En lyckad kväll

Igår kväll blev det grillning, och vi var tvungna att fira Mathias för hans uppkörning som ledde till körkort tidigare under dagen.
Hade en grymt trevlig kväll. De bästa människorna var samlade när Patricia dök upp efter jobbet vid tio. Jag, Line och Patricia fastnade på altanen och satt och pratade i timtal om ingenting och allting. Befrielse!
Alla tre var så överens om att det var så härligt att vi var tvungna att göra det nästa helg igen! Så det blir troligen tjejkväll hemma hos Line nu på fredag, eftersom Mathias är borta.
Mysmys!

Idag är det inte lika trevligt. Vaknade vid ett av att telefonen ringde, så där sprang jag upp i princip helt naken och virrade runt i jakt efter telefonen. Dock utan framgång, eftersom personen i andra änden hann lägga på innan jag hittade telefonen.
Resten av dagen har tillbringats i soffan framför godingar. Mycket, mycket härligt.

Enormt trevligt

Har haft en enormt trevlig dag när jag var med ute på Vänerlunda där det var kollo. Det var nog den trevligaste dagen jag har haft under hela feriepraktiken.

Nu ska jag läsa!

Barnkär

Jag tvingade mig själv att rensa upp lite, och sedan tvingade jag iväg mig själv till ica för att köpa den nya VR. Alldeles för mycket singel och sex i den för att jag ska bli så där betagen som jag kan bli av en splitter ny VR. Som allra mumsigast är det helt klart när det är fullspäckat med mode. Me like.

Det är fortfarande piss-väder, och min sol har ännu inte tittat fram.

När jag gick till ica så gick jag och funderade. Jag kom på att jag har blivit så betagen av barn att jag saknar barn-tiden. Det är ett skrämmande faktum över att man inte längre kan kalla sig för barn, förutom vid de tillfällen man pratar om "Per o Sussies barn..", eftersom jag alltid kommer att vara deras barn, deras dotter.
Mamma och pappa kan inte längre köra mig i den där gul-grå-gröna kärran. Pappa brukade köra mig i den till ica, och varje gång så körde han över "farthindren" som skiljer gåvägen mot cykelvägen. Jag skrek av förtjusning och min röst lät jätte rolig.
Jag kan inte längre följa med mamma och pappa på campingsemester eftersom jag jobbar.
Jag kan inte  längre vara så där bortkommet söt som bara ett barn kan vara.
Jag kan inte längre stå bredvid pappa i icakassan och stirra på godiset, och sedan så drar jag i  en rock som jag tror är pappas, men inte är det. Skäms som attan och blir förskräckt över att pappa har gått ett steg framåt utan att jag har märkt det.
Eftersom jag de senaste åren har blivit helt barntokig och tycker om alla små söta varelser, så har jag också blivit tokig i mitt eget barn-jag. Hur enormt söt jag egentligen var med de blonda lockarna, de färgglada klänningarna och all smuts som jag jämt hade i ansiktet. Jag kan gå runt och tänka "Åh, vad jag längtar tills jag blir barn igen.." Men sedan kommer jag tvärt på att det kommer jag aldrig mer att bli.
Deprimerande.

Regn och rusk

Skrev klart texten, blev dock inte allt för nöjd. Den såg så slarvig och kort ut. Menmen, har åtminstone mailat in den, så får vi se vad som händer!

Nu när jag är färdig har det givetvis blivit jätte dåligt väder. Regnar och är ruskigt.
Jag tror att jag ska gå och köpa mig den nya VR och krypa ner i sängen. Hur skönt vore inte det? Men ack, det måste städas eftersom det ser förjävligt ut.

Somas besök

I morse cyklade jag iväg till Somas och var där kvart i åtta. Givetvis. Jätte tidig och får stå och trampa samtidigt som jag väntade på Emma. Hon hade sagt att hon skulle dyka upp vid åtta och möta upp mig vid parkeringen så att hon kunde visa mig in. Men ingen Emma kom. Jag blev mer och mer frustrerad ju längre tid det tog, och till slut så ringde jag henne. Hon förklarade att hon inte började förens vid halv nio, och jag höll på att gå under.
Efter nästan en timmes väntan på Somasparkeringen dök Emma i alla fall upp. Nästan direkt var vi tvungna att bege oss till McDonald's där vi skulle träffa en tjej som hette Klara. Jag ställde lite frågor, och sedan knallade vi tillbaka till Somas. Emma visade runt mig och förklarade en massa saker. Det var faktiskt riktigt roligt att gå runt  där, och det var rätt många häftiga grejer. Mycket roligare än vad jag trodde att det skulle bli.

Nu ska jag i alla fall sätta mig ned och skriva! Hoppas bara att inspiration infinner sig.

(egentligen vill jag vara ute i det vackra vädret)


Sunne resa

Jag blev faktiskt värre och värre ju längre kvällen på gick igår. Stenslocknade närmare tolvsnåret. Drömde att jag försov mig och missade Sunne-resan helt. Vaknade och insåg att klockan bara var fem. Somnade tryggt om igen.
När jag sedan vaknade en timme senare så ansåg jag att den drömmen, och räddningen att klockan bara var fem, var ett tecken till att jag faktiskt skulle åka till Sunne. Jag mådde inte alls vidare bra, magen var knasig och jag hade fortfarande feber. Men jag sket faktiskt i det.

