Stressfaktor

Stressfaktorn är på vrålhög nivå.
På mindre än en och en halvtimme har jag nu lyckats proppa in: Köpa mat på McDonalds, äta mat från McDonalds, rensat upp i rummet, cyklat som en dåre till Lindex för att köpa trosor och sedan fortsatt vidare till Affection för att köpa en foundation.
Stressigt.
Nu ska jag duscha och sedan göra mig typ toksnygg.
BAAAH!

Kommunikations svårigheter

Det kan bli enorma problem imorgon när vi ska på guldbröllopet. Kommunikationsproblem.
Kusinerna kommer, och Matilda skrev att åtminstone hon pratar grov skånska, samtidigt som jag pratar rätt grov värmländska (hur hemskt det än är att erkänna, så vet jag att det faktiskt är så..). Vi kommer sitta där och vara tvungna att ta till teckenspråk och shit.
Hur ska detta gå?


Så blev kakorna till

Under kvällen har jag och systeryster bakat en jävla massa pepparkakor tillsammans med våra nya pepparkaksformer! Mycket mysigt.
Hon hade börjat baka lite, och det såg så mysigt och trevligt ut - så jag gjorde hennes sällskap! Mamma ville att jag skulle bränna ut en ny julskiva till henne på samma gång, så jag hade många bollar i luften. På grund av att jag hade så många bollar i luften (ehrm ... två) så misslyckades jag med denna bränningen. Lyckades nämligen ladda ner en dansk julskiva o bränna ut den, på två jävla skivor! Vi visste inte om att den var dansk utan körde igång den på stereon och stod o diggade. Till slut insåg vi att den var dansk. Mindre lyckat. Så då körde mamma på en svensk julskiva som vi redan hade.
När vi då stod där och gapade och skrek, jag och syrran framför pepparkakorna och mamma framför spisen så gick det massvis med proppar! När vi gormade till "Tänd ett ljus", så slocknade vårat ljus och det blev bäckmörkt. Detta var en aning komiskt eftersom det var just till den låten. "För en minut sedan brann den, för en sekund sedan försvann den!!" sjöng jag och syrran glatt.

Pepparkakor
Så här fina kan pepparkakorna bli med våra nya formar!

Sexysexy
Jag har nyss placerat mig bredvid systeryster och börjat kavla deg, visst är vi assexiga?

Bakelibak
Vi duttar ner dom vackra formerna i degen och skapar kakor!

Händer bakar
GUUUD så vackert det blir!

Ful syster pepparkakar
Skitful bild på syrran - hon är mycket sötare i verkligheten.

Jag pepparkakar
Jag är rätt knäpp i vanlig ordning.

Mumsmums
Syster dricker en massa julmust, men jag HATAR julmust, så jag vill ingen ha. Men jag vill ju också vara lite julig, så då tar jag mig faktiskt en av jul Xide!

Jag njuter
...och blir väldigt nöjd.

Brööör
Bror kommer hem och blir jättelycklig över sin fula kalender med äcklig choklad i!

Pepparkaks bak

Pepparkaks bak så det står härliga till!
Jag och syrran har hållit på i flera timmar nu - känns det som. Bilder kommer upp inom en mycket snar framtid.

Busigt skolarbete

Ooojdå, jag skulle bita tag i engelskläxan nu, men konstaterade att jag hade glömt boken i skolan. Det var ju för sorgligt! Då kan jag inte göra den och kan ägna mig åt någonting roligare.
Vad synd..


Äcklig-choklad julkalender

Syrran och mamma kom hem från Ica nu, och dom hade köpt sådana där söta små julkalanedrar med vedervärdig choklad i! Åååh, vilka söton.
Så nu ska jag tillsammans med min systeryster ta en liten chokladbit vareviga dag ända fram tills julafton. Känns lite grand som om jag är tre igen.
Dom hade även köpt med en till min 20 åriga storebror som inte längre bor hemma. Betvivlar starkt att han är vidare entusiastisk till att vräka i sig en massa äcklig choklad, men...

Snyggos
Så här grymt glada blev vi ver våra julkalendrar! Naaaw. Jag vet, ganska cpbild.. :P

Pepparkaksformar
När dom var på Ica så hämtade dom även ut pepparkaksformar som vi beställt från internet som hade kommit idag med posten! Visst är dom jättegulliga!? Vi kommer ju klart ha sötast pepparkakor i stan i alla fall!

Bh inköp

Har nu dragit en sväng om på "stan" för att leta reda på en bh som jag var i stoooort behov av. Hittade en brun, jätte fin med tillhörande trosor. Övervägde mellan den och en ljusgul, men Line sa att hon tyckte den bruna, så då fick det bli den bruna!
Har även hunnit göra färdigt kulturhistorian - tror jag. God I'm good!

Emmas mutta

Idag på samhällskunskapen så satt jag, Sandra, Karin, Emma och Ingman i en studiecell och försökte agera smarta elever - misslyckade dock totalt!
Emma skulle demonstrera om någonting som hon hade sett igår på barnprogram där dom hade använt sig av det kvinnliga könet - musen! Jag trodde att jag typ skulle dö av skratt, och hon ritade upp en vacker bild på skrivbordet som skulle föreställa detta kön.

(beklagar att bilderna är av urusel kvalité, men jag glömde kameran hemma så det är mobilfoton)


Det här ska tydligen föreställa en mutta! "Huvudet" är en klitoris, magpartiet är resten av härligheten och sedan har Emma så vackert lagt till armar och ben.. Jag vet inte riktigt om jag hittade någon direkt.... likhet.
Sandra chockad
Sandra sitter och pratar om någonting samtidigt som hon gestikulerande försöker att demonstrera. Ingman pillade med mobilen och denna blandning skapade det här otroligt vackra fotot! Jag och Johan skrattade rätt rejält när vi såg resultatet, eftersom det ser ut som om Sandra är oerhört chockad över att se att hon har en hand!

Road
Så här äckligt road är jag på samhällen - visst ser jag smart ut?

