ganska stolt över mig själv eftersom jag nu har börjat på ett hemprov i rasismens idéhistoria i samhällen som ska vara färdigt nästa fredag. Har nu gjort cirkus en tredjedel och gör större delen imorgon. Nu går allting bra känns det som.
Ska bara tvinga med Line ut på en power walk, så är jag på topp sen!

En av fyra

Var i skolan, hade ett kort styrelsemöte så jag hann med lunchen (yääääj!).
Efter engelskan kutade jag och Ingman iväg till i-center för att plugga lite på datorn där. Fick dock smått panik, fattade inte ett jäkla jota och fick bara godkänt på en av fyra. Ujuj.

Nu har jag tankat magen med lite ny mat, och tänkte försöka ta tummen ur röven och göra lite samhällskunskap. Om jag orkar...?

Optimist?

Jag känner mig inte alls som en vidare positiv person längre, eftersom jag lider av hjärtesorg, till viss mån. Otroligt sorgligt med tanke på att jag faktiskt har världens underbaraste pojkvän, problemet är bara att jag inte får träffa honom..
Nu ska jag hur som helst käka frukost och sedan knata iväg till skolan tillsammans med Johanna. Ska på franska och lida över att jag inte har gjort min läxa, sedan på styrelsemöte och därefter till engelskan - så det blir nog noll tid för lunch idag också, så det blir att sitta o skaka av hunger på engelskan idag också.
Låter lockande..

Arg på ingenting

Dagen började ganska bra. Men nu sitter jag mest och är jävligt arg på ingenting och allting. Mest på en person, som inte har gjort ett dugg. På det viset är jag rätt skum, som just nu. Jag satt och tittade på gamla fotografier och blev bara dyngförbannad på personen i fråga för att ha ett förflutet.
Elakt av mig.

Måste göra franskläxa, sen ska jag försöka att göra någonting rockigt..

Milkshakes jakten

Idag gick vi till stadsbiblioteket istället för att vara på historian - just för att hitta böcker som vi kunde använda i historian.

Konstiggrej
Ett äpple! Jag tyckte att det såg helroligt ut.


Tihia
Det var vi som gick till biblioteket. Sandra, Karin, Ingman och jag. Fast jag syns inte, för jag är bakom kameran.

När vi gick där så insåg jag helt plötsligt hur otroligt sugen på milkshake jag var. Då kom Ingman fram till att han också var det. Vi bestämde oss för att springa in på Sibylla som ligger precis bredvid biblioteket och köpa milkshake. Men det hade dom bara på somrarna. Då blev jag skitsur.

Mcdonalds2
Så jag tvingade med Ingman till McDonalds  istället.


Mcdonalds1
Där hade dom milkshake. Lägg märke till den blåa himlen!


Milkshakejohan
Så här sexig var Ingman tillsammans med sin chokladmilkshake. Den var inget god.


Milkshakejag
Så här snyggt kisande var jag tillsammans med min jordgubbs milkshake. Den var mycket godare än Ingmans.

Högvarv

Idag så ska man försöka inleda en ny vecka och sätta den på högvarv så att den går precis lika snabbt som den förra. Helst ännu fortare.
Har sovmorgon till halv elva idag, otroligt skönt. Kände mig riktigt utvilad när klockradion drog igång för en halvtimme sedan.

Ta tag i dagen!

Det tredje hjulet blir förfrågad

Johanna är wunderbar. André med, i och för sig.
Jag träffade de båda två förut idag. Jag och Johanna ska åka till Ida i Karlstad på fredeag och ha vin& räkkväll. Vi ska sova där och mysa.
Då frågade Johanna om inte André kunde komma till Karlstad på lördagen så att de kunde gå på bio. Då sa André att det var så tråkigt att åka på buss till Karlstad alldeles själv, och då sa jag att det var så tråkigt att åka buss hem igen alldeles själv.
Då tyckte dom att jag kunde följa med dem på bio. Blev mycket smickrad av erbjudandet eftersom jag mest kommer sitta och glo på lördag & söndag eftersom Johan inte har någon helgspermission. Visserligen skulle jag aldrig kunna tänka mig att vara tredje hjulet och förstöra deras mysiga biokväll, men tänk vilka gulltussar som frågade!

En snabb helg

Och så har ännu en helg fladdrat förbi innan man ens hunnit blinka. Och nu är det enda som finns kvar - tysthet. Känner mig känslomässigt dyngtrött, näst intill död. För så mycket som jag bara har varit lycklig och kär den här helgen, så har jag nog aldrig känt förut.

Det var underbart att vakna imorse av att Johan puttade på mig samtidigt som solen sken in i rummet och lyste upp. Då var det frukost som gällde, sedan stack vi ut och gick. Det var dock ingen vidare hurtig och rask promenad, som alla andra sysselsatte sig med.
Vi gick mest framåt i vanligt tempo och pratade, skrattade och mest bara var...


Promenad8
Så jävla fin så att jag får ont i magen av att titta på honom.. inte sant? ;)


Promenad7
Finast i världen!

Johan bestämde sig för att han ville att vi skulle ta ett foto där vi "var snygga och inte pussades".


Promenad6
Men jag tycker inte om att snygga mig på kort, så jag fulade mig istället!


Promenad5
När Johan övertalat mig till att le lyckades han att se ut som en hög elefant. HAHA. Så han kommer nog inte att få någon bild där vi bara är snygga utan att pussas..


Promenad4
Jag fular mig på ännu ett kort..


Promenad3
Johan har en tendens till att bli oerhört tjusig på bild...


Promenad2
Jag vet att jag är snygg. ;)


Promenad1
Pusspaus på promenaden.

I väntans tider

Sitter nu och väntar på en dryg Johanna, sen ska vi springa iväg till Patricia. Känner att jag bara vill komma iväg, och att allting är allmänt drygt - är därför på mindre bra humör.
Men det kommer säkert bli jätte trevligt, när vi väl kommer iväg! :)

Fredag, underbara fredag

Ååh, fredag.
Finns det någonting bättre?
Tveksamt.

Sitter nu och smaskar på en smoothie och smörgås. Ska snart spela lite the sims med syrran, var nämligen ungefär hundra år sedan sist (känns det i alla fall som).
Ikväll blir det till Patricia tillsammans med Johanna. Pizzaätande, spritdrickande och massvis, massvis med skratt. Förhoppningsvis.
Också kommer Johan ikväll, så jag ska väl ringa till honom när jag ska hem från Patricia och rent av kräva att han måste komma  och sova hos mig..

Släkt dag

Nu är jag dyngtrött.
Efter det att jag varit hos farmor o farfar så stack jag hem och pysslade med släktforskningen. Sedan hörde Patricia av sig och ville träffas, så jag tog två timmars rast och lekte lite med henne, sedan var det bara att rusa hem till släktforskningen igen.
Har gjort färdigt den nu, tror jag. Har hunnit bli dyngtrött och gått över min hårda gräns med att inte plugga efter 2000. Nu skiter jag i om jag bara får G på den, jag kan fortfarande få mvg i historia.
Nu ska jag lägga mig i sängen och mysa i telefon tillsammans med Johan..

Slog i sängen

Måste egentligen iväg till farmor och farfar, idag igen. Suck. Ska hämta lite foton på min proband i släktforskningen. Gosh, jag vill inte. Vill bara lägga mig i sängen och inte gå upp förens imorgon.
Det är inte det att jag är sur eller grinig, utan bara så otroligt trött. Gäspade mig igenom hela dagen i skolan idag. Men här kan man inte gå runt och hänga läpp, nej iväg till farmor o farfar på en gång!

Någon som kan skjutsa mig..?


På väg hem

På vägen tog jag också massa bilder. Eller två, rättare sagt. På mycket vackra ting.

Påväghem2
Så här fint var det när jag gick över älven hem.


Påväghem1
Sen så hittade jag den här vid parken vid Sifhälla. Otroligt tjusigt.

Torsdag skoldag

Även idag i skolan så var jag flitig med kameran, till mina klasskompisars skräck.

Skola16
På samhällen satt vi i bilbioteket och jobbade. Ingman och Sandra skapade tredje världskriget, dock enbart i muntjafs och det var en riktigt trevlig stämning!


