Mitt glamorösa liv

HELG!!
Äntligen. Denna veckan har faktiskt känts en aníng för lång, så nu när helgen är här är jag den sista som klagar.

Ska gå iväg och fika med Johanna inom en snar framtid. Mycket mysigt.
Hade hoppats på att få se Line, Patricia och kanske en Monika ikväll. Nu när skolan har dragit igång ser man ju knappt skymten av de små liven! Men så blev inte fallet. Line och Patricia med tillhörande pojkvänner skulle iväg till IKEA för att shoppa/kika. Får hålla tummarna för att de kommer tillbaka i rätt okej tid så att de åtminstone hinner säga hej.

Är det något annat hyperintressant/snaskigt/glamouröst/händelserikt som händer i mitt just nu?
Nej. Det är lika stillastående som alltid, måste jag tyvärr erkänna.
Förstår mig inte riktigt på det där... nu är jag sjutton år - var det inte meningen att jag skulle vara hypersnygg, ascool, kändis och att alla killar ville ha mig och alla tjejer ville vara mig i den här åldern? Var det inte det som var meningen?
Nej, tydligen inte. För jag är ju fortfarande tråkig, töntig, icke-kändis, det är en kille som vill ha mig (bättre än ingen, jag erkänner ;)) och jag vet inte en kotte som vill ha mig.
Det är ju meningen att jag ska vara extremt glamourös nu.
När blir jag det då?

Långdag

Vad jag rent utav avskyr att gå till skolan så länge som klockan fyra. Det känns som om hela dagen blir förstörd när man kommer hem så läskigt sent.
Kom hem vid halv fem, ramlade ihop i tv soffan som en annan säck och tittade på That's 70's show. Igår hade jag varit hemma timtal när det gick på tvn.
Vad deprimerande.

Idag så måste jag göra min franska läxa, egentligen borde jag städa lite också, men det vet jag inte om jag hinner. Ska nämligen till Harry's vid halv sju meddelade Jocke mig om nu. Jag är inte ens stor nog för en öl. Stackars mig som föddes så sent.

Händelsefullt tv-tittande

Tyra BanksEfter det att min käre bror sov över här i söndags (och jag har numera erövrat hans gamla rum) så ligger det en madrass framför tvn där tvrumsbordet egentligen ska stå. Där har jag tillbringat hela min dag! Wunderbart.
Börjar dock känna mig smått uttråkad nu efter att ha legat där i ett ex antal timmar och glott på serie efter serie efter film.
Jag började med den gamla dodingen Titanic, men stängde av den när den romantiska parten var över och skeppet började sjunka (jag klarar inte av det), sedan började jag titta på Scary Movie 4, men kom på mig själv med att jag redan har sett den och tyckte inte vidare mycket om den, så då bytte jag. Då blev det Will & Grace och sedan forsattes det med That's 70's show (finns det någon bättre serie? svar: nej). Sedan tittade jag på Julfritt (tror jag), och sedan på Navy CIS. Sedan tröttande jag.
MYCKET INTRESSANT, inte sant?
Eller inte.
Är det någon som nu förstår hur olidligt tråkigt jag har?

Men efter allt mitt tv-tittande har jag nu bättrat på kunskaperna angående alla de smaskiga tv-serierna som börjar i höst (nu) med splitter nya avsnitt!!
Jag jublade av glädje när jag upptäckte att det går Top Model, redan ikväll! Yahoo!
House börjar nästa tisdag, idol även det (tror jag) och nu går jag bara runt och väntar på Meen in trees.

Visst har jag ett mycket intressant liv? Det består av tv-serier.
Där somnade alla som brukar läsa min blogg.
Tack för visat intresse.

Idag fick jag läxa! Två stycken.
Läskigt. Nu har det dragit igång på riktigt.

Frusen

Min skämma-bort-mig-själv-dag slutade i fiasko och jag kom på mig själv med början till förkyldning. Gick omkring och huttrade resten av kvällen. Tog visserligen ett bad, men det blev inte alls den där sköna, avkopplande känslan jag var ute efter.
Det var mer MÅSTE i det varma vattnet innan jag fryser IHJÄL.
Väl i badet låg jag och försökte få varenda kroppsdel under vattenytan, vilket misslyckades i min rädsla av att få håret fullt med badskum. Det blev inga rakade ben och ingenting av den där jag-är-så-snygg-och-sexig känslan. Dissade till och med den lite för dyra body lotionen, kröp i mysdress och koncentrerade mig på tvn resten av kvällen. Gick och lade mig snuskigt tidigt och somnade nästan ännu tidigare (halv tio).
Allt det där resulterar jag i ett fiasko.