Vädrigt humör

Jag har kommit på att mitt humör är precis som vädret. Är det grått, regnigt och tråkigt ute (ungefär som idag) så vill jag bara sitta inne och tjura hela dagen lång. Är det solsken kan jag tänka mig en härlig promenad, babbel och massa skratt. Är det snö så vill jag lägga mig och kramas med första bästa person i första möjliga soffa.
Idag är det alltså en "fy-fan-vad-jag-fryser-och-vill-hem-dag". Är hemma nu visserligen, men det kändes som om det var det jag gick runt och tänkte hela skoldagen.

Måste göra klart kulturhistorian, göra engleskläxa. Frågan är om jag orkar börja på samhällen?

Northern Ireland, here we come!

Hur har jag kunnat glömma!? Dagens största happening näst efter HP films utsläppet (nejfan, nu ljög jag. det här är större, jävlar jag börjar bli vuxen)!
Jag går samhäll, och på samhäll är vi jävligt nördiga så vi står och trycker utanför lektionssalen typ tio minuter innan lektionen börjar. Eller nja, en lögn. Men idag gjorde vi det innan matten eftersom vi hade haft typ universums största håltimme och hade fan inget bättre för oss.
Belfast ngt2Så när vi stod där och såg jäkligt coola ut och tryckte ner varenda etta som gick förbi med våra dunderblickar och skrämde skiten ur dom så kom Peter springandes. Peter är min gulligull lärare och jag typ skriker som hälsning till honom varje dag. Så om ni någon gång råkar befinna er på Herrgårdsgymnasiet och i samhällskorridoren och hör ett "HEEEEEEEEJ PETER!!" så är det troligen jag.
Hur som helst - tillbaka till ämnet, Peter kom springandes och låste upp våran salsdörr. Smått förvånade gick vi allihopa in och satte oss och undrade vad fan vi hade gjort oss skyldiga till för busstreck den här gången. Efter det att Peter sprungit runt lite som en yrhöna kommer även Kristin instaplandes i mattesalen. Efter några sekunders intensivt tänkande så gick det upp för mig.
"SKA VI ÅKA IVÄG NÅGONSTANS!?" skrek jag.
Både Peter och Kristin är sådana där lugna personer som jag kan få damp på, så dom började inte hoppa upp och ner av förtjusning när jag skrek, vilket dom borde ha gjort, utan dom stod bara och glodde på mig som om jag vore helt körd i huvudet.
Men det visade sig att jag hade rätt! Kristin och Peter började babbla om Belfast och att tio pers ur våran klass har möjligheten till att få åka med dit om vi vill, men isf måste vårat projektarbete handla ngt om Nordirland. Kristin drog igenom olika förslag till projektarbete och Peter delade ut en blankett vi kunde fylla i om vi kände oss intresserade av att följa med.
Sedan gick dom.

I våran klass så är vi 10 st som går samhäll samhäll och 10 st som går samhäll ekonomi. Jag och Sandra börjadeBelfast ngt genast viska om att vi jätte gärna ville åka med men trodde att typ alla i klassen ville det och att det då inte var så stor chans att just vi skulle komma med, eftersom dom skulle utse dem genom en lottning.
Men dessa knäppa ekonomer, de började göra små bollar av blanketterna vi fått av Peter! LUNATIC varning där kände jag.
Hur ofta tackar man nej till en gratis resa bara så där? Inte jag. Vad jag såg så knycklade alla ekonomer ihop papprena, vilket gör att alla vi samhällare troligen får åka.
Klagar jag?
Nej.


Fuckable bonde

Jag pluggade i någon timme, och sedan fick det vara nokk! Käkade mat och placerade mig sedan framför tvn tillsammans med min käre far för att glo på Bonde söker fru, och jag antar att typ alla mina bloggläsare har insett att jag är en sucker för det tvprogrammet..?

Jag har kommit på att även om Karl-Petter är väldigt, väldigt fuckable (äääälskar det ordet!), så är nog Anders typ tusen gånger bättre. Mycket mognare, manna-aktig och en pure gentleman. Egentligen, vem väljer man? Den som är het och charmig som satan, eller den snälla och kramgoa?

Ähfan, jag försökte övertala mig själv om att ta Anders, men jag är nog fortfarande rätt sexintresserad, för jag skulle ta Karl-Petter, the most fuckable!

Skånska

JAG ÄLSKAR SKÅNSKA, har jag konstaterat.
Våran naturkunskapslärare - Jens är typ skånsk eller något sånt (tror han är från Blekinge, men det är väl typ shit the same?) och idag när han stod och predikade om DNA och skit så konstaterade jag att han låter precis som Fredrik i Bonde söker fru! Även om Jens pratar mycket gulligare och rycker inte in med fula "OkÄÄÄÄÄÄj!" så påminde det väldigt mycket om Bonde-Fredrik.
Supersött! Johanna har väl typ alltid varit kär i skånska, och äntligen har jag också förstått charmen med det.
Det roliga är att mina halvskånska släktnigar kommer hit på fredag och ska fira farmor o farfars guldbröllop (tusen x suck), så dom pratar väl lite halvskånska har jag för mig? Åååh, vad mysigt att lyssna till dom!

(mitt pluggande går askasst, och jag är så jävla dåååålig!)


Johanna

Johanna är en jävligt bra person. Sprang iväg till henne och tog en liten fikapaus från mitt pluggande - Line dök dock aldrig upp eftersom hon hade häcken full med Oriflame grejer.
Men över vårat tedrickande kostaterade jag att min mun aldrig slutar gå när jag är med Johanna, om det inte är hon som pratar. Det blir liksom aldrig riktigt tyst om det inte plötsligt kommer upp något otroligt intressant på tvn. Babbel, babbel och babbel. Hur är det möjligt?