Skola15
Sara ville inte vara med på foto. Det ville Eijub, se så söt han är! ;)


Skola14
Ingman visar stolt bilder ur sin hip-hop bok. Han ska skriva om hur samhället ser på hip-hopare, jag ska skriva om punkare.


Skola13
Jag snyggar mig. Jag var så tjock så Ingman fick inte plats i bild.


Skola12
Jag friade till Ingman. Han godtog förlovningen och han fick låna min vackra ring. Den gick dock inte på honom...


Skola11
Okej, det här var nog århundradets tråkigaste bild, men vi skulle ha klassråd och Richard och Blomqvist satt och sjöng så vackert, men jag tänkte inte på att sången inte fastande på bilden.. ;)

Hos Line i tisdags

I tisdags hos Line tog jag några få, otroligt snygga foton.

Hosline7
För en gångs skull drack vi inte te, utan cappucino! Johanna demonstrerar mycket vackert.


Hosline6
Line var lite småsur över någonting, så hon lipade.


Hosline5
Jag försökte att agera snygg. Jag är otroligt rädd för att jag misslyckades.


Hosline4
Mathias kom hem med Digestive choklad!

Släktforskningen

Har nyss kommit hem från farmor och farfar. Mycket trevligt, faktiskt.
Var där och pratade om farmors mamma som är min proband i släktforskningen, eftersom den ska in på fredag. Så nu tänkte jag faktiskt ta tummen ur röven och skriva lite om det.

Angående min spökliga farmors mormor - den andra släktningen till mig som också har släktforskat hörde av sig i måndags. Han berättade att han hade hittat både henne och hennes mamma och pappa samt syskonen. Jag tyckte det var ganska skumt, eftersom jag verkligen har tittat men inte hittat någonting.
Men jag har bestämt mig för att jag inte ska ha med det i min inlämning angående släktforskeriet, eftersom det är så lite tid kvar..


SSS

Tyskar, dessa tyskar.
Nu drar jag alla tyskar över en och samma kam. Men finns det någon tysk som är ordupprättare? I sådana fall vänder jag mig nu till den personen i det här inlägget.

Jag sitter och väntar på Johanna och Line som ska få lida plågornas plågor och leka med mig. Johanna skrev på msn att hon trodde att tyskar var knäppa.
Det heter fitnessstudio (= typ gym), med tre S på tyska. Vi kanske ska döpa om våran glasstrut till glassstrut?

Ta allt med en nypa salt, jag är rätt knäpp för tillfället och skrattar åt typ allt.

Från Säffles gator

På vägen hem från skolan så gick jag en sväng på stadens stora gator. Där köpte jag en födelsedagspresent till min mamma.

236176-356
Så här fin var den! :)

Semla
Sen gick jag till ICA också. Där köpte jag en ICA-semla. Nu är det nästan ingenting kvar av den, men så här fin sedan var den för tio minuter sedan!

Johannas inflytande

Johannapanna är en sådan person som har ett väldigt stort inflytande på mig. Om jag står och väljer mellan två tröjor som jag tycker är lika fina och frågar efter Johannas åsikt och hon tycker den till vänster, så blir det oftast också den till vänster.
Samtidigt som Johanna har ett väldigt stort inflytande på mig så drar jag en gräns där jag tycker att det influerar i mitt riktiga jag. Jag skulle aldrig köpa en tröja bara för att Johanna tyckte att den var fin.
Samma sak var det med OC. Jag tänkte inte titta på OC bara för att Johanna tyckte att det var så dyngbra. Dessutom har jag heller aldrig haft femman, utan Anderssons är trogna Viasat - gluttare.

En dag precis när skolan hade börjat igen efter sommarlovet så gick jag hem till Johanna och hon satt och tittade på OC. Jag småsuckade och hon frågade om hon skulle stänga av, då sa jag till henne att sätta på första avsnittet istället.
Sen var jag fast. Jag lånade alla OC boxar av Elin och Johanna och sträcktittade på allihopa - ända tills det att den där surfarkillen som jag inte kommer ihåg vad han heter just nu kom in i bilden och skulle ta den älskade Marissa från Ryan! Jag vet inte riktigt hur det hela slutade, men det vet väl alla andra. Jag blev så sur så jag slutade titta. Från början visste jag ju också att Marissa skulle dö i slutet, men det kändes så långt borta så jag brydde mig inte. Det var kärlek.

Jag är lite smått efterbliven när det gäller musik också.
Jag lyssnar mest på gammal musik såsom Abba och härliga grejer. Jag visste att Johanna hade kört fast i någon musik som hette "Hide and seek" och när hon spelade den för mig så blev jag överlycklig, för jag kände igen den.
Hon berättade att den spelades när Marissa sköt Ryans bror.. (är det va?)
Hon skickade den till mig, och nu kan jag inte riktigt sluta lyssna på den..
Hon har gjort det igen - Johanna har gjort mig beroende!


En bra dag

ÅÅh, en ny ljuvlig dag. Idag är det en bra dag, känns det som.
Ute är det frostigt kyligt och solen skiner över all frost. Idag är det bra.
Sitter som vanligt i släktforskningen och väntar på att min kulturhistoria ska börja, som alla andra tisdagar. Men idag är det en bra tisdag. Slutar tidigt, redan vid tio i ett. Sedan ska jag hem och räkna lite matte.
Kan bli mycket härligt och mycket bra.

Guldbagge tråk

Nää, guldbaggegalan var dyngtråkig i år. Den kanske alltid brukar vara så tråkig?

Sparsamt

Guldbagge galan - hur mysigt är inte det?

Har nu legat och bläddrat igenom La Redoute katalogen lite för många gånger, men ändå så hittade jag bara fyra klänningar och ett par ballerinaskor. Mamma kommer troligen bli mycket, mycket stolt över sin sparsamme dotter!

Ny dag, ny vecka

En ny dag och en ny vecka att ta sig igenom tills nästa helg kommer.. Men det kommer nog att gå ganska bra, för förra veckan gick rusligt snabbt. Får hålla tummarna för att denna också gör det.

Det blir ingen skola idag, eftersom min mage krånglar som tusan. Får smått panik eftersom jag känner att jag måste vara på lektionerna - det blir så trögt när man kommer efter.
Får försöka bita tag i det så gott det går. Nu ligger jag i sängen och tittar på The Perfect Man, mysigt.

Känslor

Helt plötsligt är det som om någon har proppat i mig en massa känslor som jag inte visste att jag kunde känna. Allting är bortom lycka och kärlek, och blir till ett dis av välbehag.

Slappiskväll

Har nyss kommit hem från en tur till Ica där jag köpte mig en halvliter glass (= favoriten Häagen Dazs Pralines & Cream). Nu ska jag hoppa in i mjukiskläderna och lägga mig i sängen och lusläsa engelskboken som ska vara färdigläst tills på tisdag.
Kan bli trevligt.

Fantastisk helg

Helgen har varit fantastisk!
Johan kom hit vid nio, halvtio ungefär. Sen satt vi och tittade på Let's Dance tillsammans med mamma och pappa och sedan gick vi och la oss i sängen och tittade på film.
Det var som en chock när jag öppnade dörren när han plingade på. Jag kom inte ihåg att han var snygg...

KakorIgår var det mys på förmiddagen och sedan träffade jag Line och Johanna. Vi fikade loss riktigt rejält! Jag tyckte att vi kunde köpa fikabröd på Ica och fika hemma hos Line istället för att springa till ett fik, så det gjorde vi.
Men det blev ganska många bullar... Närmare bestämt nio styckna, så vi hade tre var. Givetvis vräkte vi i oss dem, sådana gottegrisar som vi är! Det var helmysigt.
Kvällen spenderades sedan hemma hos Johan i hans tvsoffa.
Idag spenderades den på samma plats.

Jag vet inte vad det var som gjorde helgen så underbar, men den bara var det.