Det här med förkyldning är inte alls vidare bra. Jag som har tänkt att jag skulle bli lite fit och snygg nu när jag ska gömma mig bakom alla stora kläder till våren (!?), och så hindrar förkyldningen mig från att träna. Jag är alldeles för lat för att äta vidare bra också. Idag blir det en Findus måltid som jag värmde i mikron när jag kom hem. Nästan ännu värre än en 90 grams hamburgare med tillhörande pommes från Allé...

Idag började jag släktforska! Jag höll på att gå i extas när jag hittade min farmors mor där, nedskrivet när hon föddes. Det var så grymt tufft. Valde dock fel familj, konstaterade jag. Borde nog ha kört på farfars mamma eller pappa. Farmor kom ju från en bondfamilj, medan jag tror att farfar var från ett finare släkte.
Attans!

Nu sitter jag här och hackar tänder och vill bara krypa ner i sängen i mjukis kläder, en kopp te och min bok för att sedan inte dyka upp resten av dagen.
Är det tillåtet? Får man verkligen göra så?

Skämma-bort-mig-själv-dag

Den nya veckan har blivit inledd!

Idag blev vi samhällsvetare - samhällsvetare (!) presenterade för släktforskning. Jag tyckte det lät så intressant, så jag gick och hämtade en annan elefant.
Kan knappt vänta med att få sätta igång! Ringde farmor och tog reda på lite mer om hennes mamma, och imorgon ska jag försöka gräva upp lite mer. Wiia, roligt roligt. Förhoppningsvis.

Idag är det en skämma-bort-sig-själv-dag.
Jag har :
1. Ätit riktigt råsnuskig mat från Allé! (En 90 grams cheeseburgare + pommes frites)
2. Införskaffat en splitter ny väska (dock ingen lackad. snyft.)
3. Köpt en ny ögonskugga eftersom jag var gryyyymt trött på alla som jag redan har.
Jag hoppas även på att under kvällen krypa ner i badet tillsammans med en härligt massa skum. Däreftre ska jag smörja in min kropp med den en aning föra dyra bodylotionen som jag köpte under Karlstad trippen tillsammans med Johanna i fredags.
Jovars. Ska det va så ska det!

Larmcentral och syster blir rik

Hej o hå, helgen har varit händelserik!

Fredag = fest som tidigare nämnt.
Lördag var jag på kräftskiva uppe på Sirius med herr pojkvän och hans familj. Var riktigt mysigt och kräftorna var goda! Efter en stund skulle jag och Fredrik knata oss hem till mig för att titta på en hyrfilm. På väg dit blev vi distraherade av en gammal dam som inte kunde stå på benen utan hade krupit i flera timmar. Fredrik ringde 112 och vi fick vänta på ambulansen.

Idag har en sanning kommit fram som var minst sagt skräckinjagande och alla är ned välta.
Jag sitter och är - i vanlig ordning - helt oseriös och vet inte riktigt vad jag ska göra med mitt liv.
En mycket intressant ståndpunkt.

Vi har även haft ett på tok försenat födelsedags kalas för Charlotte idag. Hon blev rik.

     

Nej.
Inte just nu.

Knasig kväll

Gårdagen blev inte alls som förväntat.
Först så började den alldeles för bra, fast sedan spårade alltihopa ut och blev as kasst. Från lycklig till mindre lycklig på mindre än fem minuter. Suck.

Har för övrigt så har jag klippt mig. För den som är intresserad så blev jag inte alls vidare nöjd. Men det kunde jag ju inte säga till frisören, när han var jätte gullig och trevlig. Så jag får väl leva med det här tills det växer ut. Som tur gör det ju det.

Hektiskt

Har nyss hoppat ur duschen som jag sprang in i direkt efter att jag anlänt hem från Karlstad.
En mycket hektiskt dag idag (LÖNEDAG). Skola, sedan direkt på buss till Karlstad, jag och Johanna sprang runt i massvis med affärer för att hitta det vi var ute efter, hoppade in i bil hem, väl hemma göra sig fin och snart bär det iväg till Line för att partaja lite.