Intressant arbete

För en timme sedan frågade Line om vi inte kunde ta en liten fika vid fem snåret, och jag sa desperat att jag inte skulle hinna med det eftersom jag hade massvis med skolarbete att göra. Ledsen och otroligt irriterad bet jag då tag i kulturhistorian.
Nu sitter jag som fastnaglad och lusläser som Victoria Benedictsson och Fredrika Bremer och jag har nyss skrivit en halv sida om Fredrika Bremer.. Det är ju smart av mig, att jag tar den absolut roligaste uppgiften allra först. Men det är så jäkla skönt när skolarbetet för en gångs skull är riktigt, riktigt intressant!
Funderar dock på att vara lite busig och smita i väg i en 45 minuter till Johanna o fika med henne o Line....

Harry Potter freak

När jag anlände hem insåg jag att det faktiskt var den onsdagen! Den onsdagen som den riktiga Harry Potter filmen kommer ut!
Så på bordet låg det så snällt ett paket från Home enter tillsammans med min Veckorevyn. Jag slet paketet och där i låg denna underbara sak! Hade visserligen redan en bränd film, men det är ju knappast samma sak!

Me (L) HP
Så här lycklig var jag när jag rev upp paketet. Jag vet, jag ser mest jävligt galen ut..

Onsdags skoldag

Jag snygg
Skoldagen den 28/11 - 07 startade med en samhällslektion. Ingman kom försent (typ när det var tio minuter kvar av lektionen) och jag klädde mycket snyggt i hans utomhus accessoarer!
K&C
Jag och Karin posar mycket sexigt!
Discokull
Vi hade gympa. Här kör vi discokull och jag tror att jag typ ska kissa på mig så roligt jag hade. Om man blev tagen i kullen skulle man ställa sig på "scenen" (de två bänkarna) och digga med till musiken. Jag blev tagen hela tiden och fick därmed digga hela tiden! Om det var fyra styckna som stod framför "scenen" och diggade med blev man fri och fick springa ut och leka igen!
M&C
Sen skulle vi dansa bugg! Här svänger jag och Claes runt, och vi var helt klart bäst! (Tack Lina som agerade fotograf!)
Snygging
Så här vrålsexig var jag efter gympan innan jag hoppade in i duschen. Jag tycker att imn ena arm ser rätt... knas ut.

Sedan hade vi en håltimme samt en matte och naturkunskapslektion, sedan var det slut på den lyckliga dagen på Herrgårdsgymnasiet!

Killars tankegång

UPPROR!

Ibland förstår jag inte riktigt vad det är killar tänker med. Man kan ge sådana tydliga vinkar på att man vill ha det på ena sättet, men ändå springer dom och gör precis tvärtom! Jag förstår inte riktigt det där. Hur är killar egentligen funtade i huvudet? Eller är det jag som helt enkelt bara är askass?

Har ägnat kvällen åt att glo på fem Sex and the city avsnitt, och ligger nu framför Mitt stora feta grekiska bröllop i sängen och känner mig krispigt fräsch och nyduschat.. Mhmmm..

Gentlemännen är utrotningshotade

Jag har konstaterat en sak - kändis gentlemännen är en utdöende ras!

DarlOm vi tittar på vilka puddingar vi har som är gentlemanna kändisar så ser vi Richard Gere (högst på topp, alltid), Hugh Grant, Harrison Ford (han var det åtminstone) och Tom Cruise. Dessa är mina favorit bland gentlemännen här i världen. Vi skulle nog kunna smyga in Colin Firth också för hans genom härliga karaktär i Bridget Jones.
Alla dessa män är gudomliga i mina ögon sedda. Sexiga, snygga, roliga och helt enkelt bara jävligt fantastiska (än en gång - Harrison Ford var det åtminstone).
Som den romantiska sucker jag är, så kan jag sitta och glo på Bridget Jones, Pretty Woman och Notting Hill ungefär nittio gånger om och om - och för varje gång ökar min passion för dessa män (förutom för Hugh Grant i Bridget Jones, men det behöver vi inte nämna). Det sorgliga är att alla dessa män är 40+ (tror jag), och jag förstår inte riktigt var vi ska hitta nya gentlemanna skådisar som kan ta över efter dessa när deras bäst före datum har gått ut?
Det finns helt enkelt inga! Hur ska framtidens kvinnor överleva?
Möjligtvis att Orlando Bloom kan få ta en liten plats, men han kan ju aldrig ersätta någon av puddingarna.

Vid närmare eftertanke tror jag att alla gentlemän på hela jorden är en utdöende ras!
Vad har hänt!?
Eller är det jag som är blind, och kan inte hitta dem?

Kvinnornas ögongodis går mot sin undergång.

Restvänner

STCHåhåjaja, nu orkar jag faktiskt inte plugga något mer, även om jag vet att jag borde. Men det borde man faktiskt alltid göra, så nej. Nu blir det stängningsdags!
Har dock inte den blekaste aning om vad jag ska sysselsätta mig med resten av dagen eftersom Line är i Karlstad med Mathias och Johanna är med André.. Deprimerande liv jag har.
Troligtvis kommer jag lägga mig i sängen och glo på typ tio Sex and the city avsnitt på raken. De är härliga vänner, de sviker aldrig för en pojkvän! ;)

Tre sms konversationer

burnedoutJag är så jävla bra. Har nu gjort färdigt 33% av kulturhistoria hemprovet samtidigt som jag sitter och försöker hålla tre styckna sms konversationer igång. Försök aldrig! Det blir otroligt enerverande och du fattar inte så mycket (i alla fall inte om du är som jag).
Nu känner jag mig så där äckligt stolt över mig, när jag har pluggat relativt mycket idag! Ååh, jag är så bra.

Det tjuter hela tiden i högtalarna när det kommer strålning och sms. Dududuturuu, ni vet? Mycket vacker musik...

Teoriplugg

Ååh, jag känner mig nästan lite duktig.
Emma, Ingman och jag går trafikkunskaps kursen tillsammans. Båda två har gått runt och tjatat på om att vi ska gå ner till I-center och göra åtminstone första pärmen. Jag har fått lite smått panik eftersom jag inte ens har öppnat teoriboken och känt mig allmänt efter plus att det har funnits en miljon andra grejer som jag varit tvungen att gjort (typ titta på Sex and the city...). Men nu har jag åtminstone läst första kapitlet, och känner mig jätte duktig!
Nu är det bara 320 sidor kvar att läsa!