Väl i Sunne måste jag medge mig själv en aning besviken. Det var inte alls så stort som jag hade trott, inte för fem öre. Men de hade två skitroliga attraktioner, och en som var helt okej. Så jag sysselsatte mig med dem.
Var dyngtrött halvfyra när vi skulle åka hem. Försökte koncentrera mig på GT, men jag trodde att jag skulle spy i den verdervärdiga bussen som guppade. Fick sätta mig nästan längst fram och nördglo på vägen istället.

Nu sitter jag här, ännu tröttare än förut. Snart kommer Fredrik, då blir det mys. Jag ska tvinga honom att kika på Girlylicious på trean ikväll, och så hade älsklingen hyrt Marie-Antionette åt mig, fastän han inte vill se den.. Naaaaw!

Magen skapar uppror

Nu är jag mest trött, deppig och illamående.
Somnade i soffan så fort jag kom hem, vaknade med enormt illamående och vill allra helst gå och lägga mig igen. Älskling är på Ica och handlar mat. Vaknade halv sex med ett ryck och var alldeles förtvivlad över att vi inte fixat någonting att äta..
Om jag fortsätter att må så här resten av kvällen tänker jag inte följa med till Sunne imorgon. Sorgligt men sant. Jag som till och med köpte ett nytt badlakan dagen till ära..
Magen vill göra uppror, men jag klarar inte av det. Det är så hemskt äckligt med spya, och Mattias fest med halva badrummet fullt av spya som jag var tvungen att torka upp i helgas gjorde inte saken bättre.
Soffan nästa. Jatack!

Tidsfördriv

Nu har lunchen skridit förbi, och jag sitter fortfarande och rullar tummarna. Var tvungen att kila till Ica för att köpa tuggummin och fördriva tiden.
Hejhå, vad jag är påhittig. Har även suttit och ritat streckgubbar för att visa Sanny hur väl jag förtjänade mitt mvg i bild (eller kanske inte såå värd).
Hur som helst, bara en och en halv timme kvar tills jag kan bege mig hemåt, och då blir det städa! Det ser ut som ett smärre bombnedslag där hemma, så jag är faktiskt så illa tvungen. Funderar starkt på att småtvinga Fredrik att hjälpa mig också. Det är så mycket roligare om man är fler än en.

VAR ÄR MITT SOMMARVÄDER?

Expert på att inte göra någonting

Mitt goda humör försvann någonstans på vägen. Sitter mest och sysselsätter mig själv med att gäspa och vill att tiden ska gå. Jag blev färdig på fyra röda sekunder, och ägnar ännu en dag till att inte göra vidare mycket. Snart kanske jag kan kalla mig själv för expert på att inte göra någonting?
Jag förstår inte vad det här ska vara bra för. Jag sitter och försöker koncentrera mig på att klockan ska gå fortare, men tyvärr så finns det ingenting jag kan göra för att få det att fungera.

Känner att jag är i behov av frisk luft, och att sträcka på benen. Funderar på att knalla ut i tio minuter. Men då finns det nog risk för att jag inte kommer tillbaka över huvud taget..

Fit for fight

Åkte hem igår runt halv två snåret. Hann knappt komma innanför dörren innan mamma och pappa sa att de skulle åka. De lassade in grejer, satte på husvagnen och sedan for de. & där satt jag. Utan ett dyft att hitta på och kände mig som den ensammaste människan i världen, utan ens en katt att hålla om och låta trösta mig. Så jag slängde på HP filmen och låg och njöt till den samtidigt som jag bläddrade i en kokbok för att få inspiration till middagen.
Fredrik anlände, och jag sa till honom att han var tvungen att följa med mig för en raggtur på stan. Solpuder + shampoo o balsam som skyddar mot solen införskaffades. (Blev förälskad i shampoot&balsamet i morse när jag stod i duschen, det doftade kokos.) Sedan gick vi till Ica för att köpa proteiner och fett.
Hem igen för att laga till en pastasallad sweetchili med kyckling.
Stenslockande i soffan framför Extreme home makeover, eftersom jag sov askasst natten innan.

Fit for fight idag igen!
Jag ser det hela från en ljusare synvinkel denna morgonen, jämfört med gårdagen.
Har anordnat möte med tre olika grupper, samt att jag ska träffa alla i Fantastiska Säffle på kanske tisdag nästa vecka. Under tiden kommer jag att skriva som en galning, och för hoppningsvis kommer allting att ligga prydligt och färdigt torsdag eftermiddag nästa vecka.
Idag blir det en rätt dryg dag, precis som igår. Ska slipa på frågor till ungdomarna, och annars så blir det troligen inte så mycket.


Konstnär

Okejokej, jag erkänner. Min början på dagen var inte bland de bästa, och jag var sur och grinig istället för att göra någonting bra av det. Förlåt mig.
Till slut fungerade allting finfint, till och med så finfint att jag var färdig klockan kvart i nio och hade ingenting att göra efter det. Så det blev harpan, bearbetning av texter, hjärter, titta ut om bilderna verkligen var bra, spindelharpan.. Ungefär så där såg min förmiddag ut. Men till slut bestämde jag mig för att bege mig nedåt mot Bylunda och här är jag nu! Skulle kolla upp lite telefonnummer och dylikt till ungdomar som har feriepraktik.

Nu ringde mamms och rapporterade att mina betyg har anlänt. Jag, Catrine Andersson, har mvg i BILD! Är det någon som kan förstå? Mvg, jag, i bild! Jag ritar streckgubbar och försöker strångt att få till en rund fotboll. HALLELUJA. Ett g, fem mvg o resten vg. Vad jag är snuskigt duktig ibland, jag måste medge!