Jag blev jätte sur för jag hittade i princip ingenting av det som jag hade tänkt köpa i Karlstad. Ingenting som var så snyggt som jag ville att det skulle vara åtminstone. Så jag köpte massa andra saker som jag egentligen inte alls har planerat att ha. Men ändå.
Impuls köp är mycket roligare.

STRESS!


Franska = som grekiska

En konstig skoldag. Det första riktiga skoldagen.

Idag var jag grymt skrattig. Kunde nästan inte sluta skratta. Fast det ändrades drastiskt så fort det var dags för franska. Jag tycker att det franska spårket är gudomligt vackert och jag skulle jätte gärna vilja lära mig det. Men när jag väl sitter på det där jäkla lektionerna så försvinner all min ork och det enda jag hör är Lenas dova surr i mina öron när hon pratar franska.
Jag blir nollställd. Jag gav upp på tok för länge sedan, och nu är det som om jag har fuskat mig upp till fjärde steg och fattar noll. Visst uppfattar jag vissa ord och meningar, men i slut ändan förstår jag ingenting.
Suck.

Idag ska jag och pappa ut och köra bil, hade vi tänkt oss. Sedan vill jag även kolla på broschans nya lägenhet. Mja, kan nog bli en rätt okej dag.


Brist på böcker

SAAB-besök idag under skoltid. Jag måste faktiskt erkänna att jag var inte det minsta intresserad! Tyckte att det mest var bortkastad tid.

Jag har kommit på vad jag ska skriva i min b-uppsats i histora. Jag kan inte vänta med att sätta igång, utan vill göra det nu på en gång! Sitter därför och söker efter lite böcker som kan falla mig i smaken på aldribris, men jag blir ju bara frustrerad. Inte en enda fullträff, inte en enda bok som jag tycker kan vara perfekt. Närmare bestämt så har jag inte hittat en enda bok som rör ämnet.
AURGH!

Nu ska jag gå och titta lite på Poiroit, hade jag tänkt.

Första skoldagen

Första skoldagen avklarad! Men jag skulle inte direkt vilja kalla det för en skoldag, för vi bara satt och packades på med information. Jag kände mig så otroligt oengagerad, så det var läskigt. Jag brydde mig inte för fem öre om det som sades där framme, förutom när de drog igenom schemat. Ska det vara så?

Förhoppningsvis är det bara jag och min hjärna som fortfarande har sommarlov. Men nu får det vara slut på det!


Imorgon ska vi på någon slags studiedag i Trollhättan på SAAB också. Även där kände jag att jag inte kunde bry mig mindre. Bilar. Saab. Är det meningen att jag ska hurra nu?


Våran matsal har omflyttats så att den förtillfället befinner sig på Torget. Vrålmycket folk var där. Hela tiden. Det kanske alltid är så precis när läsåret ska skjutas igång igen på Herrgårn? Vad vet jag? Jag har aldrig varit där första dagen förr...

Kan i alla fall säga att det kändes helmysko över att gå i tvåan, och jag blev riktigt glad över att jag och Sara ska få läsa en kultur kurs i alla fall! :)


Hösten på ingång

Just precis nu sitter jag och funderar över att skolan faktiskt börjar om så lite som 13 timmar. HJÄLP. Jag har fortfarande inte varit på Duse. Smått katastrofalt.

Men jag erkänner, det ska faktiskt bli skönt att börja skolan igen. Få lite rutin på det som ska ha föreställt mitt liv under de senaste månaderna. Ska bli skönt att ha annat att oroa sig över än vad man ska ha för nagellack på sig på nästkommande fest (jag tror att jag har alldeles för lite problem i mitt liv), och att nu så kommer alla de där jävla läxorna som man kommer få ångest över istället. Ja, det är väl mer vettigt det än nagellack måste jag medge.
Samtidigt som det ska bli skönt med hösten och all regn och rusk så känns det hemskt. Alla varma sommarnätter är slut. Att bara kunna dra på sig en stor t-shirt över bikinin och sedan gå runt i den resten av dagen är numera omöjligt (även om det inte har blivit allt för många sådana dagar under sommaren heller, men ändå...). Att strosa upp till Skutbergsgården för att försöka packa på alla som kommer förbi en glass är också slut gjort. Sorgligt.
Men det positiva är det mysiga höstmodet som är på glidande fart! Alla stora over-size tröjor samt tjocka tunikor som kommer bäras tillsammans med leggins. Wunderbart, helt i min stil!