Franskasmart

JAG FICK G PÅ FRANSKAN! Glömde påpeka den saken.
Hade franska första lektionen och svettades igenom provet. För en gångs skull var jag inte färdig först, och därmed skrivit allra minst på provet. Nej, idag tänkte jag faktiskt riktigt ordentligt när jag satt i där och svettades. Lena (min franskalärare) och jag är ju sådana jäkla tajta kompisar (hade jag fått IG hade jag nu istället suttit och beskrivit hur mkt jag hatat henne) så hon kom fram till mig på lunchen och berättade att jag hade klarat det.
Skitglad blev jag!

Hemlängtan

Jag är en sådan person som trivs ohyggligt bra i mitt eget hem, och detta är lite farligt. Så fort jag kommer till skolan suckar jag inombords och tänker "NU VILL JAG HEM!!!". Jag genomlider några lektioner på ett halvsovande sätt - och till slut får jag bege mig hemåt.
Jag tycker speciellt mycket om tisdagar, då vi slutar redan vid tio i ett. Mummamumma! Så nu sitter jag här hemma vid min dator och vet att jag måste göra kulturhistoria.. Bara det att jag orkar inte riktigt. Inte än...

Veckans första skoldag

Pjuuuuh. Ny dag,  ny tag. En skoldag, till råga på allt. Jobbigt värre.
Somnade inte förens vid cirkus ett igår och har därmed inte fått den sömn som jag egentligen behöver, ännu en klämmande faktor till att franskan kommer att gå käpprätt åt helvete.
Det finns ingen vacker själ där ute som har enorm lust att skriva franskprovet åt mig? :)

Godnatti

Pappa fixade tvn väldigt fort, så jag led inte alls vidare länge...

Har ägnat kvällen med att grubbla, glo och ligga i sängen och titta på Sex and the city. Nu vet jag att jag måste sova, för annars kommer jag vara typ en zoombie i skolan imorgon. På franskprovet. Suck, jag kommer få fett ig.
Nu ska jag lägga mig och grubbla i några år...

(jag känner att en viss pessimism har spridit sig in i min blogg, förlåt. kan bero på att även jag har blivit infekterad av denna pessimism)

Ilska och depp

Ooh. Ilska och allmänt depp.
Tvn på mitt rum funkar inte, och jag fattar inte varför eftersom det funkar överallt annars i huset. Ilska.
Jag är depp för att det är fyra hela dagar kvar tills det är helg..
Snyft.

(Känner att det här verkligen blev ett peppande och uppåt inlägg, eller inte...)

Fotnot

Tänkte bara informera alla förvirrade läsare om att Säffle kommun idag har studiedag, det är därför jag inte är i skolan! :)

Sommarkänsla

GE MIG SOMMAR 08!

jag & patSommaren som jag ska se till blir den bästa sommaren någonsin. Hitills är nog sommaren 04 den bästa, men den känns liksom ganska långt borta just nu, och jag måste uppdatera "Bästa sommaren ever!" med nya härliga minnen.
Och jag bara vet att sommaren 08 kommer bli fantastisk! Hänga på Stenhuset varenda onsdag på after beachen (ehrm. någon som kan sponsra med pengar?), köra bil (ehrm.. någon som kan sponsra med körkortskunskaper, för jag ska ha körkort sommaren 08) ner till kusten och fira midsommar, få brunbrända ben (ge mig sol), garva loss och bara leva livet. Så ska det vara! Någonstans där emellan ska jag klämma in ett sommarjobb också. Kanske Kreta dessutom? Eller Spanien?

Förlåt, ett totalt onödigt dröm-inlägg då jag blev lite nostalgisk med mina xide och helt plötsligt bara ville ha tillbaka sommaren så att man kan festa och grilla vareviga dag!

(Bilden föreställer mig och Patricia som relativt bruna blondiner någon gång under sommaren under någon av alla tillfällen vi alkoholiserade oss)

Xide x-mas lockande

MummaHar nu faktiskt pluggat lite franska, och ååh vad stolt jag är över mig själv! Pluggade dock inte vidare mycket, men yttepytte lite - o jag tror att jag fattar det mesta.. Åtminstone halva grammatiken, det borde räcka till ett G? Det är läskigt med mig och franskan. I alla andra ämnen blir jag skitsur om jag inte får mvg på ett prov eller inlämning, men i franskan blir jag överlycklig av ett g. Så fabulöst duktig på franska är jag!

Det står tre Xide x-mas på min byrå och retar mig något så gruvligt. Vill bara knäppa upp alla tre och svälja dom med hull och hår! Det står även en till Xide Bright, typ granatäpple eller ngt tror jag det var. Har inte smakat på en sån så den är också ganska lockande...

(jag vet att bilden är ett år gammal....)

Opluggande

Buhä, jag är vrålkass. Har inte pluggat ett skit än så länge, utan bara legat och tyckt synd om mig själv. Mycket passande och välbehövligt, inte.
Nu ska jag hur som helst laga lite lunch, sedan ska jag plugga! På riktigt.

Äntligen utsövd

Har äntligen fått sovit ut! Har inte blivit så mkt av det denna helgen annars eftersom jag varit vaken till tre, fyra både fredag och lördag och sedan vaknat vid cirkus tio. Men nu är jag rejält utsövd! Stenslocknade framför Sagan om ringen någon gång mellan tio och elva och vaknade inte förens för en halvtimme sedan.
Aaah, kalasskönt!

Har dock ångest. Jag som skulle plugga läskigt mkt under helgen, har inte pluggat ett jäkla jota. IG på franskan igen, here I come!