Män och deras kukar

Jag, mamma och pappa satt vid middagsbordet och åt en mysig middag tillsammans, bara vi tre. Charlotte var i väg hos en kompis och Mattias ska åka till Göteborg.
Då berättar dom att en bekant till oss har slagit sin fru. Denna fru är också hon en bekant.
De visste inte så mycket för de hade bara hört det på ryktesvägar, men hon ska tydligen ha gått till en kvinnojour och sökt hjälp och han ska ha flyttat därifrån. Men han ska ha kommit tillbaka någon gång då det var något av parets barn som firade sin födelsedag, och fadern ville väl troligen vara med och fira denna.
Men då hade han hotat sin fru, samtidigt som parets trettonåriga dotter stod bredvid och hörde alltihopa. Hotat henne till döds.

Nu sitter jag och kokar. Jag blir så jävla sur på alla män här i världen som anser att de är mer värda än oss kvinnor, bara för att de är just män.
Det finns ingen som kan förneka att de är starkare fysiskt, men den fysiska förmåga som de har blivit tilldelade - har de fått den för att de ska kunna få rättigheten till at slå kvinnor eller för att de ska vara kapabla till ett mer fysiskt krävande arbete såsom jordbruk och jakt?
Vad kommer det sig att män anser sig vara i högre rang än oss, enbart för att de har denna fysiska styrka? Varför ska de få tillgångar som inte vi får?
Varför tillger de sig själva rättigheten att bestämma över en kvinnas kropp?

Neej, jag förstår inte. Och jag blir bara mer och mer förbannad vid tanken på att det varenda dag finns kvinnor som blir utnyttjade av män på högst oacceptabla vis. Våldtäkt, misshandel och kränknigar.
Nu anser inte jag att kvinnorna är Guds bästa barn heller, men eftersom vi inte är fullt så starka fysiskt som män är - borde vi inte då bli behandlade med vördnad och respekt istället för att bli kränkta, sedda som sexobjekt och misshandlade?


The Cartoons

Igår när jag och Johanna var hemma hos Line så bad Line mig att ladda ner lite musik till hennes dator. Alla som har träffat mig vet ju att min musiksmak är utomordentligt bra, så jag antar att det var därför.
När jag satt där och försökte komma på musik att ladda ner så slog det mig plötsligt! En grupp med killar som sjöng en massa roligt strunt i roliga frisyrer. Denna grupp stod vi och dansade till när jag gick i typ tvåan tror jag. Roliga minnen.
Efter ett tag hittade jag rätt och nu har jag spelat låten nonstop!


Spottet på naturkunskapen

Idag i skolan så hade vi labb på naturkunskapen. Givetvis var det bara samhällarna som var där, och ekonomerna var hemma och slappade - precis som vi kommer göra nästa fredag.
Jag fattade inte riktigt vad vi höll på med och vad det skulle vara bra för, men roligt var det.

Natur6
Sandra är självklart lika glad som alltid!


Natur5
Ingman ser sött förvirrad ut och Emma står bara och sötler! Hah.


Natur4
Jag ser ut som en kåt och galen kirurg.


Natur3
Karin ser ut som en kåt och galen gynekolog.

Idag skulle vi använda oss av vårat spott i labben. Det var fyra grupper så det var därmed fyra personer som var tvungna att spotta. Dessa fyra var Ingman, Karin, Sandra och Rike.

Natur2
Här surplar Ingman i sig vattnet som han ska spotta ut sen igen - då innehållande hans saliv.


Natur1
GURGELGURGEL! Visst gurglar han vackert?

Mysfrukost

Imorse åt jag och mamma en jättemysig frukost tillsGrötigtammans. Det var riktigt härligt.
Bara vi två hemma och solen började sakta men säkert att gå upp.
Gröt severades det då!

Har nu genomlidit (fel ord, det var faktiskt riktigt roligt) ännu en dag i skolan. Fick dock ett jättekasst meddelande och var dyngsur halva dagen, men blev lite gladare under historian.
Nu har jag slagit fast vad jag ska skriva om i min b-uppsats i historia - utomäktenskapligt sex. Förr i tiden, alltså.
Idag är det ju inte så ovanligt...

Husen rasar

Fyfan!
Jag antar att det inte har undgått någon att det kommer bli storm idag och inatt. Fick nyss höra att risken för att hus kommer att rasa ner i Karlstad är stor. Läskigt.

Bildbevis för traumat hos Line

Förut hos Line:

Hosline3
Line sitter vid sin dator och skriver ett hämnd-inlägg i sin blogg som ett svar på det vackra inlägget som jag skrev förut. Visst ser hon rätt galen ut?
Hosline2
Jag och Johanna är jätte nöjda med våra tekoppar på andra sidan av bordet!
Hosline1
Johanna försöker att balansera skeden på näsan. Visst är hon väl för söter?

" Dom där skorna!"

Hemma hos Line. Hon sitter på ena sidan av bordet och tittar ner i datorn samtidigt som jag och Johanna sitter på andra sidan av bordet och tittar på Line.

Line: Alltså, jag vill ha sådana där skor...
Tystnad.
Johanna: Vadå för skor!?
Line: Ahmen ni vet sådana där skor!?
Jag och Johanna tittar på varandra och oroar oss för att Line har blivit efterbliven.
Johanna: Men vadå för jävla skor!?
Line: Ahmen tygskor!
Jag och Johanna ser fortfarande förbryllade ut. Line ser våra blickar och inser att hon inte har gjort sig förstådd.
Line: Men Converseskor!

Tjejmys

Har nu pluggat lite, så jag känner mig duktig.
Sitter och väntar på Johanna och så fort hon kommer så ska vi rusa bort till Line. Hoppas på att vi får en mysig kväll ihop! :)

Chokladbollarna

Chokladbollar
Igår bakade min husliga lillasyster chokladbollar. Det är fantastiskt gott med chokladbollar tycker jag. Speciellt hemma gjorda.

Njuter
Så givetvis tiggde jag till mig några styckna, och så här snygga var vi när vi åt dom! :)


Torsdagens skoldag

Följande inlägg kan anses som onödigt. Eller så kan det ses som att jag hade tråkigt i skolan idag, så jag fotade
typ allt som fanns att fota!

Skola10
Solen lyste, så det kändes otroligt vårigt faktiskt. På Herrgårn och torget har vi otroligt högt till tak, och högst upp har vi stora fönsterrutor (det är de som ni ser här) så när solen skiner ute så märks det väldigt väl. Men vårkänslor i januari känns lite för mycket..


Skola9
Så här fint är Emmas pennfodral! (jag sa att det var mindre relevanta foton)

I våran klass tycker vi om att göra grimarser!

Skola8
Så här snygg är Karin!


Skola7
Så här snygg är jag.

Skola6
Så här snygg är Blomqvist.


Skola5
Nu är ju jag lite egenkär, så så här snygg är jag - igen.


Skola4
Det är tre styckna likadana. Det tyckte jag var roligt.

I min mobil har jag en grejs som heter "Virtual Barber Shop". Jag lät Blomqvist få lyssna på den.

Skola3
Så här snygg var han under den tiden som han lyssnade.


Skola2
Så här snygg var mobilen medan Blomqvist lyssnade.


Skola1
Richard lyssnade också på den!

Här nedan så kan du lyssna på Virtual Barber Shop, men du måste ha hörlurar - alltså inte bara högtalare. Har du inte hörlurar så fungerar det inte.


I några tusen år

Det känns som om jag har sovit i några tusen år!
Somnade jätte tidigt igår - runt klockan tio. Jag blev jätte förvånad när klockan ringde för en timme sedan, för jag trodde att den var mycket mer än bara klockan sex.
Menfy, vad härligt det är att vara utsövd!


Köttbulle är det nya it - ordet

Är möjligtvis köttbulle det nya it - ordet? Det där tuffa ordet som alla kommer att börja använda tokigt mycket?
Köttbulle är ju knappast något ord som man använder i dagligt tal, men idag har jag hört det två gånger, och då inte i matrelaterade sammanhang.
Nej, förut på gympan så var det någon som utbrast:
- KÖTTBULLE!
Jag kommer dock inte ihåg vem det var, men jag tror att det var Karin, Lina eller Sara. Detta var nummer ett av gångerna som köttbulle har blivit använt idag.

