Skrattkramper i sängen

Gådags kvällen blev riktigt mysig ändå.
Jag låg och halvsov och runt elva kom världens bästa Johan instaplande i rummet och såg allmänt snygg ut. Han kröp ner bredvid mig och han kom på en ny "lek" på något vänster. Det hela gick ut på att man skulle pussa den andres näsa - och den som först gjorde det vann. Jag kände mig som en liten femåring igen när jag låg där i sängen och tjöt av skratt klockan tolv på natten. (Jag undrar vad mamma och pappa trodde vi sysselsatte oss med.) Tyvärr så vann Johan i princip varenda gång eftersom han är cirkus tjugo gånger starkare än lilla mig.

Igår gick jag runt i en knalligt rosa klänning tillsammans med strumpbyxor och stövlar, idag blir det i princip samma sak fast i en knalligt turkos klänning istället. Känner att hela jag bara skriker efter sommar, sol och värme. Med grillfester på min altan där Mathias är grillmaster och alla sitter och mår allmänt gött i kvällsolen.

Ikväll blir det kanske utgång med Johanna. Om jag orkar?

London calling

Tillbringade kvällen i tvsoffan tillsammans med mamma och pappa och glodde på Let's Dance. Väldigt mysigt! Jag hoppas och tror att Tina vinner!

När det var paus mellan Let's Dance så började mobilen tjuta. Jag trodde att det var Johan som ringde för att säga att han var på väg hem, eftersom jag hade sett på texttv att matchen var slut - men det var Johanna!
Jag blev överlycklig och svarade och det var underbart att höra hennes röst. Det är konstigt hur van man egentligen blir att alltid få prata med henne, varenda dag.

Jag blev grön av avund när hon berättade om allt som hon hade shoppat, om den engelska puben hon varit på och framför allt London!
Imorgon kommer hon hem till Säffle och fy så jag ska krama skiten ur henne!

Lev i nuet, efterbliven

Idag är det fredag.
Den dagen som jag brukar hylla upp till himlen och vanligtvis brukar jag vilja brista ut i lite "Halleluja"-sång. Men inte idag. Idag är jag negativ.
Eftersom det är fredag så betyder det att det bara är en kort, kort helg kvar tills skolhelvetet börjar. (Jag har inte skrivit ett skit på min c-uppsats under hela lovet - den ska in nästa fredag och vara på åtta sidor. Gulp.)

Jag är en sådan person som har väldigt svårt för att leva i nuet. Johanna försöker frenetiskt lära mig, men jag är på något vis ganska efterbliven gällande den punkten.
Minnet av mitt och Johans jordnötskräms krig förra fredags morgonen har runnit igenom huvudet på mig allt för många gånger - och jag har önskat att jag var tillbaka till tiden då jag hade en fet klick med jordnötssmör på kinden och skrek av förtjusning för att till slut sluta fred och hoppa in i duschen tillsammans. Aah.

Idag då? Jaa. Ingen aning.
Ingen Johan i alla fall. Ingen Johanna. Ingen Patricia. Line är inte kapabel till att göra vidare mycket eftersom hon har fått ngn inflammation i foten nu också.
Jag får nog helt enkelt sitta här.

(MMS) Åh, lite mys med glass på Johans altan. I solsken. Kan d

DSC00197.JPG
(MMS)
Åh, lite mys med glass på Johans altan. I solsken. Kan det bli så mycket bättre? Knappast..

(MMS)Sitter nu på i-center och pluggar lite teori.. Väldigt trå

DSC00195.JPG
(MMS)
Sitter nu på i-center och pluggar lite teori.. Väldigt tråkigt, faktiskt - men känner att det behövs eftersom teoriprovet kommer närmare och närmare.. Var ute och övningskörde med Gangster-Göran nyss också. Det var ganska kul, men mitt upp i allt ser jag Johan komma i sin bil och tittar som tusan. Då blev ju jag världens nervvrak och gjorde ungefär en miljon fel, samtidigt.

Klockan ringde halv sju i morse. Känns som om det borde vara olagligt när man har lov..

Shoppingrunda

Igår kom äntligen några av mina kläder från La Redoute som jag beställde för ungefär nittio år sedan. Jag blev lyrisk och ännu mera shoppingsugen. Så jag lade huvudet på sned och frågade Johan snällt om inte han hade lust att akompanjera mig till Karlstad idag.
Självklart hade han det - söt som han är.
Så mamma hämtade upp oss hemma hos Johan vid kvart i tio i morse och sedan åkte vi till Karlstad. Lillsyster var också med, och jag blev sur för hon blev mycket mer bortskämd av mamma än vad jag blev (kan bero på att min garderob svämmar över av kläder, medan hennes ekar ganska mycket...).
Systeryster var tvungen att ha nya skor, och medan hon sprang runt och provade skor så blev även jag kär - självfallet. Det brukar i princip alltid hända när jag går in i en affär som säljer skor, kläder eller väskor. Det skriker kärlek.
Mamma är van vid den där blicken hos mig så hon köpte skorna ögonaböj för att slippa höra mitt tjat om att jag hade blivit "sååå käär!!".

Imorgon är det körlektion 0830 på morgonen. Snark.

(egentligen var det meningen att jag skulle få en blå sommar i år.. jag förstår inte riktigt hur det gick till - men enligt dagens inköp verkar den istället bli orange & rosa)

Älsklingsskor!
min nya kärlek <3

Beaka barnet inom dig

Animerat


Ni vet den där känslan som man så ofta får - man vill ha någonting som man antingen inte kan eller som man inte borde ha. Jag tror att alla känner den känslan någon gång och med mig brukar det oftast gälla Oscar de la Renta klänningar, Christian Louboutin skor samt leksaker.
När jag var liten var jag stormförtjust i Barbies och slutade inte att leka med dessa perfektionistiska dockorna förens i tolvårs åldern. Jag hade ganska många Barbies. Sådana som kunde vara gravida, sådana som man kunde böja på benen precis som man ville, sådana som hade vingar, sådana som man kunde byta hår på och sådana som bara var vanliga, vackra Barbies.
Idag kan jag ibland smita in på leksaksaffären och gå runt och titta på Barbies som finns idag. Då blir jag så sugen på att köpa en, ta med den hem och leka med den. Tyvärr så tror jag inte att jag hade funnit det fullt så roligt idag som jag gjorde för tio år sedan. Men känslan av att man vill ha! Oftast bara för att Barbiesarna idag är mycket tuffare och modernare än de Barbies som jag lekte med.

Samma sak är det med barnfilmer. De är ju skitbra - åtminstone de animerade. Så då vill jag ha dem med. Då ser jag faktiskt till att köper några av dem - man måste ju beaka sitt barn-jag.
Vad är det med dessa animerade filmer, som gör dem så speciella? Vad är det som gör att jag blir så avundsjuk på dagens barn för att de får ha sådana roliga leksaker när jag aldrig fick det?