Gosedjurskram

Nu ligger jag i sängen tillsammans med alla mina gosedjur och kramas igen. Känner mig typ ensamast i världen och vill egentligen bara somna. Ska vänta tills Johanna slutar dansen vid halvnio, sedan ska jag terrorisera henne med prat.

Tomhet

Håhåjaja...
Snabbspola tiden någon, tack?

Biofunderingar

Sitter hemma nu och tittar på sf samtidigt som jag och Line funderar på vilken film vi ska se på ikväll. Hon och hennes kära pojkvän vill se Heartbreak Kid.. Inte direkt biofilm, i mitt tycke, men jag är rätt säker på att det kommer bli den ändå...
Mysmys!

Fredags kväll

Gårkvällen blev helt okej, förutom att Daniel åkte ur idol! Vilken katastrof! Vi trodde att vi skulla halvt om halvt dö när det var Amanda och Daniel som hängde löst - de självklara segrarna som ska kämpa i finalen. Men icka sa nicke...

Gick hem från Line vid cirkus tolv, men kom ändå inte hem förens ungefär halv tre. Mycket skumt eftersom det är max 1 km mellan mig och Line o Mathias. Mötte några störande moment, och fick sedan gå tillbaka till Line o Mathias och det blev ett jävla krångel.
Nu är jag i alla fall trött som fan och önskar att jag kom hem liiite tidigare igår....


Fredags okänsla

Nyss kommit hem från skolan. Vad deprimerande det är att gå hem från skolan i månskenet och halvmörkret. Pjuuh.
Har även köpt en ny plattång! Tänkte duscha och sedan ska jag testa denna lilla sak. Hoppas bara att den är bra!

Känner mig inte alls på fredagshumör, utan vill mest bara lägga mig i sängen och stanna kvar där för resten av kvällen. Är liksom lite depp och tråkig.
Nu, in i duschen!

Vuxenpoängen droppade

Jag är en nörd! Jag har tittat på tolv Sex and the city avsnitt på mindre än två dygn. Det är ju så att man ska skämmas..

Jag och Johanna blev ganska fort ovuxna och tappade massviss med vuxenpoäng då vi började fnittra glatt och pratade om sådant som tjejer i sjuttonårs åldern i allmänhet pratar om. Fast vi kände oss rätt tuffa ändå.

Min mamma är bäst. Hon räddar mig och mitt hår genom att gå och köpa en ny plattång imorgon när jag är i skolan och studerar flitigt. Denna plattången ska tydligen vara jävligt bra dessutom - enligt Johanna, och Johanna brukar kunna det där med hår... :)

Nu ska jag glo på ett till Sex and the city avsnitt, och sedan soooova!

Vuxenpoäng

Jag och Johanna Politikär väldigt vuxna just nu och sitter o pratar politik. Hur många vuxenpoäng ger inte det? Typ hundra?
 
(neej, jag är inte helt socialdemokrat nu bara för att jag har den bilden, den visade politik. Ehrm, jaaa..)

Ambitiöst

Har nu ägnat senaste timmen till att plugga lite engelska som vi har i läxa tills imorgon, men det var en massa jävla krångliga ord som vi skulle sätta in härsan o tvärsan, o jag fattade faktiskt ingenting. Då kan man liksom hoppa över det lite, eller hur? Jag har ju faktiskt varit sjuk, så då får man lite cred eftersom jag är såååå svag, så jag kan knappt koncentrera mig ordentligt..
Ehrm..

Mindre bra dag

Hemsk dag. Riktig hemsk.
Gick upp i morse och allt var frid och fröjd. Duschade, fönade håret, satte på plattången och sminkade mig. När jag var klar med sminkningen insåg jag att plattången fortfarande låg och blinkade och hade inte blivit varm för fem öre. Jag blev otroligt rädd och nervös för att min älskade tång var trasig, men tänkte att den säkert behövde en liten stund till på sig att bli varm. Så jag gick o käkade frukost, o borstade tänder o dylikt. Sedan när jag återvände till sovrummet så var den fortfarande inte varm! Jag blev helt galen och hysterisk, jag var tvungen att gå till skolan med ett hår som påminde otroligt mycket om ett fågelbo. Inte för att jag brukar platta hela håret varenda dag, men den får alltid dra igenom luggen, varje dag.
Förstår inte hur jag ska överleva utan min plattång. Som tar var pratade mamma på att köpa en ny till mig!

Inte nog med detta hemska trauma, sista lektionen idag var franska (jag tror typ alla vet hur mycket jag HATAR franska). Innan lektionen började så pratade Ingrid om att provet vi har i franska nästa vecka.
Där blev jag hysterisk och frågade vilket jävla prov! Nu har jag fått reda på att vi har franskaprov nästa vecka. På tisdag. Jag kommer , och jag kommer få otroligt mycket IG!

Så där rök min helg och allt mys vad den innebar.
Måste plugga:
Samhällskunskap
Kulturhistoria
Trafikkunskap
Franska (STÖN)
Matte

Gosedjur istället för kille

Jag håller med Cicci om att killar är överskattade. Vad ska man med dom till, när jag har hela min säng fylld med gosedjur som man kan kramas med!? :D
(Har dock ingen katt, hon dog för cirkus ett halvår sedan..)
Så nu ska jag luta mig tillbaka bland gosedjuren och tillsammans ska vi titta på typ en miljon Sex and the city avsnitt.. Aaaw, heaven..

Romantik på egen hand

CandlesSitter nu i min nybäddade säng i mitt nystädade rum tillsammans med en massa levande ljus. Hel mysigt.
Laddar ner romantiska suckerlåtar och ska snart sätta på någon romantisk suckerfilm. Vänta... Vad är det som saknas? Oooh, ja visst. En romantisk suckerkille.. Men vem har sagt att man inte kan ha lite romantik och mys med sig själv?