Jag skrev nyss med Johanna på msn och så skrev jag att jag skulle fortsätta plugga nu, då kallade hon mig för en köttbulle!
Jag tror faktiskt att detta är det nya, fashionabla ordet!

Köttbulle på er!

Dumlekola

Dumlegodis är ett väldigt gott godis. Bland de godaste skulle jag vilja påstå.
Här kom jag hem, sliten och trött efter en massa promenad eftersom vi hade gått till fel ungdomsmottagning. Vad var det inte då som låg på mitt skrivbord som en räddare i nöden? Var det inte en halvöppnad Dumle-påse? Joo, det var det. Och åh, så lycklig jag blev.
Ännu lyckligare blev jag när jag hade fått upp pappret kring den första kolan och fört den till munnen. Vilken smakupplevelse!


Dumle
Så här smaskigt såg det ut. Erkänn, ni blir sugna? ;)

Glasögons maffian

Idag i skolan så var Tord (=mattelärare) sjuk. Så vi satt mest och snyggade oss under våran schemalagda matte istället.

Jag i glasögon
Jag snodde bland annat Blomqvists glasögon och posade glatt i dom. För att säga det själv, så tycker jag faktiskt att jag ser ut som Titti Shultz (hur stavas det?) i Rix Morron Zoo. Otroligt snygg.

Utan glasögon
Här sitter Blomqvist och Karin utan glasögon! Jag har snott Blomqvists och Karin vet jag inte vad hon dolar med. Men ser ni hur båda två tittar ner i marken? Gör glasögon människor det när de tar av sig glasögonen?

Blomqvist
Till slut fick Blomqvist tillbaka sina glasögon. Så här megasexig var han då. Det ser mest ut som om han har sett ett spöke tycker jag, men..

De flyttade ungdomsmottagningen!

Har nu kommit hem från ännu en trevlig skoldag. Det var idag som plintarna skulle tas itu med, men jag var så otroligt busig att jag "glömde" gympakläderna hemma. Så jag kunde inte vara med, det var ju synd!

Efter skolan så skulle jag och Johanna bege oss till ungdomsmottagningen - men det låg inte kvar! Det har alltid legat i ett gult, fult litet hus vid en vägkant. Alltså en helt vanlig villa, men när vi kom dit så stod det att dom hade flyttat till sjukhuset. Så då var det bara att knata vidare.
Väl på sjukhuset så var det ett större projekt att hitta till rätt ungdommsmottagning, det fanns nämligen flera. Till slut hittade vi rätt och fick det vi ville.
Halleluja!

Nu ska jag läsa... hela dagen. Suck.

Lagen om för tidigt uppe

Det borde finnas en lag. En lag på att ungdomar mellan 16 - 20 år inte får gå upp före 07.30! I våran ålder behöver man faktiskt otroligt mycket sömn för vi är hela tiden trötta. (Okej, det kanske är när man är 13-16 år som det händer, men eftersom jag inte innefinner mig inom den tidsperioden, så anser jag att det borde vara 16-20!)
Det är ju så otroligt svårt att röva sig upp ur sängen när klockan tjuter redan klockan 06.00! Hujedamej.

Igår stack jag tillbaka till Line igen, och var där till cirkus nio. Sedan låg jag i sängen och pratade med Johan i telefon resten av kvällen. Helmysigt!

Tillbaka från Line

Att träffa Line var helmysigt, eftersom jag inte hade träffat henne på hur länge som helst! Hjälpte henne lite smått med att byta färger och textstil på bloggen, så mkt mer hann jag inte med.
Lovade henne att dyka upp på torsdag så att vi kan äta Bananasplit tillsammans - vem tackar nej till det!?

Har äntligen fått tillbaka min trådlösa mus som broschan var och snodde för cirkus en månad sedan. Har fått använda mig av den där grejen som redan finns på datorn, och det tycker jag är mindre bekvämt. Så nu kan jag klicka loss på musen! ;)

Nu ska jag försöka plugga lite, sen ska jag äta med familjen!

Städat!

Nu har jag varit jätte duktig och städat mitt rum. Nu ser det beboligt ut igen. Alltid trevligt.
Jag borde egentligen plugga, men jag orkar verkligen inte. Saknar Line som fan också, har ju inte sett henne på år och dar. Så jag tror nog att jag sticker dit istället...

Vi leker vid släktforskningen

Så här roligt hade vi det när alla andra hade håltimme och jag väntade på kulturhistorian inne vid släktforskningen:

Släktforsk5
Ingman ville inte vara med och visa sitt ansikte, men jag tvingade honom att visa upp sin coola t-shirt. Visst är han väl för sexig?

Släktforsk4
Här är Sandra. Hon är ambitiös och duktig när alla andra fjantar!

Släktforsk3
I våran klass älskar vi varandra. Mycket. Det vill vi visa för varandra. Så då brukar jag och Ingman tafsa lite på varandra.

Släktforsk2
Här är ett annat exempel när Sara och Ingman kramas!

Släktforks1
Ännu en av de flitiga - Karin!

Jag militärisk
BONUSBILD! Jag förstår om ni blir upphetsade av den här bilden. Den är utomordentligt sexig.
Tagen i helgas när Johan hade med sig sin fula hatt som han hade snott av killarna från något jakt-grejs i lumpen. Det blev min nya bästis.

Hungersk lunch

Hujedamej! Hemsk lunch och eftermiddag.
Rusade iväg från kulturhistorian för att gå på styrelsemöte. Givetvis var rektorerna försenade så det drog ut på det hela. Var på styrelsemötet under hela min lunch och det gled också över engelskalektionen.
25 minuter efter det att engelskan börjat ramlade jag in och försökte arbeta så gott det gick - med en tom mage. Hela jag darrade och bara skrek efter mat. Givetvis var cafeterian också stängd, så jag kunde inte köpa mig någonting. När den till slut öppnade, tjugo minuter innan vi slutade, så vräkte jag i mig en macka och en risifrutti.

Sedan var det bara att bege sig iväg till i-center där jag skulle skriva trafikkunskapsprovet. Jag skyller på att jag var hungrig, för det gick inte så bra. Hade åtta fel och därmed fick jag bara godkänt, men jag känner mig relativt nöjd ändå.
Nu, äntligen - mat!


Lokalbyte

Nu har jag bytt lokal - till släktforskningsrummet.
Här är det nittio gånger roligare än på franskan, och jag har nu dokumenterat våran visit i bilder. Foton kommer upp senare på hur fantastiskt roligt vi har här när vi släktforskar.
Ingman posar med sin t-shirt till exempel, men han vägrar visa ansitket. Med förståelse.

Biohäng

Nu har jag ägnat hela franskalektionen till att surfa runt på internet. Känns tokigt ambitiöst, inte. Men för att vara riktigt ärlig (...och för att känna mig lite duktig) så måste jag faktiskt nämna att jag redan har gjort det som jag ska göra.
Då är det väl helt okej att slappa lite inne i den ljuva cybervärlden?
Tack!

236176-321Jag har konstaterat att jag hemskt gärna vill se den romantiska filmen "Försoning" som fick pris för bästa film på årets Golden Globe "gala" (om man nu kan kalla det för gala). Keira Knightley är med i den, och i princip alla filmer mer Keira är otroligt sevärda - så måste ju även denna vara det.
Jag drar den slutsatsen, all by myself. Det ska ju också vara en otrooooligt (tänk er det där otroooooligt som en gammal överklass kärring säger när hon skvallrar om grannarna, = uppspärrade ögon, plutande mun och smackande tunga) romantisk film. Och jag är en sucker för romantiska filmer.
Jag känner dock att jag inte kan ränna runt på mer biosalonger nu. Har varit på tre filmer de senaste två veckorna, det varslar om lite för mycket bioaktivitet.


Falsk förhoppning

Alexandra (=våran elevrådsordförande) meddelade mig om att det idag 0800 var styrelsemöte, jag blev överlycklig eftersom det betydde att jag skulle missa min franskalektion.
Igår fick jag ett sms där det stod att det hade ändrats till 1030 istället, eftersom rektor var tydligen tvungen att närvara.
Suck.
Så jag missar min lunch idag, känns mindre roligt. Plus att jag nu sitter här på franskalektionen och är fysiskt närvarande. Lidelse.