Kanske borde gå och lägga mig och spendera några timmar tillsammans med Tyskungen för att sedan hoppa på Lyckans hjul? Mjo, låter lockande.

Lördags kväll

Lödags kväll/natt var extremt trevlig och rolig. Vi fick smaka på flera influenser där vi var tillbaka i fjorton års åldern. Men i stora drag hade jag det mycket trevligt. Min och Johannas hemfärd från Bea tog säkert två och en halv timme. Det är inte illa pinkat med tanke på att det bara är ca 2 km.

J & J
Johanna och Johanna. En väldigt rolig bild, i mitt tycke.

Flickor små
Flickorna! Här trängs Bea, Johanna, Johanna och Ida runt soffan för gruppfotografering. Lilla Cina (katten) fick också vara med på ett hörn.

Bea & Ida
Är det inte århundradets skönaste bild, så säg? Bea och Ida svänger loss på dansgolvet och jag lyckats fota just i rättan tid för några snygga posér! För övrigt är klockan inte mer än cirkus nio här. Behövde dom så mycket mer? Neej!

Bealea och johanna
Bea och Johanna försöker se så där drucket söta ut.

Jag och Idadida
De två blondinera klämdes ihop på ett kort. Är vi inte allt för tjusiga, så säg?

Johanna ser tjockis
Måste jag säga att det här var mot slutet av kvällen. Johanna ser inte ut som vanligt, och jag kan inte ta skarpa kort. Ackack. Men kul hade vi.

Fördrivande

Hur mumsig är egentligen inte Häagen-Dazs Pralines & Cream!? Kan Catrine Andersson få nog? Nej.

Ikväll blir det utgång! Yippie!! Troligen sommarlovets sista. Snyft. Till Bea till att börja med, sedan är nästa hållplats ett frågetecken som behöver redas ut.

Gjorde sista dagen på jobbet idag. Kändes skönt och konstigt. Alla människor som man har suttit och tölat med när man fördrivit stillastående tid, tänk om man aldrig någonsin pratar med dem igen? Sorgligt.

Har jag något vettigt att säga? Nej. Försöker jag bara fördriva min meningslösa tid? Jaaa!
Suck.
Nu tjatar Johanna på att jag ska börja göra mig i ordning. Redan? Jaja.

Sug på den. ^^

Glassigt

Nu sitter jag här på Skutberget och äter glass. Mumsigt värre.
Egentligen ska jag vara uppe i glassbaren just nu där jag ska slita och stå i. Men smidigt som allting var så ringde Jocke till mig när jag, mamma och Johanna redan installerat oss i bilen och var på väg till Karlstad. Han sade att jag inte behövdes i glassbaren. Suck, var min tanke.
Väl framme på Skutberget bestämde jag och Johanna oss för att vi skulle ta bussen in till stan där vi skulle gå i affärer. Jocke åkte på samma buss, så han ansåg tydligen att inte heller han behövdes i glassbaren.

Inne i Karlstad införskaffade jag mig två par jeans samt ett skärp. Äntligen. Har behövt ett fint skärp länge nu.
Intressant värre?
Nu ska jag sitta här och nörda mig i några minuter till, sedan ska jag nog läsa.

Vad är väl en bal på slottet?

Åh, nu är jag hemma! Finns det något bättre än att vara hemma? Börjar betvivla det.

Spenderade min sista lediga dag på jobbet. Kändes bra. Inte. Jennie ringde och frågade om inte jag kunde ta hennes pass i serveringen idag, och jag kunde ju inte tacka nej till lite extra pengar - så jag körde på. Väl där ville jag bara därifrån, var så trött och sleten.
Kändes positivt. Nej.

Jag kan fortfarande inte förstå att skolan börjar om mindre än en vecka. Är det någon som kan förstå det? Men det som är underbarast av allt är att Johannis kommer troligen knata på Herrgårn i år, och då får jag helt plötsligt någon att umgås med. Underbart.