(Pinsamt nog så var den näst-senaste bion jag var på Bee-Movie)

Dagen efter

Igår var det faktiskt rätt kul.
Inte till en början, men senare kom det massvis med folk. Visste inte riktigt var jag skulle ta vägen, men jag och Patricia svamlade runt rätt ordentligt. Jag kände mig nykter hela kvällen - det spelade ingen roll hur mycket jag än drack. Vid ett gick Johan och köpte en till drink till mig. Sen var jag klappkanon.
En halvtimme senare kom jag på att jag faktiskt ville gå hem nu - så jag och Johan gick. Vi kom cirka femtio meter, till Bakfickan. Där stod vi hängandes i den -10 gradiga luften och pratade med folk. Sen kom någon av Johans en miljoner kompisar och hällde lite (enormt skit mycket) glitter på oss. Vi glittrade som tusan.
Sen gick vi hemåt tillsammans med Ida. Johan och hon pratade på och jag kände mig mest liten, korkad och skitfull. Frös som fan gjorde jag också.
Till slut ramlade vi in genom dörren hemma hos mig. Jag konstaterade att vi glittrade enormt mycket och jag ville inte ha glitter i sängen, så vid tjugo över två stod vi i duschen.
Sen trog jag på mig min Snobben pyjamas och ett par luddiga strumpor och stenslocknade i sängen. Jag misstänker starkt att Johan tyckte jag var lite konstig som ville sova i pyjamas. Men det var kallt!


Glad påsk!

Det blev aldrig något HC i torsdags. Av flera olika anledningar - biljetterna var slutsålda och vi hade ingen skjuts. Så det blev en hemmakväll med Johantoan istället.

Påsken har varit mycket lugn och go. Har mestadels varit med Johan hela tiden. Idag var det påskmiddag hemma hos honom med hela hans tjocka släkt. Så mysigt så att!

Eftersom vi aldrig gick ut i torsdags - så gör vi det idag istället. Har ingen aning om det kommer vara mycket folk eller inte eftersom det är helgen innan löning, men samtidigt så är det ju faktiskt påskafton och då måste det väl vara någorlunda röjjigt?
Hoppas på detta - eftersom det ikväll blir min riktiga krog-debut!

Glas påsk!

(MMS) Sitter nu i skolan och har håltimme och spelar utslagspoker -

DSC00189.JPG
(MMS)
Sitter nu i skolan och har håltimme och spelar utslagspoker - jag åkte ut först. Känner mig lite kass!
På bilden kan ni se Ingman och Karin som förnöjer sig lite med självplågning med hjälp av en mapp. Galningar!
En lektion kvar nu där vi ska titta på film. Slappt och gött!

Ut imorgon?

Patricia skickade ett sms till mig och frågade om inte vi skulle dra till HC imorgon och titta på Adam Tensta. Det hade jag inte ens tänkt på att vi kunde göra (är inte så van vid att vara arton än). Så vi får göra våran krog-debut också. För jag tycker inte riktigt att det gills att ta en drink på Tuppen.
Jag blev överlycklig. Mest för att få gå ut och för att det kanske är rätt mkt folk där om Adam Tensta ska dit. Personligen är jag väl inte stormförtjust i han, men det vore så kul att gå ut.

... nu måste jag bara skaffa pengar ...

(MMS) När J åkte ifrån mig gjorde jag ett otroligt tjusigt räkna%2

DSC00187.JPG
(MMS)
När J åkte ifrån mig gjorde jag ett otroligt tjusigt räkna-ner schema till den dag som han skulle komma hem igen. Varenda dag har jag kryssat för - och idag är det äntligen den dagen som jag har längtat efter i tre veckor. Wiia!
Nu blir det städning!

Hemma & borta

Idag kommer J hem.
Jag är överlycklig och helt förkrossad. För idag kommer Johan, men imorgon åker Johanna och ska vara i England hela påsklovet. Fattar inte hur jag ska överleva i över en vecka utan henne. Det är ju henne jag alltid ringer och tjötar för att tio minuter senare inse att hon inte lyssnar för fem öre, det är ju henne jag tröstar när hon och André bråkat, det är hon som tröstar mig när jag och Johan bråkar (som vi gjort typ en gång).
Som tur är finns Line. Men hon är på Näset så jag kommer troligen inte träffa henne heller vidare mycket.
MEN JAG ÄR POSITIV ÄNDÅ!

Igår var jag ju på arbetsintervju. Hmm. Det gick nog sådär. Det var skitkul att få sitta där och babbla, men mitt i intervjuen så kom Lousie Eld in (!!) och satte sig i samma rum och hörde hela min intervju. Då blev jag sur.
Nu ska jag ringa Johanna och tvinga henne att vara med mig.

Gangster-Göran ger beröm

Nu är jag nyss hemkommen från i-center!
Göran gav mig beröm - någonting som jag aldrig trodde skulle hända. I mina ögon är Göran i hemlighet en gangster med lustiga skämt. (Notera att detta enbart är i mina ögon, jag betvivlar starkt att han i verkligheten håller på med maffiagrejer.)
Idag skulle jag för första gången parkera på en riktigt parkering tillsammans med Göran. På ICA parkeringen. Läskigt värre.
Göran sa ingenting om hur jag skulle göra, utan jag bara parkerade.
- Nu öppnar du dörren och tittar om du står så som du ville stå, sa Gangster-Göran.
Jag öppnade lydigt dörren och kikade ner på asfalten. Jag stod innanför parkeringsrutan - vilket var huvudsaken tyckte jag.
- Nå, hur var det? fågade Gangster-Göran.
- Eeeehrm. Det var kanske lite snett? chansade jag. I verkligheten hade jag ingen jävla aning om fall det var bra eller inte.
- Catrine, den bilen brevid står snett. Och den framför den. Men inte du! Bravo! (Gangster-Göran är en sådan person som alltid använder ens namn så att det känns som om man har gjort någonting fel.)
Jag blev skitnöjd över mig själv.
Åh vad bra jag är.

Inför den stundande arbetsintervjun

Jag gäspar otroligt mycket just nu. Det är ungefär två gäspar i minuten.
Inte bra eftersom jag om knappa halvtimmen ska sticka iväg på arbetsintervju på Duse. Då vill man ju vara pigg och glad och inte sitta där som värsta zoombien och gäspa i kapp.

Jag är lite osäker på det här med arbetsintervju. Inte någonting som jag förr har gjort med en totalt okänd person, eftersom jag alltid har känt de som jag har jobbat för förr.
Så om en timme kommer jag troligen att vara en erfarenhet rikare.
Det som är viktigast är nog att vara så framåt, utgående och positiv som möjligt. Och sig själv.
I vanliga fall så brukar jag inte ha några som helst problem med det - så det ska nog gå bra.
Pratade med Linn igår också, hon skulle också på arbetsintervju för Duse idag. Men hon sa att det var hela 30 pers som skulle på intervju och bara 8 styckna som kommer att få jobb. Så förhoppningarna ska nog inte vara alltför höga...

Haute Couture och Chanel

Sitter nu på Kulturhistorian och är helt lyrisk.
Vi ska skriva ett fördjupningsarbete och då bestämde jag mig för att jag ville skriva om Haute Couture. Så nu sitter jag och googlar ordet och drömmer mig in i världen där man kan bära Haute Couture. Ååh, vackert.
Surfar runt på Chanel och drömmer om flådighet.

Imorgon kommer Johan hem - jag är överlycklig

Den eviga striden

Jag och Ingman brukar muntjafsas ganska ofta. För att vara ärlig brukar också jag vinna, för han blir jämt så jävla sur på mig.
Idag så hade jag på mig en röd tröja. Ingman gick då runt och tjatade om att han blev så sugen på att sjunga julsånger när han såg mig.
"Vet du vad jag blir sugen på att sjunga när jag ser dig Catrine? Julsånger!" Sa han för femtioelfte gången.
Då blev jag sur.
"Vet du vad jag blir sugen på att sjungan är jag ser dig Ingman?" Svarade jag, sedan brast jag ut i en mycket falsk sång :
"HEJSAN ALLA CP-BARN!!" av Thomas Järvheden. Mycket vackert.
Då blev Ingman tyst och sur.