Idag slutar vi tidigt, och efter det ska jag bege mig till i-center för att skriva trafikkunskapsprovet, jag hoppas bara att det går bra..

Plintarnas ondska

Idag på idrotten så hade vi redskap. Det betyder fara.
Jag har aldrig varit något vidare fan av idrottslektionerna i skolan, men redskap tar verkligen priset. Allting känns helt enkelt så jätte omöjligt när jag står där och ska försöka att frammana att gå på händerna. Människan är inte skapt för att gå på händerna tänker jag som en tröst till min kasshet.
Idag var det åtminstone okej, vi skulle hålla på med kullerbytta, stå på händer och sånt där. På onsdag blir det värre. Då kommer plintarna fram. De fasansfulla plintarna.
Jag förstår inte riktigt hur jag ska kunna komma över dem när jag står där tio meter bort och försöker få plinten att förminska sig genom min ögonkontakt. Hur jag ska kunna hoppa över plintjäveln och landa på andra sidan av den, helt oskadd.
Det är ett mysterium för mig.
Jag känner mig precis som den stackars pojken i Glocalnet reklamen som också ska ta över sig en plintjävel.

(och nu blir jag skitsur för jag får inte in en youtube ruta, utan ni får helt enkelt gå in och titta själva om ni inte fattar! :P http://youtube.com/watch?v=tni2JRrX244)

Panik inför framtid

Idag på skolan så tog jag en liten broschyr utanför syon. Den hanlade givetvis om att läsa vidare. Nu har jag läst igenom denna lilla broschyr och får panik.
Jag har ingen aning om vad jag vill göra efter att jag tagit studenten! Visst, jag har ett och ett halvt år på mig att fundera ut det, men jag får panik ändå.
Det vore så väldigt skönt om någon hade lagt fram en karta som jag var tvungen att följa. En plan för mitt liv och hur det ska se ut.

Jag vill åka som au-pair samtidigt som jag inte vill det. Jag vill det jätte gärna, samtidigt som jag bara vill plugga vidare så att jag blir färdig med alla skolår så fort som möjligt.

Studenter; hur gör man!?

Mitten av maj

Jag skulle hemskt gärna ha i mitten av maj. 22 grader i skuggan. Svag vind.
Då skulle jag kunna ligga utomhus och göra läxorna. Ligga i gräsmattan på en filt med saft och solglasögon. Vetskapen om att det inom en månad är sommarlov och heta stranddagar skulle göra livet så mycket lättare eftersom man visste att det var slutspurten. Sedan skulle det komma två och en halvmånad utan pluggerier.
Två och en halvmånad som jag skulle göra till de bästa i mitt liv. Johan skulle mucka och vi skulle slippa ha ett telefonförhållande.
Jag skulle få göra allt det som jag har velat gjort, så länge.

Kan någon ge mig mitten av maj?

WAJAJAA

Jag och min syster har många talanger.

Våra rum ligger i varsin ände av en liten korridor och våran hall på nedervåningen. Oftast brukar vi sitta framför datorn och nörda oss. Då har vi ett hemligt hälsningssätt!
När vi känner oss lite ensamna i något av våra hörn så skriker den ena till
"WAJAJJAAAAAA!!".
Då svarar den andra
"Mwaamwaamwaaaaa!"
Detta är ett sätt att säga - "du är inte ensam!"

Lätet kan höras i bland annat Trazan & Banarne om du blev väldigt inspirerad i våran kommunikation och vill härma den.

Historielektion

Sitter i skolan och egentligen så är det meningen att jag ska ha historia - fundera vilket ämne jag ska skriva om i min b-uppsats.
Jag har redan bestämt vad jag ska skriva om, tror jag. Så nu orkar jag inte göra någonting, det är väl helt okej? Jag bara sitter och tjatar på Ingman att han ska skynda sig eftersom mamma ska komma och hämta oss och skjutsa oss till I-center där vi ska plugga lite trafikkunskap. Jag tror att jag ska göra det provet imorgon när vi slutar tidigt, så att jag får det gjort.
Hoppas bara på att jag får godkänt, annars blir det pinsamt!

Min lilla Ingman är den sötaste på jorden. Näst efter Johan. (Ingman tvingade mig att skriva någontign om honom, annars skulle han sätta sig på mig med hans stora rumpa)

Stark och svag

Precis som jag i föregående blogg inlägg skrev om att allting har mer än en sida, så har även kärleken det.

Samtidigt som den gör dig så full av styrka, glädje och hopp kan minsta lilla vink få dig att krascha ner i avgrundens lava och allting vänds till det negativa.
Samtidigt som du är så stark så blir du också så svag. Din individualitet förstarkas och förminskas. Du försvinner och skapar ett ni.
Du ger över hela din styrka till honom på samma vis som han ger över sin styrka till dig, och därmed ger ni varandra rätten till att göra er så fasanfullt svaga. Han kan krossa dig så lätt, och du kan krossa honom så lätt. Samtidigt så kan du göra honom så stark och viseversa.
Din individualitet förstarkas tack vare att du inte längre står ensammen, utan det blir två av er. Samtidigt så förminskas den eftersom han får ta del av din individualitet.

Jisses.

Två sidor

Det finns alltid två sidor på allting.
Det finns aldrig bara en väg.
Det finns alltid fler än ett perspektiv.
Du kan alltid svara ja eller nej.

Du har alltid, alltid en valmöjlighet.

(japp, nu är Catrine deprimerad och därmed väldigt filosofisk angående helt meningslösa saker.)

Tillbaka till lumpen

Jag tyckte att bion igår var jättebra, över mina förväntningar! Johan gillade den också, så det blev en perfekt kväll för bara oss två...

För en timme sedan stod vi och pussades hejdå på min trappa och försökte hålla skenet uppe. Söt som han är så sa han massa bra saker om att vi snart träffas igen och dröös.
Egentligen är det inte en så stor grej att han är i lumpen, för det är ju hur många förhållanden som har klarat det som helst.
Men det känns så surt, irriterande och meningslöst att han ska vara det nu, eller att vi träffades nu. Att han ska vara i lumpen när vi är nykära och bara vill vara med varandra. Om vi hade varit tillsammans ett år innan han stack in i lumpen är jag övertygad om att det inte skulle vara några som helst problem, men nu känns det som om världen ska gå under.
Gosch, nu blev det för personligt.

Kvällen ska tillbringas tillsammans med mig själv om ingen annan hör av sig. Det är mysigt det med! :)


Biomys

236176-320Gårkvällen var jätte mysig och Johan blev smått överfallen när han kom hem. Det fick han stå ut med, tycker jag.
Nu har han åkt hem för att komma tillbaka om tjugo minuter, han var tvungen att byta kläder.
Som den tidsoptimist jag är så har jag planerat in att vi ska hinna äta innan halvfem också, för då ska vi sitta i bilen på väg till Karlstad där vi ska titta på bio - National treasure 2. Jag älskade ettan och blev överförtjust när jag fick reda på att det skulle komma en tvåa!
Herregud, jag tror inte man kan vara mer kär än vad jag är just i detta nu..

Marie: Släktforskningen står stilla. Jag väntar fortfarande spänt på samtalet från farmor som ska ha pratat med denna andra nissen som också släktforskar. Det kommer troligen i veckan! :)

Tilde + Alfred = FALSKT

Tilde är ju helgosig och jag gillar verkligen henne. En person som jag skulle kunna rösta på i Lets Dance bara för att jag gillar henne helt enkelt.
Men givetvis har hon blivit ihop parad med the pucko of 2008. En snobbig och dryg Alfred som bara skröt om sig själv i introt och bara spädde på om sig själv. Hujedamej. Kunde ingen mer tråkig tjej fått Alfred och så kunde Tilde fått någon mer rolig och fartfylld kille?

Tidsoptimist

Ojoj, hektisk dag.
Jag är en på tok för stor tidsoptimist, jag tror alltid att jag ska hinna med så mycket mer än vad jag egenltigen gör.