Bra början

Tillbaka på kontoret.
Sitter och är skitdepp. Ingenting funkar och det känns som om minsta grej kommer få mig att storböla. Bra början på dagen? Neej.
Jag skulle aldrig ha klivit upp ur sängen.


I hopp om solsken

När jag väl var hemma så slängde jag ner halva min garderob i ett ex antal väskor/kassar. Av denna halva garderob använde jag nog cirka 5 plagg under helgen. Men jag måste alltid ha med mig så mycket som möjligt, om det blir ett väder som inte är förutspått, eller om jag måste vara extra fin, eller extra ful.
Jag trodde friskt på att metrologerna hade skojat med hela Sveriges befolkning när de utlovade regn över midsommar helgen. "Haha!", tänkte jag och slängde med shorts och annat lätt klätt. Men ack så fel jag hade

Midsommarafton var mycket lugn till början. Himlen hade öppnat sig och det vräkte ned regn. Jag, mamma, pappa o Charlotte knallade iväg till midsommarstången, dansade smågrodorna, blev dyngblöta. Ingen större hit, men roligt var det!
Resten av dagen var det mest konversationer med Mlakars, och friskt gick det till!

Lördag, hemfärd. Väl hemma kommer jag ihåg att broder lånat boendet för att ha en smärre fest dagen innan. Spya på badrummet, kapsyler, stearin och annat trevligt på altanen och utspilld öl lite här och var. Nej - det var inte trevligt.
Sedan åkte jag och Johanna o kidnappade Line, som var helgens födelsedagsbarn. Vi for iväg med henne till Mathias pappa där vi överraskade med sång. Mycket trevligt!
Efter ett tag upptäckte vi att himlen var blå, och alla blev skit glada.
Intrig mellan mig och Fredrik, hemfärd, blev sams igen.

Söndag. Jönssonligan-tittande, bokläsande och ett stort behov av att gå och köpa glass. Men finns det någon jag kan gå och köpa glass med då? Neeejdå.
Pjufth.

Vad gör man när man är färdig?

Vad är det tänkt att man ska göra på ett jobb, när man inte har någonting att göra?
Hjälp mig lite i den punkten eftersom jag är såpass ny med det här jobbandet. I alla fall i kontorsmiljö. Nu har jag skrivit mitt reportage, skickat det till Hans så att han ska få läsa det o säga vad han tycker, och därefter ska jag helt enkelt bara korrigera det han säger och sedan mailar jag iväg det till Säffle tidningen. Hur lång tid kan det ta? Tjugo minuter? Ja, det gör det nog. Tjugo minuter efter det att Hans har svarat på mailet, vill säga... och jag slutar om tre timmar.
Vad ska jag göra i två timmar och fyrtio minuter? Har enorm lust att knalla hemåt, och maila reportaget till ST hemma. Men det känns så nonchalant om jag gör det..
Så jag får väl sitta här och bläddra igenom en massa tidningar.. Fast det känns nonchalant det med.

Igår träffade jag Johanna en sväng. Vi tog en glass och satt och tjatade nere vid älven. Under omständigheterna - mycket trevligt!
Sedan blev det Fredrik, vi lagade mat och myste. Aldrig fel!


Missnöjd

Jag åkte till Skutberget, och det var inte ett dugg roligt.. Låg mest i husvagnen och stirrade på tv, och det kunde jag ju faktiskt lika gärna ha gjort hemma! Fick nästan inte träffa mamma ett dugg, eftersom hon jobbade i princip hela tiden som jag var där.
Sedan var det upp o hoppa klockan fem imorse, och jag var astrött och halvt död. Duschade o käkade frukost. Gick o lade mig igen. Åkte bil hem, och halvsov hela vägen hem. Väl hemma var jag tvungen att rycka upp mig.

Jag såg fram emot idag. Jag tyckte att det skulle bli jätte roligt att få vara ute och ta foto o skriva, men jag kände mig mest ivägen var jag än var, och alla sura ungdomar vägrade att vara med på kort och jag stod mest och bara var olycklig.

Nu har jag i alla fall anlänt hem, och tänkte skriva ned lite i datan som jag fick ihop ute på fältet! Sedan ska jag tillbaka vid ungefär halv tolv då sjuorna ska leka lekar och jag ska intervjua några av dem. Det kan nog bli roligare.

Tidsfördriv med tankebubblor och harpan

Jag tror att min kropp bara inbillade sig att jag var pigg.. Så fort jag kommit iväg till jobbet upptäckte jag hur extremt mycket min kropp protesterade och jag kunde knappt koncentrera mig för fem öre. Hjärnan var en deg. Inte alls vidare trevligt.

Idag fungerade datorn - jippiiie! Gjorde några skisser angående frågor, och intervjuade Sanna Strömberg. Skrev om intervjun till början av ett reportage.
Imorgon ska jag ut till den vida världen åtminstone! Ska vara med miljögruppen och skriva om vad dom pysslar med. Ska bli riktigt intressant och roligt.  Var nere på Bylunda vid lunchen och pratade med Månsson som har hand om miljögruppen.
Efter lunch hade jag inte ett piss att göra. Satt och försökte fördriva min tid med att stirra rakt ut, men det var inte allt för roligt.. Läste lite ST, och lite NWT,  men det var ingenting som direkt fångade mitt intresse. Så därefter satt jag och pillade lite på det påbörjade reportaget och gjorde det lite snyggare och bättre.
Jag för en dagsblogg på jobbet, fråga mig inte varför. Jag tycker att det är bra, om jag någon gång blir senil och vill läsa vad jag har gjort. Så jag satt och skrev en jäkla massa onödiga grejer i den, och gjorde även en tankebubbla som det stod "such a fucker" i. Mogen? Jajamänsan! Sedan blev det harpan för hela slanten!