Lyrik

Är nu hemkommen från en ovanligt kort skoldag eftersom vi hade sovmorgon till halv elva. Skönt.
Men resten av dagen blir det råplugg på engelskan. Får panik, för jag är inte alls lika förbered som jag i vanliga fall brukar vara. Intressant va? Det kände jag med.

Varför är det så att gammal musik är så jävla mycket bättre? Sitter nu och dunkar lite Heavens on fire - ljuvligt.

Johan kommer hem och två en halv dag, iiiiih!

Vårdag!

Igår var det den första riktiga vårdagen vilket var härligt på alla sätt och vis. Allting kändes så mycket enklare av en konstig anledning.
Men idag så är allt det vackra och lätta och borta och ersatt med otroligt mycket snö. Jag förklarade för Ingman att det är Påskharen som tog tillbaka snön - eftersom han trivs mycket bättre i vit päls än i brun.


Vårdag12
Pappa tvättade båda bilarna! Här Volvon.


Vårdag11
Jag gjorde påskris!


Vårdag10
Det växte blommor i rabatten!


Vårdag9
Johanna kom och såg söt ut. Men hon gick på en gång igen.


Vårdag8
Visp, visp! Jag och mamma gjorde pannkakor. Här vispar jag smet.


Vårdag7
Och sedan var man tvungen att steka dem!


Vårdag6
Det blev ganska många till slut.


Vårdag5
Pannkakor med blåbärssylt och glass är aldrig fel!


Vårdag4
Mattias lekte lite han med!


Vårdag3
Glasstajm nere vid älven. Jag och Johanna tog en varsin "ny" Cornetto strut. Hon tog citron och jag tog den andra som jag inte kommer ihåg vad den hette. Citronen var godare.


Vårdag2
Fast min var helt okej!


Vårdag1
Sötaste Johanna!

(MMS inlägg) Sitter nu och äter lite frukost. Tittar ut över det%2

DSC00184.JPG
(MMS inlägg)
Sitter nu och äter lite frukost. Tittar ut över det som ni kan se på bilen. Djup suck. Nu är jag ganska trött på vinter och snö, och vill bara ha sommar på en gång.
Igår var det årets första riktiga vårdag (skulle ju ha lagt upp bilder igår kväll, men blogg.se krånglade). Jag och Johanna satt nere vid älven, käkade glass och mådde bra i solskenet. Då sa hon "Bara för att det är så fint idag, kommer det säkert snöa imorgon!"
När jag vaknade vid halvåtta för att sticka ut och springa så tittade jag på mobilen och såg ett sms där Johanna svor om att det faktiskt SNÖADE! Jag tittade du genom fönstret, suckade och somnade om igen med gott samvete..

All tid i världen

Vad oaktiv jag känner mig. Konstigt, för jag har faktiskt inte gjort någonting denna helgen - därmed haft massvis med tid till att blogga.
Igår så pluggade jag lite, var ute och övningskörde med pappa och sedan lekte jag med Johanna!

Idag så var det strålande väder när jag vaknade vid nio. Käkade frukost och gick sedan ut på en powerwalk med mamma och pappa. Fast det var inte så mycket power. Den var ganska lugn, faktiskt. Sen har jag mest fördrivit tiden. Pluggat lite, mått bra. Spelat basket, blablabla.
Käkat glass med Johanna.

En väldigt skön helg, faktiskt. Jag har bilddokumenterat denna dagen. Foton kommer upp senare.

Simtag

Har nyss kommit hem från en sväng på badhuset där jag simmade lite. Inte vidare mycket, men i alla fall lite. Kände att jag inte kunde simma så mycket mer för då skulle jag gå runt och vara sleten resten av dagen - och det är ju inte överdrivet roligt.

Så vad händer idag då?
Jag har ingen aning. Plugga lite, om jag orkar. Sen blir det nog ganska mycket slappa.

Vackert porslin

Jag och Johanna åkte ut till Line ute på Näset vid sextiden. Det var helt fantastiskt att träffa henne igen efter en sådan lång tid ifrån varandra. Och hon såg så annorlunda ut. Hon var så vacker. Ömtålig, porslinsblek och fullständigt strålande.
Nu ligger jag mest i sängen och känner mig som världens mest ensammaste människa. Line och Mathias brukar få det inflytandet på mig när jag är själv. De fick det på mig när jag var singel och de får det på mig nu när Johan är borta.
Jag kan sitta och tänka "Så där vill jag också ha det.."

Patricias artonsårsdag

Är nu hemkommen från Patricia. Hon såg precis likadan ut som artonåring som hon gjorde som sjuttonåring. Konstigt nog.
Det var jätte mysigt. Jag och Johanna hade med oss lite fika så vi satt och mumsade upp det, och sedan satt vi mest och stirrade på tvn. Sen kom Marcus hem och Patricia fick en av de tre presenterna som han hade köpt till henne - de andra två fick hon nu senare ikväll när de var själva.
Sedan kom jag på att jag ville spela Wii eftersom jag bara gjort det en gång förut, och då med ett rum fyllt med massa läskiga människor så då släppte jag inte riktigt löst. Men hos Patricia och Marcus blev det kul som tusan! Klådde allihopa på bowling, tre gånger och var med om ett ex antal otroligt jobbiga boxningsmatcher.
Har nog inte haft så jäkla roligt på länge.


Artonårpatricia6
Födelsedagsbarnet!


Artonårpatricia5
Marcus kom hem och skänkte paket. Marcus ser jätte kärleksfull ut, Patricia ser mest ut att vara intresserad av paketet.


Artonårpatricia4
Det öppnas paket!


Artonårpatricia3
Som innehöll det där!


Artonårpatricia2
Sen spelade vi Wii. Johanna var söt.


Artonårpatricia1
Jag var inte lika söt. Jag var mer väldigt, väldigt inne i spelet.


Vet ni vad det pinsamma är? Jag fjantar mig inte, jag var faktiskt så jävla inne i spelet - tävlingsmänniska som jag är. Ursäkta för att den är åt fel håll, men Johanna har inte lärt sig att man ska hålla kameran liggande när man spelar in och jag kunde inte berätta det för henne för det här var smygfilmning! Sen upptäckte jag att de satt och filmade de små jävlarna, och då fick jag panik och förlorade mig i spelet - vilket ledde till ännu mera panik eftersom då var jag tvungen att komma ikapp i spelet så att jag skulle få vinna..
Suck.

Stressdag

Idag körs det i 220 km/h!
Känner mig som en dum människa, jag hinner knappt svara på sms. Nu ska jag vrålplugga engelska så att jag har gjort engelskläxan och sedan ska jag och Johanna typ springa iväg till Patricia som fyller arton idag. Hipphipphurra!
Så förlåt alla människor, idag är det en stressdag.

Romantik

Det mest romantiska jag någonsin hört:

Carrie och Alexandr planerar lite inför deras möjliga flytt till Paris.
C : "What about my apartment here, would I sublet it?"
A : "I will pay for your apartment."
C : "Well, that's crazy. I can't let you do that."
A : "No, why? I've got plenty of money - but I don't have plenty of Carrie Bradshaws.."

AAAAAAW!