Idag struntade jag i sovmorgonen och släktforskade under den istället, då kände jag mig ambitiös! Hade diverse rockiga lektioner och avrundade dagen med ett smaskigt prov!
Sprang hem och var hemma i fem minuter, sedan lekte jag med Johanna. Sen sa pappa att vi skulle till Harrys och äta, och sedan sprang jag hem därifrån för att hinna hem till Let's Dance. Så nu sitter jag och tittar på det och bara väntar på att Johan ska komma..
Sedan blir det han för hela slanten resten av kvällen. Helmysigt! :)

Till Lisa:
Var det bilddagboken du menade? Jag antar det! ;)
Nej, jag har ingen sådan eftersom jag har bloggen, så de bilder som jag vill o har tid till lägger jag upp här på denna sidan! :)

Överkoncentration

Jag koncentrerar mig alldeles för mycket när jag pluggar. Har nu pluggat sedan klockan fyra och verkligen stenkoncentrerat mig hela tiden, förutom de fem minuters pauserna som jag har haft.
Nu har jag ont i huvudet för att jag har koncentrerat mig så, så när jag skulle plugga lite mer naturkunskap så var det verkligen så att det sprängde i huvudet på mig.
Är det normalt?
Lider jag av överkoncentration?
MWAHAH!

Kvittrande humör

Nu har jag åtminstone varit väldigt duktig och pluggat lite naturkunskap, så det känns som om jag kommer klara provet som jag ska ha imorgon någorlunda bra.
Bara en miljon saker kvar!

Idag när jag gick hem från skolan så var jag på ett sådant tillfredsställt humör.
Även om jag har snuskigt mycket i skolan att göra så hade jag fortfarande känslan av att jag kommer att klara av det hela och jag får inte ruskig panik av tanken. Mycket skönt.
Så det kvittrande humöret följde med mig ända hem, men försvann ganska brutalt så fort jag insåg att jag faktiskt var tvungen att plugga också...

Den spännande fortsättningen

Jag ringde till min farmor för att dela med mig av den kunskapen att jag inte hittar hennes mormor och hennes familj någonstans.
Farmor blev mycket förskräckt över detta, och jag tror hon tog det nästan som en förolämpning. Men hon lovade att hon skulle ringa till hennes morbrors fru (!!) och prata med henne, för hon hade tydligen någon son som också höll på med släktforskning.
Jag måste erkänna mig själv imponerad om farmor har en morbrors fru som är i livet, eftersom farmor är typ 75 år. Kan man bli så mycket äldre än det?

Den spännande fortsättningen angående min farmors mormor kommer! Ni kan vara lugna, ni kommer inte att leva i ovisshet!

Orent blod

Det flyter orent blod i mina ådror!
Troligen.

Min farmors mormor finns inte! Och då menar jag inte att hon inte finns på det sättet att hon har dött, för det har hon ju gjort.
Men min farmors mormor och hennes förfäder existerar inte.
Vi håller på och släktforskar i skolan och jag har haft stora problem med att hitta min farmors mormor. Eller att hitta hennes födsel och familj rättare sagt.
Hon gifte sig med Gustav Olsson den 1e januari 1898, och fick sedan en jävla massa barn - däribland min farmors mor. Dessa två var hemmansägare och bodde ute på By där de uppfostrade sina barn. I alla papper, i vigselboken, i alla barnens födelseböcker och i husförhörsböckerna så står det att Anna Maria Jonasdotter (=min farmors mormor) är född den 9e juni 1876 i Bysocken Södra Nolby.
För att komma till nästa generation så har jag givetvis gått till By sockens födelsebok 1876 Södra Nolby. Det har inte fötts någon jäkla Anna Maria Jonasdotter där. Jag har kollat igenom alla husförhörsböckerna inom Södra Nolby 1870-1900.
Familjen existerar inte.
Jag har fått massvis med hjälp av både Kenneth och Patrik, och Patrik sa till slut till mig att ge upp. Hon föddes aldrig.
Denna fakta är väldigt, väldigt ruskig tycker jag.
Patrik sa att risken för att hon är ett utomäktenskapligt barn är relativt stor, men jag fastslog att hon helt enkelt bara måste ha pluppat upp 22 år gammal från tomma intet och gift sig med denna Gustav Olsson!

Så antingen rinner det "horblod" i mina ådror - eller spökblod.


Morgongåva

Vid middagsbordet så kom min kära familj på något vänster in på olika stadsnamn.
Jag sa att jag tyckte att namnet Morgongåva låter så oerhört vackert. Hela familjen höll med. Jag konstaterade att alla som bor i Morgongåva måste vara universums snällaste människor, för det låter så på namnet.
Det låter som om alla där står och ler så fort man åker in i staden, som om solen alltid skiner och det är vår/sommar året om.

Någon som känner någon i Morgongåva som kan intyga detta?

Duktig jag

Ååh, nu känner jag mig faktiskt lite småduktig. Har pluggat franska och naturkunskap. Ska läsa lite ur svenska och engelska böckerna senare också.
Så nu är jag duktig, då  måste jag väl inte plugga mer just nu...?

Line skrev att hon gillade bilden så mycket på henne och Mathias från nyår så mycket att hon ville ha den av mig så att hon kunde dra ut den och ta upp den på väggen.
Mycket, mycket roligt det tycker jag!

Hektisk dag

En mycket hektisk dag! Nu får jag igen för att jag slappade så igår, det ska Gudarna veta!
I skolan var det full rulle och inte mycket tid till att stanna och hämta andan. Men för en gångs skull så hade jag det faktiskt ganska roligt! Det var bara matten som var drygast i universum och som jag bara ville springa ut skrikandes från.
Till och med idrotten tyckte jag var jätte kul, och där körde vi ändå krävande styrkeövningar hela lektionen! Ibland mår man snuskigt bra av att vara positiv.

Idag utsåg Alexandra mig till ansvarig för studensmössorna studenten 09 (min student) också. Det var någon gubbe som sålde studentmössor som ville ha tag på den personen, och han ringde mig vid strax efter två. Då hade jag dock fullt upp eftersom jag och Ingman skulle precis gå in på I-center och rätta den sista pärmen, så han skulle ringa senare.
När jag kom hem från i-center stack jag, syrran och mamma ut o köpte skor. Det var kul!

Nu blir det snart till att plugga loss.. Jippiee..

Telefonöra

Jag tillät mig själv till sängliggande och Sex and the city tittande. Otroligt skönt!
Kändes dock som om jag mest blev dyngtrött av det hela och ska därför snart krypa till kojs för att sova.

Måste bara låta öronen vila lite först. Har nyss spenderat de senaste två timmar i telefonen och tjötat hål i skallen på Johan.
Jag kan fortfarande inte förstå hur otroligt lycklig jag ska vara för att jag är hans..

Halvsovande

Jag är ändå relativt stolt över mig själv och min dag med tanke på förhållandena.
Igår när jag skulle sova så var detta nämligen omöjligt! Delvis för att jag helt vänt på dygnet under lovet och somnat vid ett, två och gått upp vid elva, tolv, och delvis för att jag låg och saknade Johan som tusan.
Så jag har aldrigt riktigt haft den där djupsömnen i natt, utan det kändes som om jag låg och halvsov hela tiden men samtidigt så var jag i fullt medvetande om vad som skedde i rummet.
Otroligt frustrerande.

Så då är det väl okej att lägga sig i sängen nu och titta på Sex and the city o käka Dumle?
Bra. Tack.

Filmens premiär

236176-319Med tanke på inlägget nedan där Sex and the city nämns så är datumet till premiären äntligen satt!
Det kommer att gå av stapeln den 21e juni, alltså på midsommardagen.

Jag och Johanna är riktiga Sex and the city nördar och har sedan länge bestämt att vi ska vara på plats vid premiären. Så nu är det bara att med spänning vänta tills biljetterna släpps och att Johanna inte har någonting emot att gå bakfull.
Jag har det då rakt på sak inte.
För vad kan vara bättre än Sex and the city filmen?