Idag tror jag tamejfan jag åker till Skutberget. Saknar faktiskt min mamma rätt rejält mycket nu.

Sömnlös

Inatt har jag inte sovit gott.
Vaknade först runt två och var bombsäker på att jag försovit mig. Fråga inte varför, jag hade inte ens slängt ett öga på klockan. Så jag satte mig upp i sängen och blev förundrad över att det var så mörkt ute. Då kikade jag på klockan och tyckte att det var mycket märkligt att hon inte var mer varefter jag lade mig ner i sängen igen.
Strax efter fyra vaknade jag igen, då trodde jag dock inte att jag försovit mig, men att klockan var sex så jag var tvungen att gå upp. Samma procedur. Jag satte mig upp, och det var inte längre så otroligt mörkt utomhus. Av någon anledning, tack gode gud, så tittade jag på klockan och såg att den var drygt fyra. Jag lade mig ned igen.
Tio i sex var jag piggvaken och låg och väntade på att väckarklockan skulle ringa.
Sen när blev jag så här knäpp? Någon gång utav de gånger som jag vaknat under natten har jag även lyckats svälja mitt mini-piller i förbi farten. Tänk om jag tog det vid två i natt? Det är ju inte alls vidare okej för lilla kroppen.

 Nu är jag hur som helst uppe och vaken. Ska göra mig iordning för ännu en dag, och hoppas att dator funkar för dagen.

Farligt infall av mammasaknad

Jag fick ett infall.
Jag hade helt plötsligt bestämt mig för att åka ut till Skutberget så att jag fick träffa mamma + resten av familjen. Tänkte att jag kunde åka med pappa hem igen imorgon, så att jag skulle vara hemma i tid till jobb.. Men givetvis skulle han inte till kontoret imorgon, utan på något möte någon annanstans. Jag tittade på kollplatsen efter möjliga bussturer. Det fanns en avfärd 06.25, men då skulle jag hamna nere vid station, och därifrån skulle jag vara tvungen att gå hem för att på en gång cykla iväg till jobbet. Om jag hade valt det alternativet hade jag varit tvungen att gå upp klockan fem.
Jag erkänner, det kändes inte allt för lockande.

Så jag stannar hemma. Tillsammans med Fredrik, givetvis.
Men blä, jag som ville dit.

Första dagen på kommun-jobbet

Lördag = ingenting.
Lördag kväll = bio.

Söndag, hela dagen = Ingenting (=låg i soffan och tittade på tv, + hyrde film som jag aldrig såg.)

Idag gjorde jag första dagen på kommun jobbet. Det var lite vimsigt, speciellt då min dator krånglade exakt hela tiden. Så jag fick inte så mycket gjort. Skrev ned lite grejer för hand och så där. Hoppas på att det går bättre imorgon.
Var nere på ST och visade mig också. Pratade med en charmig liten gubbe där. Han tjötade på som tusan och var heltrevlig. Sådana människor tycker jag om! Han var en sådan där typisk gammaldags journalist. Han hade glasögon, och när han verkade fundera tog han av sig glasögonen, och sög svagt på de. Ja det var en upplevelse!

Resten av dagen vet jag inte vad som händer. Träffa Johanna en sväng hoppas jag, och även Fredrik.
Saknar min mamma...

Kvällen innan

Kvällen blev riktigt trevlig.
Grillning och mys.
Huset såg dock förjävligt ut, och det kändes som om jag större delen av kvällen sprang runt och städade. Men de flesta verkade ha roligt åtminstone. Tjejerna fick stryk av killarna i kubb, och Line o Johanna dansade svetten. Vi överraskade Johanna med blomma och present eftersom hon fyllt år.
När jag kände att jag inte orkade gå runt och städa mer så bestämde jag att vi skulle gå ut. Det gjorde vi, och givetvis kom farbror polis. Jag var dödssugen på en cheesburger, så jag släpade med Fredrik till Sibylla. Sedan gick vi hem, satte på Dejavú och jag stenslocknade.

En trevlig kväll.

Idag blir det slappt för hela slanten. Orkar inte anstränga mig. Fredrik är på 70 års kalas. Ikväll ska vi på bio tillsammans. mysmys!

Rastlöshet

Nu har det städats och plockats. I alla fall i de mer centrala delarna. Det blev nog helt okej.

Nu vill jag bara att det ska bli kväll.. Går omkring och är mest uttråkad och rastlös. Visserligen skulle Johanna höra av sig inom en snar framtid så att vi skulle hitta på någonting, men det tar alldeles för lång tid.
Vill gå ut och glo på studenterna lite grand också. Orkar dock inte parvla mig upp till skolan för att stå och titta på när de kommer ut. Det är bara så snuskigt mycket folk där, och massa plakat o man ser inte ett skit. Nej, kan gott och väl titta på dom nere vid stadens gator istället.

Kan det bli kväll, nu tack?