Den perfekta klänningen

Jag tror aldrig att jag berättade det i bloggen, men det hände en hemsk sak när jag och Johan var i Karlstad på sportlovet och shoppade.
Jag köpte lite för dyra kläder och hade därmed inte vidare mycket pengar kvar i slutet av dagen. Vi åkte till Bergvik för att ta en sväng om innan vi åkte hem.
Väl på Bergvik gick vi in på MQ och tittade runt lite. För att vara ärlig var det mest Johan som tittade och jag var mest slö. Men så plötsligt så såg jag någonting underbart vackert. En klänning. Och inte vilken klänning som helst, en helt fantastisk klänning. Jag försökte mostå frestelsen att ta med den till provrummet eftersom jag då visste att jag skulle bli alldeles för lockad till att köpa den.
När Johan uppfattade vad det var jag stod och stirrade på med halvöppen mun tvingade han med mig in i provrummet så att jag skulle få prova den. Precis som jag hade förutspått så blev jag helt galen i klänningen och fick ett enormt ha-begär. Men det var få pengar kvar så jag lät klänningen hänga kvar på galgen.
Johan märkte min enorma deprission som kom strax efteråt eftersom jag inte kunde få ha klänningen i mina ägor. För när jag hängde tillbaka den så visste jag helt enkelt att alla de där underbara sommardagarna som komma skall kommer jag inte att få uppleva med klänningen. Mycket sorgligt.

Nu hade jag pengar, och bad därmed mamma åka förbi Bergvik och köpa klänningen idag. Vilket hon gjorde.
Hon kom hem med en frasig MQkasse och jag var överlycklig. Jag tog upp klänningen och tittade på hur vacker den var.
Sedan sprang jag in i mitt rum, drog på mig klänningen, skulle dra upp dragkedjan. Då insåg jag det fasansfulla. Den var trasig. Min älskling var trasig, och som jag längtat efter den...
Så nu sitter jag här och sörjer den klänning som jag haft i tjugo minuter.
Visserligen ringde mamma till MQ, och de skulle få in en ny 34a inom några dagar - och den ska bli min.

(okej, ursäkta för att jag inte är någon mode-bloggare och därmed inte vidare van vid att posa framför kameran. Men titta på den vackra klänningen och inte på mig och mina fula poser.)

Trasigklänning3
Åh, du vackra skapelse. (nu syftar jag på klänningen, och inte på mig själv)


Trasigklänning2


Trasigklänning1
Lägg märke till min mycket sorgsna min (okej, jag ser inte så sorgsen ut, mest bara knäpp) när jag visar upp det trasiga!

Blodlabb på naturkunskapen

Idag i skolan så hade vi samhällsvetare labb på naturkunskapen. Ekonomerna var i Karlstad på UF-mässa, de skitarna.

Titta INTE på följande bilder om du inte klarar av att se blod.
(Okej, nu lät det som om det kommer värsta splatter bilderna där vi typ mördar en människa. Riktigt så var det inte direkt. Vi stack oss i fingret och det blödde lite. Hm. Men ändå.)

Blodlabb5
Ååh, studera blodet lite närmare! Rike, Jens och Lina är i fullgång med något hyperintressant.


Blodlabb4
HAHAHAHA! Skönbild som fan.
Sandra ser mest ut som "NEEJ, jag vet inte vart falukorven tog vägen. Jag har inte stoppat upp den åtminstone...."
Emma ser mest fundersam ut och Ingman ser dynguttråkad och jätte elak ut. Som en liten sju årig pojke, liksom.


Blodlabb3
Mitt blod! Otroligt vackert, va? Jag tillhör blodgrupp A. Vet inte om det är plus eller minus för Jens fastslog att den var trasig, den som man skulle få reda på det med.


Blodlabb2
Ingman tycker lite synd om sig själv som blöder så. Stackare.


Blodlabb1
Hihi!

Kort Catrine

Inatt hade jag en mardröm.
Mitt undermedvetna visste att jag inte idag skulle iväg och köra bil på i-center med Göran (min körskolelärare). Så därför drömde jag om det.
Jag drömde att vi var ute och körde precis som vanligt. Men plötsligt så var det någonting som dök upp på vägen och jag var tvungen att bromsa. Men jag kunde inte! Jag sträckte mig längre och längre med benen, men jag nådde inte bromsen! Det var som om hela golvet bara sjönk längre och längre bort från mig. Jätte hemskt. Göran blev skogstokig och jättearg.
Det var hemskt.

Nu har jag precis kommit hem från I-center efter en körsväng med Göran. Han kallade mig för kort. Jag fräste till och sa att jag då rakt på sak inte är kort, jag är fullt normalväxt bara det att jag är tjej. Hmpf.
Sedan så var jag jätte nära på att köra in i typ väggen när man ska svänga tillbaka in till I-center efter det att körlektionen var slut. Då sa Göran igen att jag var kort och att jag var tvungen att ha sätet mycket längre fram så att jag nådde kopplingen bättre.

Min dröm gick i uppfyllelse. Nästan.

Sen när vi var ute och körde så var det två små jättesöta flickor som var ute och lekte med en boll på gatan. När de såg att jag i bil var på väg på gatan så sprang de och ställde sig vid vägkanten. Då sa jag "Men ååh, vilka duktiga flickor!"
Rätt som jag sagt det så tappade den ena flickan bollen som åkte ut i gatan och flickan sprang efter samtidigt som den andra flickan vände sig om och inte vågade se på. Jag la på mig bromsen och Göran skrockade och sa "Där testade dom dig allt!".
Dumma flickor.


Gossipmys

DSC00177.JPGÅåh, lite myspys i min säng tillsammans med en kopp grönt te och Gossip girl. Hur mysigt blir det inte då?
Men hur kommer det egentligen sig att grönt te inte smakar någonting, utan att det smakar mest som varmt vatten?
Hm. Knasigt.

Den lilla världen Säffle

Kommer ni ihåg mitt offer vars kläder jag utnyttjade i lördags på Tuppen? Om ni gör det, så kan jag förklara för er vilken liten värld Säffle är.

Idag i skolan så frågade Caroline mig och jag skriver ett reportage och var i Tuppen i lördags. Jag frågade hur hon visste att jag hade varit där.
Då var det så att Carolines mamma hade berättat om samma incident som även jag berättade i bloggen - om ambulansgubben. Och så hade Emma läst om min ambulansgubbe och till slut hade det visat sig att mitt offer vars kläder jag uttnyttjade var Carolines mamma.
När hon hade sagt det så gick det upp för mig att de faktiskt var ganska lika.

För att förstärka mina bevis om att Säffle är litet så frågade jag var Kajs-Marie (som var Carolines mamma och dessutom hade det mest fantastiska namnet jag någonsin hört) bodde, och då svarade hon "Annelund" som är typ en stadsdel i Säffle.
Då svarade jag: "Åh, jaha. Då var du inte den jag trodde du var!" Eftersom hon delade samma efternamn som en tjej i samma ålder som bor en gata över mig.
Åh.
Lilla, yttepytte Säffle.

Kroppen slutkörd

Ingman och Blomqvist var på och vi stack till badhuset alla tre. Vi simmade i 45 minuter och nu är jag slut som fan. Men ni vet på det där sköna sättet? Inte trött på grund av att man är så uttråkad och kroppen är så lam för att den inte har gjort någonting på typ nittio år. Nej, utan den är trött av ansträngning. Vilket känns väldigt skönt.
Vet inte riktigt vad jag ska pyssla med resten av dagen.
Försöka ta det lite lugnt först och främst. Plugga lite teori - det behövs.