Sex and the city begär

Nu har jag pluggat lite, och även tagit ett varmt härligt bad. Så här sitter jag nu i mina mjukisbyxor och vill allra helst bara lägga mig i sängen och glo på Sex and the city - det var alldeles för länge sedan sist.
Ska nog läsa i en timme, och sedan blir det Sex and the city för hela slanten. Eller nu..
Man får mjukstarta terminen, eller?

Pluggningsdränk

Nu är alla sex pärmar skrivna i trafikkunskapen! Ska bara dit o rätta den sista imorgon, men det lät ju gå på cirkus tio minuter.
Skönt!

Ingman ger mig dock panik angående släktforskningen som ska vara inne nästa fredag, och jag står fortfarande och trampar. Känns nästan som om jag ska lägga ner det och bara nöja mig med ett G i historia B. Men det känns som ett totalt slöseri eftersom det i princip är det ämnet som jag har mvg chans så att det skriker om det.
Hjälp?

Nu blir det slapp i en halvtimme, sedan blir det att läsa svenska o engelska resten av dagen!

Back to reality

Idag var det tillbaka till verkligheten. Sitter just nu i denna verklighet och tycker lite småsynd om mig själv som tvingas att gå i denna grymma skola med alla grymma uppgifter som vi hela tiden packas på.
Verkligheten inleddes med franska, och där fick jag reda på att vi ska ha franskaprov dagen efter min artonårs dag. Är det någon som kan förstå varför jag inte hoppar av glädje?

Nu blir det kulturhistoria!

Unik

Jag är mest unik och speciell i min familj!
Jag sökte på eniro alla våra förnamn och la sedan till Andersson. Alla hade över 1000 träffar (=maxantalet) förutom Catrine Andersson! Så jag är jätte unik. Det fanns cirka 200 Catrine Andersson i Sverige och cirka 600 Katrin Andersson.
Hur unik är du?

Nyårsbilder

Jag upptäckte att bildernar från nyår inte alls var vidare roliga och det såg ut som om vi hade det dyngtråkigt hela tiden. Men vi hade det faktiskt riktigt trevligt förutom att jag hade dreta ont i magen och bara ville spy hela tiden. Jag drack bara tre drinkar o lite champange och gick hem ett. Mwahah.

Nyår11
Vi hade parmiddag (hör ni hur otroligt vuxet det låter!?) på nyår hemma hos Johannapanna. Flickorna samlades först där och sminkade oss. Så här såg det ut. Där ser dom jävligt bleka och tråkiga ut, dom var mycket finare i verkligheten! Line och själva värdinnan är detta.

Nyår10
Eftersom jag var först på plats hos Johanna så var jag därmed färdig först. Sen fick jag sitta och skrapa fötterna i golvet och vänta på dom andra flickorna som hade fullt sjå med att sminka sig. De två blondinerna - Patricia och jag tog givetvis tillfället i akt och posade lite.

Pojkarna kom, men det enda de gjorde var att bränna skivor (skivor som var urkassa) samtidigt som vi lagade mat. Eller ja. Nästan alla. Jag och Johan pussades mest, men han tyckte att vi fick det eftersom vi befinner oss i ett stadie som kallas för nyförälskelse.
När maten var färdiglagad och varm så gick vi och satte oss vid bordet och käkade

Nyår9
Så här fint dukat var det!

Nyår8
Patricia och jag posade ännu mera! Vi är ju blondiner och korkade, så vi tycker om att posa.

Nyår7
Line och Mathias är mitt favoritpar i alla kategorier! Dom har varit tillsammans i princip hela livet (dom springer på fjärde året nu) och om allting annat är upp och ner så står dom alltid fasta och stilla. Me like!
Dessutom så är dom ju tokigt söta tillsammans också.

Nyår6
När vi ätit mat så började vi sjunga Sinstar, och killarna fick smärre öronskador. Sedan drog Johan och André igång och gapade och det blev bara ännu värre. Mycket trevligt.

Nyår5
Sedan blev det efterrätt! Eftersom det var nyår så var vi tvungna att ha lite tomtebloss i efterrätten, men det blev inget direkt lysande resultat. Glassen blev alldeles svartprickig, vilket var mindre mysigt. Men lite skit rensar magen!

Sedan var det singstar för fulla muggar och vi gapade och sjöng. Helt plötsligt var klockan halvtolv och vi hade ingen aning om vad vi ville göra. Hälften av oss ville dra ut på stan, och hälften av oss ville vara kvar hos Johanna. Jag, Line, Mathias och Johan bestämde oss för att vi skulle gå till torget och kolla läget och sedan snabbt komma tillbaka.
På torget var det dock inte alls vidare rockigt. Bara en jävla massa fjortisar, men jag fick åtminstone träffa Idadida! Jag och Johan stod och pussades vid tolvslaget, så jag fick spendera det precis som jag ville!

Nyår4
Strax efter tolv började vi gå tillbaka mot Johanna samtidigt som vi tittade på alla vackra fyrverkerier. Jag och Line var överförtjusta i det nya året eftersom vi blir arton år, så vi gick och drömde oss bort till Stenhuset och alla grillpartyn som vi ska ha till sommaren. Så lyckliga såg vi ut.


Nyår3
Hos Johanna skulle champangen nu öppnas! Efter många om och men fick jag upp den och det blev bubbelparty!

Nyår2
Ser vi äldre ut, ser vi äldre ut, ser vi äldre ut!?
Nej. Precis som år 2007. Suck.

Nyår1
Pojkarna skålar in det nya året och allmänt fular sig.

Sedan drogs det där gamla vanliga.
"Jävlar, jag har inte duschat på ett helt år, vad äcklig jag är!!" osv.osv.osv.

Körkorts förberedelser

Jag och Ingman var läskigt duktiga och gjorde hela tre pärmar. Så nu är fyra gjorda, och två kvar att göra! Har även rättat tre av dom och ska göra dom sista två imorgon plus rätta den fjärde.

Nu är det säkert en hel del som inte fattar någonting.
I-center = en körskola. När man går på Herrgårn (=min skola) så får man ett slags bidrag till körkortet om man väljer till kursen Trafikkunskap A som ligger på 50 poäng.
Då får man sex styckna lektioner som utspelar sig sex veckor i sträck varje fredag eftermiddag halvtre - fyra. Under denna tiden ska man även skriva sex styckna pärmar på I-center som handlar om körteori. Som en slags förberedelse för teoriprovet även om dessa pärmar är nittio gånger lättare än sjävla teoriprovet.
När man har skrivit alla dessa sex pärmarna och fått alla rätt på dem så ska man avlägga ett trafikkunskapsprov. Man får ett senast datum som man ska ha skrivit provet. Mitt är 18e januari, så givetvis är jag som alltid ute och halkar i sista sekund.
När man har fått godkänt på provet får man boka det riktiga teoriprovet om man fyller 18 inom två månader, vilket jag gör. Så det ska jag göra så fort som möjligt.
Blir man godkänd på trafikkunskapsprovet får man även sju styckna körlektioner gratis av i-center, och sedan får man även 5 st rabetterade.

Kalasgrymt!

Så nu ska jag lägga upp nyårsbilderna, sedan ska jag plugga ännu mera teori.

Uppe för tidigt

Usch.

Under lovet har jag gått upp vid elva, tolv varenda dag förutom när vi var i Branäs. Det var därmed väldigt kämpigt idag när klockan tjöt vid nio och jag var tvungen att lämna den varma, mjuka sängen.
Men nu är jag uppe, och jag är duschad och frukostätad! Så nu ska jag snart bege mig bortåt mot det dystra, kalla i-center för att skriva pärmar.
Hujedamej.

Sen så ska jag faktiskt lägga upp bilder från nyår! :)


Ensammen

Nu har Johan åkt iväg till sitt lumpen och jag är för första gången på två och en halv vecka ensammen. Totalt jätte ensammen. Känns konstigt och väldigt, väldigt tomt. Förstår inte hur jag ska kunna sova i natt nu när jag har blivit så van vid att ha honom vid min sida hela tiden.

Har nu lusläst körkortsteori i två och en halvtimme.
Jag och Ingman ska dra till i-center imorgon och skriva minst (!) två pärmar.
Vi är ju sådana där duktiga varelser så att vi skjuter alltid upp allting till sista stund. Som vanligt.
Applåder.