Sommarlov

Skolan började halv nio, och slutade halv tio.. Däremellan var det lite sång, lite pratande av rektor samt Patrik & Mirja och sedan blev vi ivägsläppta. Fort och enkelt.
Studenterna började komma till skolan när vi gick därifrån. Lulliga och härliga.
Jag vill också. Nu!
När jag gick där på vägen och tänkte på att jag faktiskt verkligen har sommarlov nu, så kändes det konstigt. Overkligt. Nej, det stämde inte riktigt. Är det inte meningen att man ska ha massor av spring i benen och tjuta av glädje? Dessutom var Patrik hygglig nog att påminna oss om att det är vårat näst sista sommarlov.. Hyggligt..

Nu då? Jag har inte den blekaste aning om vad jag ska hitta på resten av dagen. Funderar på att gå och lägga mig o sova, men det är dessvärre lite svårt när mamma löper amok med dammsugaren. Man får ingen vidare frid då.
Ikväll blir det partyparty i alla fall, och jag hoppas verkligen att det blir trevligt och roligt. Håller tummarna för det!

Små firande

Var vid kyrkan och hängde på Monika hennes grejer.. Gick sedan ner mot staden där jag och Johanna stötte på Line, Halvar, Mathias och Marcus. Där stod dom och hängde och väntade på gången genom stan. Det var dock extremt lite människor som knallade genom stan. De flesta hoppade på traktorerna på en gång. Ett litet tåg på ca 20 pers kom knallandes, men de verkade nöjda ändå.

Nu är Fredrik på ingång, och då nalkas det hederlig kycklingsallad. Aldrig fel!

Grundentfirande

Bara en dag kvar till befrielsen.

Idag hade vi någon meningslös picknick i kanalparken. Kändes rätt torrt. Där satt vi och glodde på småungar från Tingvallaskolan som reptererade sånger inför imorgon. Vi gick en tipsrunda runt kanalparken också. Jag och Blomqvist var klart bäst. Hade ca 3 rätt av 13 frågor. Då kände vi oss duktiga!

Ska gå ut och vinka på Monika och de andra niorna när de slutar om några timmar.. Hänga på henne något vackert inköpt, och skrika lite på henne. För den människa som inte bor i Säffle och läser det här - så är det löjligtstort att gå ur nian här. (Nu tänker alla som bor i Säffle "Fyfan vad hon är töntigt, så där hade hon inte sagt för ett år sedan när det var hon själv som gick ur nian. Då kan jag göra er besvikna med att säga att det sa jag visst. Kika bara in på min blogg på lunar!) Det är som att ta en liten mini-student då man hänger på grundeterna massa saker om halsen, sedan går de runt och är glada för fulla muggar, för att sedan åka traktor där de skriker och tjoar. Därefter åker de hem till sina hem där massor av människor och släktningar kommer och hälsar på, man får presenter och enorm uppmärksamhet. På kvällen brukar de oftast supa sig dyngpackade, men sedan bli otroligt missnöjda då de upptäcker att det är skittråkigt eftersom de är de enda som är ute och festar förutom studenterna som sitter inne på någon pub. Ungefär så där går det till. Det är alltså ett stort jäkla jippo här i stan.
Så då ska jag gå ut och gratta Monika för att hon har tagit grundeten!
Sen vet jag inte om jag ska följa med familjen runt bland alla familje-vänners barn som går ur nian. Funderar på att ta en springtur istället för det...

Lathet

Jag och Johanna gick upp till McDonald's för att köpa glass av Patricia på hennes första dag. Det var jätte knasigt att se henne stå där bakom, se söt ut och bära en löjlig skjorta. Jo, det var faktiskt en upplevelse.

Just nu funderar jag starkt på att bege mig iväg till badhuset för att simma några längder. Vore skönt att röra på den sargade kroppen en aning. Men sedan är det där med att orka ge sig iväg också. Det är ett ganska stort projekt. Simning brukar dessutom ta rätt lång tid att utföra, medan löpning går på ca en halvtimme..
Svårt val..

Ännu mer sentimental

Jag tror det är något allvarligt fel på mig, eller bara en släng av kraftig pms. Jag har redan nämnt min extrema sentimentalitet för tillfället. Den gav spår idag med - på cabarén. Carolinas Johan kom ut på scen och sa att han skulle sjunga en låt som han skrivit själv till sin flickvän Carolina.. Det var så hypergulligt, så jag satt och bölade när han sjöng. Visserligen var det inte ett lika kraftigt bölande som under bok läsningen, utan mer snyft, snörvel, tår. Vackert var det åtminstone!


När cabarén var slut begav jag, Blomqvist och Ingman oss till Ica. Där köpte jag och  Ingman varsin pigelin och Ida samt Coffe dök upp. Jag blev stormförtjust och slängde mig runt hennes hals. Min pigelin gick sönder. Ida fick ena halvan. Mycket givmilt utav mig.

Nu tror jag tamejfaan att solen väntar.


Runt flängning + sötnos födelsedag

Jag vaknade alldeles för tidigt i morse. Alldeles för tidigt. Cabarén börjar inte förens klockan 10.00, så jag hade ställt klockan på 08.00, men tro fan att jag vaknar klockan tjugo i sju och är helt rastlös och klarar inte av att ligga kvar en minut till i sängen. Typiskt..