Simning

Nu försöker jag få med smyg-tjockisen Ingman med mig och simma. Får se hur det går. Han är ganska svårövertalad och vågar inte riktigt gå med mig själv. Han vill ha med Blomqvist.
Fullt förståeligt - för jag är jätte farlig.

Bildbevis

Här får ni ett bildbevis för det tidigare inlägget. Ingman är en smygis-tjockis - men han förstår inte faran han utsätter sig för.
KALORIERNA!

236176-499
Inte nog med detta trauma, detta kom sedan:

236176-501

Ingmans fettintag

DOnken5
Ingman på McDonald's förut! Visst är han jättegullig i sin blåa tröja?
Vi brukar alltid mobba Ingman för att han är så fet (han är universums smalaste), för han äter så äckligt mycket skräpmat. Även nu!


Donken4
MWAAHAHHAHAAHA!! Sandra försökte förklara för mig att hon inte ville vara med på ett foto där hon satt och svullade hamburgare på McDonald's - men jag tyckte bara att det gjorde bilden ännu bättre eftersom det ser ut som om hon aldrig sett mat förr. Karin ser ut att tycka att det är lika roligt. Emma var också med, men hennes bild blev så suddig så jag sket i att lägga upp den.


Donken3
Mmm, Fanta!


Donken2
Karin käkade nuggets -- och lekte psykopat.


Donken1
Nu tillbaka till Ingmans dagliga fettintag.
På McDonald's får man ju alltid med sig ett pappersunderlag på brickan. På pappret brukar det stå en massa konstiga saker oftast inriktade till barn. Baksidan av det pappret visar hur mycket fett, kalorier, näring osv. McDonald's maten innehåller.
På Ingmans bricka var det informationen om hur mycket kalorier det innehöll som var överst. Och han hade fått tre.
Jag tror de tycker att han är lite väl mycket stamkund.

Ta-körkort-snack

Idag var det egentligen meningen att jag, Sara och Ingman skulle röva oss iväg till I-center. Men det blev inte riktigt så ändå.
Jag pratade med Caroline i klassen och hon sa att jag kunde få låna hennes skiva till programmet på datorn som man kan plugga på teorin. (Eftersom min tröga pojkvän aldrig någonsin fixar den.) Så min inställning blev mest "äääsch, då kan jag plugga på det imorgon hemma istället."
Och så får det bli. Så jag ska läsa något kapitel i boken, och sedan skriva uppsatsen i franskan och sedan slappa. Guud, vad gött.
Intressant va?
Japp, jag kände det.
Är grymt avundsjuk på Emma i klassen som klarade teoriprovet idag, hon fyllde arton igår. Får panik på människor som är så på. Får mig själv att framstå lite som universums trögaste.

(känner att det är lite väl mycket ta-körkort-snack , förlåt)

(mms) Nu är det svull på McDonalds. Lite lunch. Ingman är s%E

DSC00175.JPG
(mms)
Nu är det svull på McDonalds. Lite lunch.
Ingman är så klart fetast av allt o alla.. :P

Glamourfeminist?

En mycket smart tjej sa en gång till mig under en hetsig diskussion angående feminister.
"Catrine, vi är glamourfeminister du och jag!"
Om ni, precis som jag var, inte har så där helt klart för sig vad en glamourfeminist är för någonting så tänkte jag ge er en liknande förklaring som denna smarta tjejen gav till mig under den hetsiga diskussionen.

Om ni hör ordet feminist, vad tänker ni på då?
Denna smarta tjejen tänkte på orakade ben, osminkat ansikte och ganska ointressanta kläder - kort och gott en tjej som inte lade ner allt för stor vikt vid sitt yttre. För varför borde hon lägga ner tid på sitt yttre för att behaga dagens samhälle och ställa in sig i ledet av den kvinnobild som media har utspeglat? Så därför valde hon att inte göra just detta, och vara precis så som naturen har skapat henne - precis som de flesta (heterosexuella)männen i dag är.
Denna tjej strider för ett jämlikt samhälle där allting ska gå på lika villkor kvinna jämte man. Ibland strider hon för det lite för mycket, så att folk omkring henne får uppfattningen om att hon vill ha en kvinnodominerande värld där männen skulle vara underlägsna - precis som kvinnorna har fått varit i alla tider fram tills i våra dagar.

Om ni hör ordet glamourfeminist, vad tänker ni på då?
Jag personligen tänker mest på champagne och glitter, men det är nog mest för att ordet glamour finns med.
Denna smarta tjejen menade dock att glamourfeminister stridet för ett jämliktsamhälle, men dock lägger ner lite tid till sitt yttre. Inte för att behaga samhällets bild av kvinnor, utan för att behaga sig själv. Om man kan vara snyggare, varför då inte vara det?

Nu är min slutgiltiga fråga - är jag en glamourfeminist?
Njaej. Jag vill inte kalla mig själv för en feminist. En feminist strider ju för total jämlikhet mellan de båda könen. Det gör inte jag.
Jag vet att det manliga könet är fysiskt starkare än det kvinnliga. Vid vissa tillfällen använder männen denna fysiska styrka på fel sätt, till exempel som vid kvinnomisshandel då kvinnan oftast inte har en chans mot mannen. Det är fel.
Om man står för ett jämlikt samhälle, borde man inte då stå för att det ska vara lika illa för en kvinna att slå en man, som för att en man ska slå en kvinna. Det är där min feminism skriker emot.
I ett feministisk samhälle skulle det inte finnas någon lag mot kvinnomisshandel, eftersom vi skulle vara jämlika.

Så nejtack, till feminismen.
Jatack, till att kvinnor och män ska leva på lika villkor i de flesta frågor där det inte rör någon fysisk styrka.

Glamourfeminister
Den smarta tjejen var förövrigt Johanna, och här står vi och är allmänt -- glamourfeministiska?

Och mera bilder på oss:
Glamourfeminister4


Glamourfeminister3


Glamourfeminister2
Jag fick en flipp där i slutet och ville helt enkelt bara ladda upp lite snygga bilder på mig och Johanna också!

Ååh, saliga lycka

Nervositet.
När jag kom hem från skolan för dryga halvtimme sedan så låg det där på bordet. Kuvertet. Det stod "Vägverket" snyggt och prydligt på det. Jag slet upp det och fick ett datum.
Äntligen. Ett datum.

Nu är jag mest bara skitglad över att äntligen ha fått ett datum.
Jag satte mig glatt vid datorn för fem minuter sedan och kollade igenom mailen. Då blev jag ännu gladare. Duse svarade på min arbetsansökan och de vill träffa mig för en arbetsintervju! Wiiiie!! Någon gång nästa vecka. Åh. Lycka. Salig lycka.
(Känner att jag mest sprudlar känslor och därför inte kan klämma ut ngt vettigt, förlåt.)

Gulp
Läskigt värre.

(Mms) Nu har vi historielektion.. Dyngtråkigt. Patrik, läraren för

DSC00173.JPG
(Mms)
Nu har vi historielektion.. Dyngtråkigt. Patrik, läraren förklarade för mig att jag har damp. Riktigt trevlig lärare, faktiskt. Eller inte.
Nu sitter Ingman och pratar om hans granne som inte är död. Mycket intressant. Men grannen är gammal, så han tillhör historian.

Hur svårt kan det va?

"SE MIG, HÖR MIG, RÖR MIIIG -- HUR SVÅRT KAN DET VAA?"
Ungefär så där skrålas det i mitt rum just nu där jag pumpar lite Linda Bengtzing och andra schlager dyngor från i år. Jag tror Linda gör den lite bättre än vad jag själv gör. Det låter ärligt talat förskräckligt.