(sucker är i detta fall ett uttryck som jag använder för att understryka att det är jag som är en sucker för dessa saker, ingenting annat)

Choklad missbruk

Choklad i mängderJag gick upp till mamma som var i vårat vardagsrum och städade. På en av byråerna där stod det en stor Toblerone ask. Jag pekade förstummat och frågade till slut vad det var för någonting. Mamma flinade och sa att det var hennes lilla godis. Jag förklarade för mamma att det faktikst var bäst att jag tog en av godisarna, eftersom de skulle känna sig så otroligt oälskade och ouppätna annars.
I Toblerone asken så fanns det massa godisar som såg ut som Toblerone trianglar omsvepta av papper i olika färger. Jag tog en beige. Det var en "vanlig" toblerone i den. Den smakade fantastiskt! När jag hade ätit upp den konstaterade jag att jag väldigt mycket tycker om vit choklad också. Så jag tog en vit... nu sitter jag här och konstaterar att jag tycker om i princip all choklad. Så jag måste ju näsan smaka på all den där härligheten i Toblerone asken...
Om jag vore missbrukare av någonting, så vore det nog choklad eller glass.. Suck. Det är ju sååå gott!

Myggbett i november

Nu är det ju november. I november hade man hoppats på att alla sommardjur vore någonting som på när utrotningshotade (=alla ligger typ och sover under vintern). Men nejdå. Så fel jag hade.
När jag vaknade i morse så stoltserade min hud mellan brösten med ett fult jävla myggbett. Ve och fasa! Ett myggbett, i november, på det förnäma stället mellan brösten!

Får be om ursäkt för mina smått förvirrande och korta inlägg som har råkat smyga sig in i bloggen de senaste dagarna. Jag fattar om ni inte fattar någonting, för jag fattar inte någonting. Om det är någon som fattar någonting så ska ni nog prata med Line eller Johanna.

Social inkompetens

Allvarligt talat så borde jag få pris i social inkompetens.
Bravo, Catrine.
Ibland kan man faktiskt fundera på om jag har någonting bakom hårfästet.

Hals och öron

Jag tror att min kropp är lite unik och speciell. Jag är som sagt ganska förkyld, och när det kliar i min hals börjar det också klia i mina öron.
Mwahaha, lite udda.

Sekunderna, minuterna, timmarna är utdragna

Helt plötsligt så känns det som om veckodagarna har blivit evigheter och att helgen ligger långt, lång borta.. Är också väldigt rädd för att helgen kommer att gå superfort.
Sekunderna, minuterna, timmarna, dagarna under veckan har blivit utdragna in i det minsta för att framhäva största möjliga lidelse. När helgen väl infinner sig kommer de troligen att gå i 180 igen.

Marabou mjöklchoklad med non-stop

Marabou har gjort en choklad med smarties i. Mjöklchoklad + smarites. (eller om det är non-stop)
Vad består smarties av?
Choklad.
Dom har alltså gjort en choklad med choklad i! Lysande och briljant.

Julmys

LussekatterJag har konstaterat att jag verkligen älskar julen. Åtminstone den tiden innan julen (jaa, jag är lite konstig, alla andra hatar den - men jag älskar den). Jag älskar det mysiga mörkret tillsammans med de glimmande advents ljusstakarna, jag älskar barnens hopp och glädje inför julafton, jag älskar den isande frosten och snön, jag älskar julpyntet som smiter in i alla varuhus, affärer och skyltfönster, jag älskar allt julbak och goda lussebullar, jag älskar sammanhörigheten som infinner sig på jul.
Nej, jag förstår inte människor som inte tycker om julen. För mig är det nog den mest magiska tiden på året, och jag blir alltid lika depp på juldagen när jag inser att nu är allt det mysiga över...

Sjukdag nr.2

KuddeSnörvel och snor...
Somnade till sist undan alla tankar. Vaknade minst tre gånger under natten och panikstirrade på mobiltelefonen(!?) som om mitt liv hängde på att det var någonting i den som hade hänt. Helstört.
Idag känns det så äckligt meningslöst att lägga sig i sängen och sätta på ännu en film, men jag tror inte att jag har så där väldans mycket till val. Så nu dyker jag tillsammans med mina sex kuddar in i filmernas värld!


Tankar tar över sömn

Känner mig smärre omöjlig. Har i dryga timmen nu försökt att sova, men det är språngande omöjligt.
Allt för många tankar som rör sig i huvudet, allt för många hostningar, allt för många nysningar och allt för mycket nervositet inför... jag vet inte vad? Vet inte riktigt vad jag ska göra för att få mig själv att somna och komma till drömmarna.
Det känns som om det är alla tankar, fantasier och funderingar som tar upp det mesta som föser undan mina sovnerver. Hur får man bort dom då, fastän man inte vill?

Uppdukat för sömn

En rulle med hushållspapper, nässpray, cerat, halstabletter och en jävla massa kuddar! Jag sover med sex kuddar - det är lite udda.

Romantiska flört-problem

Ligger nu i sängen och tittar på... vad blir det, femte? Femte filmen för idag! Vilket härligt, fartfyllt liv! Visserligen ska inte ens liv vara vidare fartfyllt när man är sjuk, men ändå...
FlörtJag är verkligen en sucker för romantiska filmer. Tittar nu på Wedding planner, och det är ju så helmysigt. Jag förstår inte riktigt det, för jag personligen är inte alls vidare romantisk av mig. Visst, jag älskar romantiska grejer - men jag är aldrig den som fixar dom romantiska grejerna.
Jag kan för fan inte ens flörta seriöst med killar. Jag flörtar vitt och brett med alla singel killkompisar jag har, men då är det på en skämtsam nivå, men så fort det kommer fram en verkligt fin kille som jag råkar vara intressant blir det tunghäfta och det går inte att få fram ett enda trevligt ord.
Är det det som kallas för blyghet?

Blir ingen skola imorgon heller, pappa tyckte inte att det lät som en vidare bra idé. Dessutom har jag bara två lektioner, så det är ju inte direkt mycket som jag går miste om då.

Bloggläsare

Vad ni är ihärdiga, det gillar jag! Har varit en urusel bloggare de senaste dagarna, men läsarna har inte blivit färre för det. En applåd till er, för att ni är så bra och söta.