Efter mitt möte med kommun gubben knallade jag iväg för att prata med Johanna om helgen. Jag tror att vi löste det på ett rätt bra sätt.
Johanna fyller år idag. dessutom! Så alla måste gratta henne, och krama om henne och säga att hon är världsbäst.
Efter visiten hos Johanna stack jag iväg till Patricia igen, och vi gick o träffade Monika och Line, även vi för att prata om helgen som kommer. Därefter gick jag faktiskt hem. Kände att jag knappast varit hemma någonting under dagen. Flängde runt som en annan galning.

Idag då?
Som sagt : cabaré. Därefter hoppas jag få träffa på Johanna och ge genne miljoner grattiskramar och gå upp till Patricia på McDonald's o köpa glass (Patricia gör sin första dag där idag).
En lugn och stillsam dag. Det tycker vi om.

På jakt efter lärare

Latheten for in, det blev inga lektioner för min del idag. Men jag åkte dock till skolan för att lämna in alla skolböcker som låg hemma och rotade. Det var en upplevesle det med med, speciellt när jag knappast hittade några lärare över huvud taget. Fattar dom inte att dom ska vara på sina kontor när man behöver dom?

Jag och  Patricia var och tog oss en varsin glass förut, och satt i gungorna och pratade som vanligt. Sedan var jag tvungen att fara iväg på möte uppe vid industri (läskigt), för att prata om mitt sommarjobb inom kommun. Det lät okej. Lönen är väl inte den bästa, men jag är snuskigt nöjd över att jag får betalt över att göra någonting så roligt i alla fall..

INGA LEKTIONER KVAR!
Imorgon = cabaré.
Torsdag = picnic i kanalparken med klassen (seriööööst...)
Fredag = skolavslutning.
HALLELUJA.


Extremt sentimental

Jag tror att jag för tillfället är överdrivet sentimental... Slog mig ned och kikade på Extreme Makeover Homeedition, och jag började gråta... Då med. Jag tyckte att det var så vackert med den stackars familjen som fick sig ett nytt hem.

Jag har fortfarande inte bestämt mig om det blir skola imorgon eller inte. Vad tycker ni, kära vänner? Låt mig få ta del av era åsikter.. ;-)
Jag vet inte heller vad jag ska sysselsätta mig med resten av kvällen. Känns på tok för tidigt att gå och lägga sig, och jag vill inte direkt köra i gång en film eller något heller..
Ge mig sommarlov!

Snuskigt bra

Jogging. Underbart. Svischade mig fram över trekilometarn och blir mer och mer nöjd för varje gång då jag upptäcker att konditionen har förbättras. Ibland känner man sig så där snuskigt bra, speciellt när man vårdar kroppen plus har gjort färdigt allting i skolan.
Inget skolarbete på dryga två månader. Vilken delikatess!

Imorgon har vi två lektioner, allvarligt, jag tror inte jag orkar med det. Har mycket större lust att ligga kvar i sängen för att sedan gå ut och läsa min bok och stortjuta lite mer. Lathet? Jovars, men ibland får man vara det.

Stortjut på baksidan

En lektion, ett muntligt prov (kammade hem vg), lämnade in min herbarium och sedan bar det hem. Gjorde historia. mailade in = allt skolarbete färdigt. Halleluja.

Jag lade mig på baksidan och läste min nya Marian Keyes bok som jag införskaffade på Bergvik i går. Har sträcktläst, bokstavligt talat. När jag låg där och läste började jag att gråta. Bokens huvudpersons man dör. Det var inget sådant där vackert stilla gråtande med några tårar som trillar ned på kinden. Nejdå, det var fullkomligt stortjut. Jag låg där på baksidan och snörvlade och verkligen grinade. För en bok. Hur bättre kan jag förklara vilken fantastisk författare Marian Keyes är?


Solsting

Hemma i huset igen! Känns bra och tråkigt på samma gång. Skulle gärna stannat kvar och njutit av ännu en vacker dag, men samtidigt skönt att komma hem så jag kan sätta tänderna i pluggningen så att det kan bli färdigt. Nackdelen med att vara hemma igen är att det är betydligt mycket längre till vattnet och glassen. Ett enormt minus. Jag tyckte att det var så behagligt i vattnet att jag badade ett ex antal fler gånger. Mycket, mycket skönt!

Imorgon bär det av till skolan där jag har en och en halv lektion + ett prov att göra. Sedan är min skoltid för denna terminen över, i princip. På tisdag behöver vi inte gå dit, onsdag har vi cabaret på, på torsdag har vi någon slags handledar dag när vi ska göra ngnting tillsammans med Patrik och Mirja, och sedan på fredagen är det avsked som gäller. Halleluja. Det ska bli så innerligt skönt.

Hänsynslöst varmt

Okej. Här kommer det en läskig nyhet: DET ÄR SKITVARMT! Det är inte lite varmt heller, utan riktigt hänsynslöst dretvarmt. Kanske kan det bero på att jag sitter inne i receptionen, och där är det jämt hänsynslöst dretvarmt. Eller så är det för att sommaren är här på riktigt. Ett tredje alternativ skulle kunna vara en smula av de båda två.

Nu har jag åtminstone badat för första gången i år! Jag är tokigt nöjd. Det hela började med att Charlotte skulle iväg och bada, då följde jag och Fredrik med som sällskap. Helt plötsligt hoppade Fredrik i, och där satt jag på klipporna alldeles själv. Efter några hundra minuters tvekande stålsatte jag mig och strax efteråt plaskade jag runt i vattnet bredvid Charlotte och Fredrik. Jag var helt förstummad över att det inte var kallt så in i helvete, utan riktigt behagligt med tanke på den stekande värmen i luften.