Nu ska jag tvätta bort allt mitt smink och sedan titta på Enough - en kvinnas hämnd som går på 6an..

Julhelgen

Så här mysigt hade vi under våran julhelg!


Branäs23
Efter det att vi den 23e december hade anlänt till Branäs och stugan och gjort oss hemmastadda så tog vi oss lite glögg så att vi fick in julkänslan!

Branäs22
På kvällen spelades det Bingolotto! Vi orkade visserligen bara vara uppe två spel, sedan blev vi toktrötta allihopa och gick och la oss. Klockan var nog ungefär tio. Haha.

Branäs21
Det blev massvis med chokladätande uppe i Branäs. Detta blev tidigt min favorit! Carls praliner bortskänkt av Arnells till pappa. (Min pappa är väldigt bra på jul för han får tonvis med chokladaskar som jag sedan kan smaska upp!)


Branäs20
Det här blev min favorit. En kokosskönhet.

julafton gick vi upp relativt tidigt och stack ut i backarna - alla utom mamma som hellre ville laga julmat. Jag glömde dock att ta med kameran ut i backarna, så det finns inga säkra bildbevis på våra bravader i skidbacken!


Branäs19
Så här rufisgt snygg var jag efteråt!


Branäs18
Julmaten som mamma lagat åt vi givetvis. Allihopa i underställ och fula kläder.


Branäs17
Därefter satte sig hela familjen och tittade på Kalle Ankas jul. Jag och syrran myste lagom i soffan. Efter Kalle Anka visste vi inte riktigt vad vi skulle titta på på tvn så vi zappade runt, det slutade med att vi tittade på det danska Kalle Anka. Det var mycket bättre, tyckte jag.


Branäs16
Sedan blev det julklappsdags! Så här glad blev jag.


Branäs15
Mattias försöker riva upp första julklappen.
Det var det enda jag orkade ta kort på, för sedan var jag så inne i mitt eget julklappsöppnande!

Julaftonen blev avslutat med telefonsamtal och tvzappande. Mycket trevligt och mysigt. Jag och Charlotte gick och la oss och tittade på Shrek 3 i sängen för att sedan slockna totalt.


Branäs14
juldagen kom favoriten upp! Det komiska var att jag vaknade strax efter tio och såg på mobiltelefonen att Johan hade ringt, så jag ringde upp och frågade var han var.
"På Branäsberget!" Skrek han glatt som svar. Tokern hade åkt redan vid sju på morgonen vilket gjorde mig överlycklig. Han fick äta frukost tillsammans med mig och syrran.


Branäs13
Sedan fick jag nog världens bästa julklapp genom tiderna.
Har ni sett något så bedårande som det här halsbandet?
Det har inte jag åtminstone. Johan gullet gav det mig och det har använts varenda dag därefter.


Branäs12
Sedan begav vi oss ut i backarna. Vi bodde på toppen och detta fotot är taget därifrån. Förstå vad dimmigt det var längre ner i dalen! Det var nästan så att man inte såg den som var framför en.


Branäs11
Snön hade smält jätte mycket under julaftons kvällen och sedan frusit igen - så det var jätte halt! Mamma var livrädd och skitsur och näst in till vägrade att åka nerför.


Branäs10
Johan gjorde en rätt rejäl vurpa han med. Så här toksöt var han!
Nu ska ni inte tro att jag är självförnekande och inte erkänner att jag ramlade typ hela tiden i den hala isen, men eftersom det var jag som hade kameran så sprang inte direkt någon fram till mig och rotade i mina fickor och tog kort på mig så fort jag ramlat. För jag ramlade, massvis!

Den som tog hem ramlar priset är ändå min käre bror!
Vi var nere i dalen och åkte i en mindre backe där det fanns sådana där hopp som man kan leka i. Liksom en stång som sticker upp ca 30 cm över backen. Mattias åker alltid snowboard och bestämde sig för att ge sig in i dessa hopp. Med mindre lycka.
Eftersom det var så halt som det var så hade han för hög fart och insåg att han inte skulle klara av hoppet, så han bestämde sig för att åka på sidan av stången. Men snubblade där, och drog i ungefär allt som han kunde dra i förutom benen.
Jag och Johan var sådana att vi hade pusspauser var annan minut så vi kom ner efter Mattias och vi såg honom ligga längst ner i backen. Med massvis av blod runt om honom. Jag trodde jag skulle spy när jag såg honom.
Efter många om och men kom även mamma, pappa och Charlotte och tog han om honom.

Före:
Branäs9


Efter:
Branäs8
Pappa och Mattias åkte iväg till Torsby sjukhus där dom pysslade om Mattias. Dom tänkte skicka honom till Karlstad sjukhus men Mattias vägrade att de skulle ta honom ända hem bara för att han hade ramlat lite, så Torsbyläkaren fick göra så gott han kunde.
Han var ju snyggare innan fallet, kan jag tycka.

Efter det att Mattias ramlat så blev jag skitsur och ur humör så vi åkte bara ett åk till, sedan tog vi gondolen upp till stugan och bastade, myste och titta på tv resten av dagen.


Branäs7
På kvällen tvingade jag med Johan ut på en "romantisk" promenad i snöfallet. Jag vet inte om den blev vidare romantisk eftersom vi båda två är alldeles för fjantiga för att vara i närheten av romantiska. Men vi såg en tuff liten lykta i snön som jag var tvungen att ta kort på. Det var typ som en grotta under där, och sedan hade dom gjort hål i taket. Fattade inte riktigt, men tufft var det.


Branäs6
Massvis med pussande hann vi åtminstone med under våran "romantiska" promenad.


Branäs5
Vad är en skidresa utan varmoboy till en frusen hals?
Det passade jag på att ta efter våran promenad.

Juldagen tog slut och vi gick och la oss. Mattias mer skakad än oss andra.

Annan dag jul bestämde Mattias sig för att ta sin bil hem eftersom han ändå inte kunde åka någonting.

Vi andra begav oss ut i backarna. Mamma var vrång som tusan och vågade bara åka blåa, lätta backar hela tiden så pappa fick åka med henne. Jag, syrran och Johan åkte mer tillsammans men Charlotte tyckte vi var jobbiga som pussades hela tiden.


Branäs4
Men Johan var som en extra storebror mot Charlotte och eftersom han är tio gånger så mer grym på skidor än någon annan i våran familj så hjälpte han Charlotte. Här är hon ute och åker lite off pist, den busen.
Johan kom fort efter och hjälpte henne upp och tog med henne till backen igen.


Branäs3
Jag och Johan pussas i backen...


Branäs2
...och så här road var Charlotte av det!

Det hann bli ganska mörkt och Charlotte bestämde sig för att gå tillbaka till stugan så jag och Johan åkte lite själva.


Branäs1
Jag hade jätte roligt när han vurpade. Han hade det ännu roligare när jag gjorde en rejäl vurpning där det var som allra planast i hela backen.
Sen blev jag dyngkall och vi gick till stugan och bastade istället.

27e december var det egentligen meningen att vi skulle åka ännu mer för att sedan sätta oss kalla, svettiga och blöta i bilarna och åka hem.
Men när vi vaknade på morgonen så regnade det ute, så det var ingen som var vidare sugen på att bekämpa backarna. Vi packade ihop och begav oss hemåt istället.
Jag och Johan hade det helmysigt i Johans pappas Volvo och jag var ganska road av alla hans mycket, mycket vackra sånger...

Nytt år

Jävlar!
Nu har jag blivit beskylld för att vara död, igen.
Så är inte fallet, utan jag lever bara ett liv där det händer väldigt mycket hela tiden. Nästan. Händer det ingenting så ligger jag och Johan i sängen framför en film och det känns ganska tyket mot honom att sätta sig vid datorn.
Så jag är inte död, jag lovar.

Foton från Branäs ska komma upp!
Foton från våran myskväll ute på näset som skedde fredag - lördag ska komma upp!
Foton från gårdagen ska komma upp!

Men nu är det åtminstone 2008 då, människor. Här känns det?

Mjau
Jag är nog lyckligast i världen, bara om ni ville veta...

RSS 2.0
--