Har nu träffat morfars nya tjej. Säger man tjej? Han är ju 70 år, då har man inte direkt tjejer tycker jag.
Mormor dog för två och ett halvt år sedan, och jag ville inte direkt acceptera att morfar träffade någon ny. Men efter lite eftertänksamhet tog jag tillbaka det hela. Han såg ju så glad ut, och hon var jätte trevlig och go.
Så de har min välsignelse!

Ambulansgubben

Igår var det slapp till 100% hela dagen lång, sedan vid fem bytte jag ut hoodtröjan och de urtvättade jeansen mot en klänning och sminkade mig. Då kände jag mig någorlunda levande.
Kände mig flådigt och drack champagne till middagen.

Sedan sprang jag och Johanna bort till tuppen där jag skulle leta efter ett rimligt litet offer vars kläder jag kunde utnyttja. Efter många om och men hittade jag en käck tjej i fyrtio års åldern som var riktigt snyggt klädd.
Vi gick utanför tuppen och jag fick ta en bild och ställa lite frågor. Men när vi stod där och pratade så flög dörren upp och ut kom en gubbe i femtioårs åldern som ramlade pladask baklänges, slog i huvudet i asfalten och låg stilla med stirrande ögon mot himlen. Skitäckligt.
Kändes lite dumt att fortsätta ställa frågor när det blev ett jävla jehå och en tant skrek "MEN RING AMBULANSEN DÅ!". Frågade lite fort vad mitt kläd-offer jobbade med och sen fick det vara nog.
Johanna satt inne och väntade på mig och vi gick därifrån på en gång. Det var ju jätte läskigt med en stirrande gubbe som ville ha ambulans.

Så vi knatade till Tommy lite fort, sen till Johanna och till slut till Patricia. Där satt vi och drack en drink och var halvt om halvt utslagna i soffan framför "Hur man blir av med en kille på 10 dagar".

Skönheten och odjuret

Jag och Johanna bestämde vid fem tiden att vi skulle försöka hitta på någonting ikväll.
För en halvtimme sedan slängde jag iväg ett sms och frågade om hon var fit for fight snart.
"Jaarå, måste bara göra mig lite snygg för dig först! ;)" Fick jag till svar.
Panik.
Känns ju kul om hon kommer vara hypersnygg (som hon i och för sig alltid är) och där kommer jag. I min gråa hood och det enda sminket jag har på mig är lite halvutgnuggad mascara. Hej och hå!
Kan bli intressant.

Vi ska hur som helst iväg till Lines lägenhet och festa sönder den.
Nästan.
Vi ska ta in hennes Oriflame beställning.


Imponerad

Har nyss kommit hem från detta mötet med tjejerna på annonstidningen. Skitkul var det, och jag ville bara sätta igång och hjälpa till på en gång.
Blev väldigt imponerad över att två tjugoåriga tjejer kan hålla upp allt det där - jag skulle krascha efter två dagar.
Så imorgon ska jag troligen till Tuppen och leta efter ett litet offer vars kläder jag ska utnyttja. Kan bli riktigt roligt.

Nu är det OC för hela slanten!

Trav: dagens rätt

Oj, vilket liv vi har!
Jag och syrran sitter allvarligt och tittar på trav: dagens rätt. Eller tittar och tittar, det är på på tvn och båda två sitter med näsa i sin respektive dator.
Nörds.

Nu har jag åtminstone duschat, kluddat på lite mascara, bytt till jeans och sätt på mig en bh. Måste ju se någorlunda representabel på det där mötet som jag egnetligen inte alls har ork att gå på. Men det ska bli kul. Alltid roligt med nya saker!

(mms inlägg) Jag och syrran ligger nu i soffan och pimplar te och ti

DSC00167.JPG
(mms inlägg)
Jag och syrran ligger nu i soffan och pimplar te och tittar på Harry Potter. Riktigt mysigt, även om mitt huvud typ sprängs. Jag har konstaterat att vaniljte är godast!
Känner mig lite halvensammen med tanke på att det är fredag och den dag som J brukar komma hem på, men inte idag. Suck.

Halleluja för vaniljte!

Sjukligt attraktiv

Bläk. Idag är det skjukling som gäller. Misstänker starkt att min kära systeryster har smittat mig.

Så här ligger jag, i soffan och knapprar på hennes dator eftersom jag inte orkar gå in i mitt rum och hämta min egen.

Hade så enormt konstig dröm i natt. Alla ville ha sex med mig, då menar jag alla - förutom Ingman. Så jag rymde iväg med Ingman och vi kom till en gubbe på torget som satt och bjöd på gratis knäckebröd med ost. Vi satte oss och käkade. Sen ville knäckebröds-gubben prata med de döda så han tvingade Ingman att låna ut sin kropp så att de döda kunde agera genom den.
Huh.

Ska ju på möte idag 1430 med annonstidningen. Kan inte ställa in igen. Så jag får gå som sjukling.


Kramptår

Jag sitter här med mitt fula hår.
Pappa är och hämtar pizza till hela familjen. Känns nyttigt. Smälla i sig en massa tomma kalorier som jag måste (sa jag måste?) träna bort sen. Men jag har inte ritkigt orken till att laga egen mat, så fine.

Förut var jag och pappa ute på stadens gator och tog oss en sväng om. Det hände något hemskt. Jag fick kramp i fötterna. Riktigt vrålkramp. Jag brukar få det ibland, men mestadels när jag åker slalom eller simmar. Men nu fick jag det i bilen.
Försökta låta bli att skrika och koncentrera mig på rödljusen. Det gick väl sådär. Nöjd över att kärringstoppen var noll åtminstone. Jag tror inte att pappa märkte av mina kramper. Jag sträckte på tårna. Då gick det över.
Är mina fötter normala? Hm.

Den fasansfulla klippningen

Jag var ju och klippte mig förut också.
Blev lite upprymd över det hela. Jag brukar vanligtvis gilla att klippa mig. Bli lite ompysslad och bortskämd, sånt gillar jag.
Diana (= fröken frisör) frågade vad det fick lov att vara idag, och jag hade ingen aning. Jag bad om att få topparna klippta typ, och så frågade hon om vi inte skulle ta lite mer på uppklippningen och vid luggen. Jag såg livrädd ut.
"Inte så att du får lugg, men alltså - så att det inte blir en del av uppklippningen." Sa hon.
Jag godtog det.
Nu ångrar jag mig.
I slutet av klippningen ville jag bara börja gråta. Jag är en sån person vanligtvis, som börjar grina för ingenting. Förutom i skolan, där är jag hård.
Där satt jag med tårarna i ögonen och klämde fram ett leende och sa:
"Ååh, jätte bra! Tack så mycket." Betalade och sprang därifrån.

Jag ser ut som en korsning mellan en slickad svamp och en blond Beatles medlem.

Jag klippt
Och jag kunde inte få för mig att vara seriös på kortet. Men jag ser hemsk ut.