Sängliggande tillsammans med Bridget Jones

BJonesLigger hemma med en värmedyna över magen och tilltäppt näsa och hals.
Jätte trött och sliten? Ja.
Otroligt lycklig och glad? Ja.

Ligger i sängen och tittar på Bridget Jones 2an - häääärlig film. Uppfyller alla mina krav på vad en bra film ska vara. Romantik, extremt mycket skratt till min del + en tjej med huvudkaraktär vars klantighet påminner om min egen.
Jaa, dom filmerna är bara bäst. Synd att det inte finns en 3a, eller en 4a.. eller en 5a...

Bubbligt

Det är så konstigt.

Bubblande känsla, hela tiden - nonstop.

Dagen har varit heltokej. Lekt med Line och Mathias plus att Johan var med en liten sväng. Line och Mathias är ett sådant härligt par, man känner sig inte iväg med dem som man kan göra med andra. Man blir inget femtehjul, utan man kan prata o ha det trevligt ändå.
Härligt!


Helgens inaktivitet

Förlåt för min inaktivitet under helgen. Känns som om det hänt så mycket samtidigt som det inte hänt ett skrutt.

Efter Karlberg gick jag och Johanna och fikade med Ida vilket var helmysigt eftersom hon har varit i Thailand i två veckor. Hon var superbrun, och jag blev snuskigt avundsjuk på blondinen. Hon verkade hur som helst ha haft det wuunderbart..
Sen gick jag hem o käkade, sen gick jag till Line. Vi två fjantade oss rätt rejält och huxflux bestämde vi oss för att gå till Bylunda - så det gjorde vi. Var där i trettio minuter, en timme sen gick vi hem till Line o käkade pepparkakor och drack te. Helmysigt.

Idag - pluggning plus kanske leka med Line något smååått!

Konstigt, helt plötligt har jag blivit jätte, jätte... lycklig.

Gårdagen

Kvällen igår var helmysig och rolig förutom att jag stukade handen när jag gick till Lindex. Halkade i snön och ramlade på något osmart sätt med armen. Ujuj.
Vi tittade på idol, käkade pizza och pratade en massa strunt. När Idol var slut så terroriserade vi Johan och Mathias i Johans bil och vi åkte ut till näset varefter vi dök in på Bylunda och kramades med Wedberg. Björn och Johan sjöng vackra låtar och jag trodde mest att jag skulle dö av skratt.

Nu ska jag göra mig i ordning för att sedan bege mig till Karlberg som har Öppet hus.

Läskigt

LÄSKIGT.
Jag hatar flashbacks, eller vad man nu ska kalla det. Deja vú kanske? Men ändå inte deja vú eftersom det inte är någonting som händer i hjärnan, utan att jag vet att jag drömt någonting.
När jag var ihop med Robin så vet jag att jag en natt drömde att jag bodde i Mattias dåvarande rum (numera mitt), att jag hade en svart byrå (som nu står mot min fondvägg) och att i den byrån låg det en tidning. Denna tidning var det någon som pratade om, och jag sa att Ebba vonSydow troligen var min förebild - om någon var det.
Jag vet att jag drömt detta, eftersom jag berättade det för Robin. En annan kille var även den inblandad i drömmen, vet dock inte vem.
Nu passar detta in.
Läskigt.

Cellskrap i kinden

Sitter i Somassalen på skolan och det är allmänt drygt. Går ju till fyran idag eftersom jag och Ingman ska läsa trafikkunskap, men det blir säkert helfestligt. Vi somnar nog båda två.
Ikväll blir det nog myspys hemma hos min favorit Line tillsammans med Johanna! Vi ska proppa i oss massvis med fett och skämma bort oss själva. Pizza, cola och chips. Svullo - finns det något härligare en fredagskväll?

Har nu haft naturkunskap, där tittade vi på celler. Bland annat på Johans kindceller. Tog en mycket sexig bild på honom när han gräver i käften, funderar på att lägga ut mästerverket sen när jag kommer hem!

Fredags morgon

Magont och stress..
Ska precis bege mig iväg till skolan, förstår inte riktigt hur jag kommer orka - kommer troligen dessutom skriva apkasst på uppsatsen vi har i engelskan idag. Menmen, det är sådant man får ta.
Fredag åtminstone. Fredag betyder frihet.

Bäst i test

Idag i skolan fick jag reda på två st mvg:n, och jag blev nöjd med mig själv! Ingman gick däremot runt o var skitsur eftersom han bara fick vg (mwahahahha).
Egentligen tänkte jag lägga upp en jätte söt liten bild på Peter (min samhällskunskapslärare), men han sa att jag inte fick lägga upp den någonstans, och det är bäst att lyda Peter. Annars kommer han typ att anmäla mig eftersom det någonstans i någon paragraf står att man inte får lägga upp bilder på folk som inte har godkänt det. Attans också..

Magsjukling

Sjuklings råttaMagsjuk på riktigt nu. Mår apa och vill mest bara lägga mig ner och sova några timmar. Tack vare magen struntade jag i franskan som var sista lektionen och mamma hämtade mig.
Det värsta är att jag inte har råd att vara sjuk. Måste därför till skolan imorgon eftersom vi ska skriva uppsats, ha labb plus att jag börjar en ny kurs imorgon. Suck, suck, suck.

Astrid Lindgren - fantastiska kvinna

Tittade på Top-Model, och det var väl knappast någon höjdare...
När det slutade så zappade jag igenom lite alla möjliga kanaler och kom till slut fram till tv1000 nordic. Där visades Pippi Långstrump varefter Emil i Lönnerberga kom. Så nu ligger jag i sängen och tittar på denna beloved Pippi!
Idag skulle nämligen allas våran egna Astrid Lindgren fyllt 100 år om hon fortfarande varit vid liv. Så nu tycker jag att alla bloggläsare skänker en minut åt denna fantastiska kvinna som har gett dig många underbara tider i din barndom.
Mig har hon då skänkt många härliga skratt och jag har flera stunder suttit fascinerad när mamma suttit och läst högt ur böckerna. För att inte tala om alla härliga filmer.
Jag tror att man aldrig blir för gammal för Pippi, Emil, Ronja, Madicken, Lotta och Tjorven. Lotta och Madicken är för mig favoriteAstrid Lindgrenr.. Älskade.