Den här helgen hade jag tänkt vara så där snuskigt duktigt och göra allting som finns kvar att göra i skolan. Men klumpig som jag är, och stressad som jag var så glömde jag totalt bort böckerna hemma i huset när vi for i väg. Så det får bli att jag gör en massa imorgon istället, och slappar resten av helgen!
Eftersom jag inte hade några böcker, och alltså inte kunde plugga, så passade jag på att jobba lite. Det var enormt roligt att få vara tillbaka i glassbaren igen.

Nu funderar jag starkt på att gå ner till sjön igen, och hoppa i vattnet.

Romantik i villavagn

Nu har jag bestämt mig! Det blir Skutberget över helgen. Kunde inte motstå tanken av klipporna, solen, vattnet, motionsspåret samt Fredrik. Det blir myspys i en villavagn över helgen, lite grillning och romantik. Det är aldrig fel! Så troligen kommer det bli rätt stor inaktivitet med bloggen även denna helg. Skäms på mig.

Stockholms nojja

Ååh, vad härligt duktig man känner sig så fort man lägger ner lite tid på skolarbete. Hoppas bara att betyget blir bra också..

Jag har fått Stockholm flipp. Jag vill till Stockholm. Jag vill bo i Stockholm. Vad är det med mig? Sådan har jag aldrig varit förr. Det har alltid varit Göteborg som varit på tapeten förr, men nu är det tydligen Stockholm som gäller. Förstår inte riktigt var denna nojja har kommit ifrån.

Om en liten stund kommer Fredrik, så det blir mys med honom. Grillen är tänd och det nalkas mat. Härligt!

Sommarlovs pirr

Hääärlig dag! Solen som står högt på himlen, och jag hade bara tre lektioner i skolan. Ypperligt trevligt!
Efter hemfärd satte jag mig utomhus och läste lite Marian Keyes. Hon är oslagbar. Nu hade jag tänkt att ta itu med mitt svenska tjafs. Fy, vad tråkigt det kan vara ibland..
Sommarlov om bara en vecka, och det riktigt kryper i mig av förväntan! (kan dock inte sluta tjura över att alla åmåliter redan fått sommarlov.)
Uppsats, here I come!

Hurtig som en gurka

Herre gud så skönt det var att komma bort ett slag! Borde göra det oftare. Så just därför funderar jag starkt på att följa med till helgen igen.

De stunderna som jag inte har varit ute och svettats som en gris idag, så har jag stenpluggat. Engelska. Skittrist. Men det behövdes, och nu har jag skrapat ihop någonting någorlunda i alla fall. Är dock ganska säker på att mitt mvg är utom räckhåll.

Idag var jag och Johanna superduktiga (efter att ha suttit på McDonald's och vräkt i oss glass) och sprang 5 kilometarn. Fast riktigt 5 kilometer blev det aldrig riktigt. Vi förstod inte var vi skulle springa, och allting blev ganska galet dåligt. Jag var slö som en gurka pga all värme och orkade knappt gå. Men Johanna var hurtig och skulle hela tiden dra igång mig. Jag ville hellre krypa ner i en härligt svalkande pool.

Nu väntar tvn, och sedan skoldag. Är rätt nervös inför engelska redovisningen...


Sommarlovs drömmar

För tillfället sitter jag i soffan och svettas skarpt när min hud möter skinnet på soffan. Varmt! Men jag har bestämt mig för att inte klaga över det, för äntligen är det ju här. Så okej, jag njuter skarpt av att svettas som en gris! Trevligt.

Om någon halvtimme eller dylikt bär det av till Skutberget, vilket ska bli enormt skönt.
Funderar starkt på att snabbt som attan hoppa i träningskläderna för att ta ett varv runt trean. Orkar jag? Återstår att se.

Känns väldigt konstigt att vara ledig en dag mitt i veckan. Men det är ingenting som jag tackar nej till i första taget, och absolut inte när jag får ligga ute på Skutberget och glassa. Fredrik ska med också, så det kommer säkert att bli helmysigt. Men som vanligt, så måste jag också plugga som en galning.
GE MIG SOMMARLOV. Helst igår.

Solen skiner och min kropp behöver få en springtur. Ja, så blir det nog.

Strålande helg

Okejokej, jag erkänner! Har varit en snuskigt kass bloggare under helgen. Men allvarligt, solen sken högt på himlen och då ville inte jag gå in och sätta mig framför datorn - nej, inte ens för en kvart! Så jag har helt enkelt varit ute och njutit av solen hela helgen lång.

Förutom i fredags. Det regnade, regnade och regnade. Det verkade aldrig vilja ta slut. När vi anlände till Skutberget så var det enorma pölar med vatten överallt. Som tur var hade vi klarat oss ganska lindrigt med lite smått vatten i förtältet. På vissa ställen blev det dammar, och änderna tog sig en simtur i dem. Så början av helgen var inget vidare och jag stannade inne i husvagnen och läste samt kikade på tv. Men jag erkänner att det blev en tur till Bergvik där jag och småflickorna strosade runt i jakt på något trevligt. Jag inhandlade mig ett par härliga step-in skor och sedan åkte vi hem till tvn igen.