Teoriprov bokat

Jag har bokat teoriprov.
I ren impulsitivitet.
Jag skulle klippa mig efter skolan och jag var lite tidig, så jag tänkte att jag skulle födriva tiden lite. Men Säffle stad är inte mycket att fördriva tiden i, så jag knatade bort till i-center. Men sen kom jag på att det skulle bli rysligt knäppt om jag knatade in där och sa att jag ville boka teoriprov utan att plugga någonting.
Hm.
Så jag satte mig på en sten utanför och ringde in istället! Hahah. Kände mig som värsta miffot. Hur som helst så sa hon, tanten i receptionen:
"Mjaa, men du har ju inte pluggat så mkt..." när jag sa att jag ville boka teoriprov. (de har datorer där som man ska sitta o plugga på)
"Eeh. Nej, men jag tänkte att jag skulle boka så att jag har ett datum att sikta in mig på så att det verkligen blir av!" klingade jag till med då.
"Jaha. Då så, då bokar jag in dig på ett teoriprov och så skickar vi ett brev hem till dig där det står datum och tid."

Sen var samtalet över. Jag tyckte det var lite småskumt att jag inte fick ngt datum på en gång, fast det kanske man inte brukar få? Hjälp mig nu, bilkörare!
Nu har jag panik. Jag kommer kugga! Buuuhä.

Klippning

Sitter i släktforskningen och lyssnar på Sandra som försöker hjälpa Ingman med engelskan. Jag tror inte att hon lyckas, för han är lite halvkorkad.
Jag ska iväg och klippa mig sen! Aaah. Panik. Har ingen aning om jag vill förändra någonting eller bara toppa det.
Det kommer säker bli så att när jag väl sitter där så kommer en impulsattack och jag rakar av alltihopa, eller liknande.

Jag lyckades mobilblogga, wiie!

nu testar jag att mobilblogga för att vara lite cool. Är jag tuff nu

DSC00165.JPG
nu testar jag att mobilblogga för att vara lite cool. Är jag tuff nu?
Snygg bild på mig o Ingman. Mumsigt värre.

Snö!

Jag knatade iväg till badhuset. Det var skönt att simma, riktigt skönt.

Har nyss kommit hem från en promenad med Johanna. Det snöade ut. Snöade. Jag blev sur. Allt bara för att vädret vill bevisa hur korkad jag var som hade min små gula skor idag.
Jäkla jävlar.

Tiden går sakta

På något mirakulöst vis så har tiden börjat gå mycket saktare.
Läskigt sakta.
Det började på sportlovet.

Jag tyckte faktiskt att sportlovet var ganska långt. Kanske för att jag i princip inte gjorde någonting utan mest låg i sängen och pussades med Johan vareviga dag. Men på tisdagen på sportlovet blev jag förundrad att det bara var tisdag, det kändes ju som om jag hade gjort massor! Så fortsatte det på hela lovet ända tills Johan skulle åka och jag stod och grinade på trappan. Då kändes det som om allting hade gått alldeles för fort för att han redan skulle lämna mig.

Nu är det så där igen. Så där segt.
Visst, det är redan onsdag och jag njuter i fulla drag att det bara är två skoldagar kvar tills helgen. Men tiden är konstig. Den går så saaaaaaktaa (tänk er ordet sakta där i slow-motion form).
Efter det att jag skrev mitt fina förra blogginlägg angående mina funderingar om jag ska till badhuset eller inte så skrev jag lite med Plingmanbabe på msn och sen gjorde jag franskläxan. Tänkte att jag skulle hinna bli klar med den tills OC börjar på femman 16.10. Jag är färdig. Jag kan franskan. Och OC har inte börjat än.
Alltså måste det egentligen ha gått en timme, bara att klockan inte fattar det.
Skumt.

Badhushäng

Idag på gympan var vi ju på badhuset, men det enda vi tjejer sysselsätte oss med då var ju livräddning. Är relativt sugen på att sticka dit o simma idag. Men det känns ju töntigt, man kan ju inte springa och vara cool på badhuset två gånger på en dag?
Hrmm..

Trotsade vintern

Idag var jag trotsig.
När jag skulle iväg till badet förut drog jag bara på mig mjukisbyxor och hood, sen när jag kom hem igen och skulle sätta på mig "ordentliga" kläder så ville jag ha någonting med färg. Något vårigt. Så jag plockade fram min gula 365 sunshine tröja, ett par jeans, en rosa väska samt min knallrosa sjal från H&M. Jag hittade inga direkta skor som fungerade till denna våriga outfit - men till slut  hittade jag mina små prinsessor i garderoben. De där gula, underbara skorna från Bianco som jag tvingade mamma att köpa till mig förra våren.
"Lite kallt kanske, men skitsam!" tänkte jag och drog på mig skorna.

Solen sken ut. Det var härligt. Jag satte mig på cykeln och skulle cykla till i-center. Efter femtio meter var fötterna typ bortdomnade. Askallt.
I bilen var de  helt okej att ha på sig, men sen skulle jag cykla till skolan också. Jag tror att fötterna på vägen förvandlades till isklumpar. Inne i skolan gick det också galant, men sen kom ju cykelturen hem också. Fyttifan vad kallt det var.
Okej - vårskor är ingenting för mig i början av mars, och jag ska sluta trotsa vintern i önskan att det är vår och inse att det faktiskt inte är det riktigt än.


Fossingar2
Visst är de söta? :) Men iskalla.


Fossingar1
Så ser mina fötter ut nu istället. Mkt mumsigare. Haha.

Promenader

Ojsan då. Jag råkade försova mig.

Idag har vi nämligen bad andra lektionen. Jag bor en två minuters promenad från badhuset och en halvtimmes promenad från skolan.
Jag ansåg det vara ett onödigt angagemang att gå till skolan, gå tillbaka, gå till i-center, gå till skolan och sedan gå hem igen. Bläk.
Går till badhuset, går till i-center, går till skolan och går sedan hem igen. Det tycker jag låter mycket bättre. Lite kärvigt med tid, dock. Hinner troligen inte få någon lunch idag vilket kan påverka resultatet på naturkunskapsprovet som jag har senare rejält. Ujuj.
Det märks.
Svammel.
Frukost!

Telefonsamtal

Svar till A som undrade vad Line har opererat sig för:
Hon opererade sig för sned rygg. Har fått för mig att det heter (s)kolios eller något sådant, men är dock väldigt osäker på det.

Hon ringde mig förut, när jag låg i badet och rakade benen. Fick panik när jag kom ut ur badrummet och såg det på mobilen. Trodde att jag hade missat henne eftersom jag inte trodde hon fick ha igång mobilen på sjukhuset.
RIngde hur som helst upp henne, tjugo minuter efter hon ringt. Hon svarade! Jag blev stormförtjust.
Hon lät lite groggy, men annars som vanligt. Kände mig som en stolt morsa när jag pratade med henne. Blev så stolt över att hon inte klagade utan bara:
"Äsch, det går så bra så!"
Om en vecka kommer hon troligen hem - men till Näset. Då ska jag och Johannapanna åka ut och kramas med henne.

För en lång lång tid

Missat Håkanbråkans nya låt? Skäms!
Helt apbra.

Har hört lite kritik mot den om att det är "jobbigt" med låtar som man måste "känna/tänka efter" för att tycka att de är bra, och att detta är en sådan låt. Ett frågetecken skänker jag till er och eran teori. Jag förstår mig inte alls på er. Hur kul skulle det vara om man fick allting förklarat upp och ner? Inte alls.
Livet går ju ut på att lösa små gåtor, att känna efter och filosofera vad som händer när man dör eller hur det skulle vara om du aldrig träffat drömkillen? Det tycker åtminstone jag.
Njut, dröm och lev.



Teknik beroende

Det är konstig vad beroende man blir av att allting ska fungera jämt och ständigt. Jag är en av dem som känner mig totalhandikappad när jag inte har något batteri på mobilen eller internet är ur funktion. Detta trauma utspelade sig förut när jag kom hem från skolan.