Det var tjejkväll i tisdags. Helmys utöver Lines tragiska huvudvärk och jag som blev på tok för onykter. Men vad är väl en bal på slottet?
Jag har kommit att fundera över en sak. Sen när blev vi "de gamla vanliga"? Det låter som om vi är kärringar på 50 år som har umgåtts i 40 av dem. Det jag talar om är jag, Johanna, Patricia, Line och Monika. Jag frågade Line vilka det var som skulle komma på tjejkvällen, och lade sedan till ett "de gamla vanliga, eller?". Tragedi. Ingen av oss är gamla, och ingen av oss är vanliga. Hur kunde det gå så fel?

Jag är som vanligt helt bombad och kan inte kläcka ur mig ett något vettigt blogginlägg, ursäkta mig för det. Jag förstår inte, mitt seriösa jag verkar ha försvunnit nu under sommaren. Det har blivit ersatt med ett knas-jag.
Men vad är väl en bal på slottet? Igen.

Jag smått galen
Ett förtydligande av vilken seriös person jag är.

Aurevoir.

Solens värme

En läskig sanning är att det snart är en vecka kvar tills skolan börjar. Hur kan det vara möjligt? Sommaren har ju inte ens börjat än, och om en vecka ska man tillbaka till skolbänken. Jag har inte varit på Sandbacken eller Duse en enda gång under hela sommaren! Då har det inte varit någon sommar, och det är sanning. Sorgligt, tragiskt och mycket hemskt.

När man kommer tillbaka till skolan efter sommarlovet ska man vara där med gyllene hud och en massa härliga minnen att berätta för klasskompisarna. Ja, i år kommer alla se ut som de blekfisar vi tog farväl av i juni, och vi kan berätta för varandra hur extremt utråkade vi har varit när vi suttit hemma och tittat på regnet öst ner. Eller när vi var ute och hoppade i vattenpölarna. Eller den timmen i veckan som vi rusade ut och pressade under solen, för att sedan frysa skiten ur oss när de välbekanda molnen dök upp och tvingade oss att gå in igen.
Suck.

En vecka kvar av jobbet. Om en vecka gör jag sista dagen vilket betyder att jag får en dags ledigt innan skolan börjar. Käre gode Gud, gör så att det blir strålande solsken den dagen, så att jag kan få åka ut till Duse åtminstone en gång?

Synd om mig

Jag måste fortfarande bita i det sura äpplet och erkänna att jag är enormt inaktiv gällande bloggen. Men det måste medges - det är sommar, och jag jobbar typ JÄMT känns det som! Speciellt när det är fint väder. I dag gassade solen mot vår lilla lucka och jag trodde att jag skulle dö av värmeslag. Det var konstant kö, vi slog intäcktsrekordet och kassapparaten cpade som fan precis innan jag skulle stänga. Allting blev jätte knasigt.

Igår var jag, Ida, Johanna o Idas kompis Emma på gratisbio. Helt okej, för att vara gratis.
NU SKA JAG LÄSA.
(har ni någonsin förr skådat ett så oseriöst blogg inlägg)
((nu har jag läst ut harry potter boken. det gick bra.)


Mitt hoppande

Sitter nu hemma, ska alldeles strax knata mig iväg till tågstation för att åka till Karlstad igen. Tänkte bara slänga in två bilder på mig själv som är tagna av den nya kameran. De bevisar hur snygg jag är när jag hoppar.

Jag, härlig bild
Taget av mig själv. Tjusig jag är, inte sant?

Jag hoppar
Syster agerade fotograf.

Systers födelsedag

Idag for min älskade moder iväg till Expert för att lämna in min trasiga kamera (efter några hundra år, men tack ändå för det). Hem kom hon med en splitter ny istället. Jag blev stormförtjust eftersom det var en nyare modell än den jag hade innan. Snart så kommer det troligen att dyka upp vackra bilder som är tagna av denna kamera!

Hipp hipp hurra, idag blir lillasyster tonåring också! Tänk vad tiden går fort. Det känns som om det inte alls var längesedan som jag själv fyllde tretton, och nu är det bara ett drygt halvår kvar tills artonårsdagen.

Jag jobbar och sliter och är allmänt duktig. Drar in pengar så att jag kan köpa min efterlängtade dator!
Jobbar imorgon och är sedan ledig fredag och lördag, vilket ska bli mycket skönt! Därefter jobbar jag tio dagar i sträck. PÄRS! Kommer sakna älskling och vänner hemifrån. Stackars mig. Men pengar kommer jag att tjäna. Mums!

RSS 2.0
--