Lördagen därefter vaknade jag klockan tio av att solen lyste in i husvagnen. Pigg hoppade jag upp och förberedde mig till en härlig frukost. I ensamhet. Mamma jobbade, pappa tog en promenad och småflickorna var och lekte fjortisar på någon lämplig plats.
Efter min härliga frukost bar det av till duschen. Där tog jag en riktig skämma-bort-mig-själv dusch. Sådana gillar jag. Nej, jag älskar dem faktiskt!
Dagen innan hade jag blivit helt besatt av ett par svarta pumps, och till slut lyckades jag flörta till mig dem utav min kära mor. Efter det att min moder fått en tunnare plånbok var det otroligt bråttom in till staden så att jag skulle få färdas hem. Dagen gick allt för fort, och jag hann inte alls med att gå runt och må gött i skolskenet inte.

Inne i stan träffade jag Ida och vi gjorde varandra sällskap under hemvägen. Väl hemma bestämde vi oss för att ägna ännu några timmar tillsammans, vilket vi gjorde tillsammans med Bea. Vi satt och drack kaffe och snackade all möjlig skit. Vi är rätt bra på det.
Klockan tjugo i fem sprang jag hälarna av mig i mina nya step-in. Bråttom, bråttom!! Blåsor hade börjat utmärka sig på mina fötter, men jag hade ingen tid att bry mig om dem. Hemma för att ta en snabbdusch. Lägga köttet i marinad. Sminka mig. Prova halva garderoben för att sedan bestämma mig att ha på mig det jag hade allra först. Plåstra om mina blåsor på fötterna. Få en smärre hjärtattack då jag upptäcker gapet efter sallad i kylskåpet. Platta håret. Testa ett 10 tal olika frisyrer, för att sedan bestämma mig att ha rakt hängande hår. Måla naglarna. Stå och välja mellan pumps och mina nya step-in. Valde step-in och blåsorna gjorde uppror. Telefonen som ringer. Patricia i andra änden, jag färdig.
Helt utmattad drog jag iväg till Patricia och Marcus för att sedan åka upp till Mathias mammas villa. En snabb kik in på Ica där sallad införskaffades.

Väl uppe i villan var jag totalt utslagen och kunde inte annat än må gott. Det blev grillning - den fick herrarna stå för, och jag och Line gjorde sallad. När alla fått mat i magarna och vi var mätta och belåta började rajtantajtanet på ritkigt. Vi flickor började hals över huvud skriksjunga någonting Lena PH låt om.. Amadeus? Tror närmare bestämt att det var det. Kvällen började kanon och det var länge sedan jag hade så roligt.
När vi kände att det började bli lite lamt så skulle vi dra vidare till Syltoppen där Fräs hade sin 20 års fest. Förväntasfulla knakade vi på under glada samtal. Väl framme grusades humören rejält. Fest? Var var festen? Sen när har en fest börjat vara när sju personer samlas tillsammans och spelar låg musik? Det visste vi inte, och dessutom så var ingen annan än jag välkommen så då bestämde vi oss att dra vidare. Dock så hämtade jag aldrig upp mitt humör efter det, och jag o Fredrik gick hem relativt tidigt. Väl hemma fick Fredrik laga crépes till mig, och sedan blev vi sänggående.

Vi vaknade allt för sent på söndagen, och även denna dag var det strålande väder! Jag bestämde mig för att tillbringa dagen utomhus tillsammans med en bok. Vilket jag även gjorde. Det var stekhett, men ändå vägrade min hud att bli brun. Jag blev skitsur.

Imorse var det bara att ge sig av till skolan. Dagen inleddes med en historielektion, därefter en naturkunskapslektion som var frivillig. Rättare sagt man behövde inte gå på den om man hade lämnat in herbariet. Vilket jag inte gjort. Så givetvis var jag tvungen att sitta och pinas med det. Därefter hade vi en enorm lunchrast eftersom vi har ingen samhäll längre. Där var jag, Sara o Carolina superduktiga och gjorde geografi som skulle vara inlämnat imorgon. Sedan var det franska lektion där det käkades tårta för fulla muggar! Därefter gjorde jag naturkunskapsprovet som jag missade förra veckan. Skittråkigt.

Patricia hörde av sig så det bar av till henne och Marcus strax efter hemkomst från skolan. Jag blev äcklad av deras ödla och vi åt glass. Vi försökte även få tag på ny mat åt deras äckliga ödla, men vi misslyckades. Därefter följde jag med henne in på Ica där hon köpte mejeriprodukter!
Sedan blev det ett tårfyllt adjö och jag retade mig tokig på att hon har sommarlov. Jag gick till Johanna och vi bestämde oss för att ta en tur på elljuspåret. Det var mycket uppfriskande.

Nu sitter jag här och är helt utslagen, jag tycker att tvn ser väldigt lockande ut.
Ja, det gör den faktiskt.

Historiesport

Sådär ja, nu bär det av till Skutberget vilken sekund som helst. Ska bli skönt att komma bort ett slag. Men troligen så blir det hem imorgon igen, om jag inte mår allt för bra där ute.
Ska försöka leta reda på några färscha svarta pumps och någon söt klänning också. Känner ett stort behov till det.

Skoldagen idag var väl helt okej. Den slutade dock rätt så trist med historiesport istället för Berlinmuren. Håhåjaja. Sport att titta på? Nejtack! Förstår inte vitsen med det, om det inte är en härlig Färjestad match eller OS där Sverige bankar skiten ur ett annat land. Dock var det rätt så kul att lyssna på sportkommentatorerna vilken inlevelse de hade, eller inte.

Nu bär det i alla fall av, och jag får beklaga min frånvaro från bloggen.

RSS 2.0
--