Jag satte, som alltid, på datorn så fort jag kom hem från skolan och började bädda sängen (jag hinner aldrig det på morgonen). Plockade ihop gårdagens kläder och slängde in dem i garderoben och bar ut ett vattenglas till disken. Den proceduren har jag vanligtvis varenda dag när jag kommer hem från skolan.
Sedan brukar jag sätta mig vid datorn och kolla igenom mailen, skriva på msn och kolla igenom alla mina favorit bloggar. Men idag när jag skulle sätta mig vid datorn så såg jag en irriterande liten figur längst ner i det högra hörnet - bredvid klockan.
Ni vet den där bilden med två datorer på som visar om man har något internet eller inte. Det värsta av allt var att det var ett stort, fett rött kryss över de två datorerna. Betydande inget internet.
Jag fick panik och förstod inte varför. Jag hade ju inte gjort något konstigt med datorn, bara legat med den i sängen i går. Sprang till syrrans dator o kolla om den funkade. Jovisst gjorde den det.
Jag blev rosenrasande och nära till tårar. (Jag grinar jämt när jag är arg.)

Tänk vad äckligt beroende man egentligen är.. att det kan förstöra ens dag så mycket.

(sagan fick som tur är ett lyckligt slut med att jag svor i några minuter, provade diverse nätverkskablar och startade om datorn. sen fungerade det igen!)

Vuxenpoäng i mängder

Vuxenpoäng i mängder skulle jag just nu vilja tilldela mig själv.
Alla av mina vänner vet om att jag suger på att laga mat och att alltihopa brukar sluta med att jag står och skriker och svär. Detta fick även stackars Johan uppleva förra lördagen, jag tror hans uppfattning om mig förändrades drastiskt då. Hur som helst så är det en annan historia, för det är inte det jag vill få fram med det här inlägget.
Jag var lite halv uttråkad och hade ingenting att göra så jag gick ut o satte mig i köket och glodde. På köksbordet låg en tidning. Jag plockade upp tidningen och bläddrade i den. Det var en Allt om mat tidning (mina föräldrar ääälskar att laga mat).
Jag tittade mest på recepten till godsaker såsom mini cupcakes osv, men även på maten. Det tycker jag ger vuxenpoäng i mängder!

Matigt3
Jag blir själv förundrad över vad jag läser.


Matigt2
"Eeerhrm... vad är bakpotatis?" ser det ut som om jag tänker på den här bilden. Men jag är inte så korkad. Jag lovar.


Matigt1
Intressant recept.

Blommig vår

Idag när jag var på väg hem från skolan så gick jag och lyssnade på Håkan Hellström och var allmänt vårsuktande. När jag gick där i solen som värmde så fick jag syn på blommor.
De var visserligen inte de första för i år som jag såg, men det gav mig ändå en viss lycka. De stoltserade så vackert i Andrés häck (då menar jag häcken utanför hans hus, och inte den han har mellan låren och ryggen), så jag kunde helt enkelt inte låta bli att ta kort på de små sötnosarna.

Blommigt
Ååh. Ge mig riktig vår. Ge mig slutet av maj och två veckor kvar till sommarlov. Betygen är satta och lektionerna går ut på att ligga nere vid älven och käka glass. Gah, underbart. (Bortse från alla små kvistar som tillhör häcken och koncentrera dig på blommorna)


Blommigt
Mumsigt. På ett vacker vis.

Operation

Igår opererade Line sig. I ryggen. En relativt komplicerad operation så som jag har förstått det.
Nervöst är det här. Jag och Johanna tvingade Mathias att skicka ett sms så fort operationen var över så att han kunde meddela om det gått bra eller inte.
Det hade det, tydligen.
Idag ska hon vakna. Hon kanske redan har vaknat?
Blä.
Känner mig jätte utelämnad, och som en orolig förälder.

Sommar lyrik

Ååh. Tittar på en massa sommarbilder och blir helt lyrisk av tanken att det faktiskt inte är så himlarns lång tid kvar tills det är sommar - med tanke på att tiden går så rysligt fort.
Snart är den här, och det ska bli mitt livs bästa sommar. Det ska jag ordna.
Alla underbara människor, och inte minst världens underbaraste kille.
Gash. Underbart.

Jag har inte börjat plugga än. Oops.

Jag ser mig själv som snygg

Jag ser mig själv som snygg.
(ta det med en nypa salt.)

Haha

Helt okej, ändå

Måndagar är nog egentligen ganska okej. Fast inte mornarna.
Fick en flipp vid halv fyra i morse, och vaknade. När jag låg där i mörkret och stirrade upptäckte jag att mobilen började lysa - då damp det ner ett sms från Johan. Jag svarade och fick tillbaka ett "Va fan gör du vaken?!". Sen ringde han och jag insåg att jag nog inte var så vaken efter allt ändå. Halvsovandes pratade jag med honom och sa till slut hejdå.
Sov därefter inte alls vidare bra och ville inte gå upp när klockan tjöt i morse.

Väl i skolan var det mysigt att träffa alla igen. Blev avis på Ingman som varit på Teneriffa och var röd som en kräfta i ansiktet.
Nu ska jag försöka att plugga lite naturkunskap, om jag orkar..

Det förjävliga hejdået

Hela veckan har jag gått och oroat mig för den här stunden. För att den till slut kommer, det där förjävliga hejdået. Ett hejdå som var näst värst av alla hejdån som jag har upplevt under mitt liv.
Då vill jag inte veta hur det blir ikväll i telefonen när jag vet att det är den sista gången som jag hör hans röst på tre veckor. Och sedan leva i ovisshet. Inte veta hur han mår, vad han tänker på, vad han har gjort under dagen, om han fryser om fötterna osv..

Förr har han ju berättat allt det. Nu blir det tystnad.
Bläk.


La tupp

Tuppen
Så här sjukt snygga var vi på Tuppen i fredags. Innan vi fick varken förrätt eller mat. Line är fotograf och André var för stor för att vara med. (Nej, jag och Johanna är inte fullt så bleka i verkligheten, vi lovar)

Lite övergivet

I fredags kväll drog jag, Johan, Line, Mathias, Johanna o André iväg till tuppen och käkade. Riktigt härligt. Det dracks tequila, drinkar och öl. Mathias var inte alls vidare frestad av tequilan eftersom det var denna råvara han hade druckit av den kvällen som jag nämnde om i tidigare inlägg.
I ren impuls så ringde Johan och bokade två banor på bowlingen också, så där slutade vi kvällen. Otroligt trevligt, faktiskt.

Igår var det mest hemma mys med mamma och pappa. Jag gjorde bananasplit till allihopa och kletade lite marräng på Johan. Då blev han rysligt glad.
Sedan stack vi iväg till André i en timme. Mest för att jag ville ha ett ordentligt hejdå till Line som sticker in på operation idag och som jag inte kommer att träffa på två veckor.

Känner mig faktiskt ganska övergiven. Line ska opereras nu, Johan ska in i lumpen i tre veckor idag - utan mobiltelefon (fråga mig inte hur jag kommer överleva, för det kommer jag inte) och Andrés föräldrar är bortresta hela veckan så Johanna har temporärt flyttat in hos honom så henne kommer man ju inte heller se röken av.
Sitter nu och har enorm ångest. Johan stack hem för att käka middag tillsammans med hans föräldrar, och han kommer tillbaka om en liten stund. Sen sticker han igen strax efter fem.
I tre veckor. Jag kommer avlida.

RSS 2.0
--