Pippi Långstrump


Dryga bönder

Kvällens Bonde söker fru tillhörde inte ett av mina favoriter. Det var mest allmänt drygt, tyckte jag. Det var inte ens med en vidare passion och sorg som Ville lämnade Susannes gård. Det kändes mest bissart och konstigt när det var tjejer som hade haft fuffens för sig tillsammans med respektive bonde hos Karl Petter och Fredrik.
Nejtack.
Nu blir det Top Model! Där verkar det vara dramatik med tanke på trailern i vartfall.

Frågan Varför

Jag och franskan går inte ihop. Vi tycker inte om varandra helt enkelt.
Satt och försökte tragla i mig lite franska glosor. Duktigt sitter jag och skriver o skriver dessa glosor - medan jag tänker på typ allting annat som bara går att tänka på. Allt förutom franskan och just den glosa jag så ambitiöst skriver ned några tusen gånger.
Men fastnar det?
Neeej.

FrågvistJag tror att det beror på att jag är en sådan människa som ska ha svar på exakt allting jag tar för mig. Om någon smart jävel har kommit på meningen med livet, vad vi människor ska göra för nytta på jorden, när universum tar slut och hur gammal Gud är så kan denna person gärna höra av sig till mig eftersom detta är någonting som jag kan gå runt och fundera på på grund av ingenting.
Samma sak i naturkunskapen. Där vill jag fråga "varför!?" på allting, men detta kan uppfattas som otroligt korkad och långsökt, så det är ofta jag hoppar över den frågan. Som idag till exempel när vi pratade om cellernas uppbyggnad så ville jag egentligen veta varför det var som det var. Hur kommer det sig att det är så? Hur kan vi vara säkra på att det verkligen är så?
Just därför gillar jag samhäll bättre än natur, för där kan jag alltid väva ihop allting så att man kan studera svaret i olika politiska åsikter eller dylikt.

Detta med franskan - jag förstår inte riktigt varför jag ska lära mig att prata franska. Jo, visst det kan säkert vara helt fantastiskt bra att vara trespråkig, men kommer jag att ha någon nytta över det? När i sådana fall? Hur?

Världen är en plats fylld med frågor...

Snygghets plugg

Pluggar matte
Så här grymt snygga var Emma, Sandra och Ingman när vi pluggade matte på håltimmen idag.

Problem med resemål

Jag förstår inte att det kan vara så jäklarns svårt det här med att åka utomlands.. Nu hade vi riktat in oss på Kreta, men då sa Johannas mamma att hon inte alls var vidare haj på att släppa iväg oss till Kreta eftersom hon tyckte det var dyrt. Lines mamma vägrar släppa iväg oss till typ Turkiet eller Tunisien då hon inte tycker att "kvalitén" på stället är högt nog för oss.
Tentan: vi kan inte åka någonstans, eftersom vi inte kan åka till något av de billigare alternativen för det vill inte Lines mamma, och vi kan inte åka någon annan stans för det vill inte Johannas mamma.
Vad less man blir...

Ejkreta2
Inget vackert Kreta med dess vackra sandstränder...

Ejkreta1
Inget vackert Chania...

SNYFT.

Kall rumpa

Har nu kommit hem från en tur med fotografier och resebyrå besök. Elin stackaren fick ta massvis med foton på tre kräsna tjejer som poserade. Som tur var så blev det en hel del fina!
På resebyrån bestämde vi oss för att boka. Kreta den 8e augusti. Bokningen sker på fredag. SPÄNNANDE!

Vi satt så mycket under fotograferingen så jag tror att risken är stor för urinvägsinfektion nu. Mindre trevligt.

Älsklings
Det här blev mitt absoluta favorit kort! Jag ser överlycklig ut o de andra två ser glada och jävligt söta ut! Love.

Cellernas olika delar

Sitter just nu på Naturkunskapen och har slått upp en jäkla massa olika partiklar i olika celler och skrivit ner lite fakta om dom. Enooormt tråkig uppgift, tycker jag.
Slutar om cirka kvarten, ska då vänta på Johanna och sedan ska vi rusa hem fort som tusan. Vi ska sedan tvinga Elin (Johannas lillasyster på femton år) att ta lite foto på mig, Johanna och Line. Kan bli väldigt vackert, och kul att ha! :)
Lägger säkert upp lite av dessa foton på bloggen sen...
Åter till cellerna!

Försovning

FörsovningUjuujuj. Vaknat nyss, och därmed är jag lite sen till skolan. Missar alltså samhällskunskapen. Men jag orkar faktiskt inte stressa så att jag kan hinna med de tio senaste minuterna av lektionen, utan jag satsar på att dyka upp på idrotten om en timme istället.
Borde egentligen stanna hemma eftersom jag tror jag är magsjuk... Har spytt två gånger, men jag måste till skolan o göra matteprov. Förlåt mig, alla Herrgårdselever om jag kommer och smittar er nu..

Ungefär så där kommer Peter att stå på mig för att jag missade samhällskunskapen.

Tvprogramet "Grannfejden"

Har nyss suttit i tvsoffan och tittat på tv3s "Grannfejden". Herre gud vilket program! Hur orkar folk sitta och titta på det där? Jag satt mest och var ganska uppgiven och blev allmänt trött på alla griniga och knäppa kärringar.
Dilemmat är att person X stör sig på att person Y går runt naken då det inte anses som vidare trevligt och att barnbarnbarnen kan ta illa vid av detta. Person Y har någon slags hudsjukdom och kan därför inte ha på sig trosor. Hur orkar man?
Nej, ingen hit i program för min del. Nu ska jag nog lägga mig i sängen och titta på "Den där Mary", är dyngtrött och tror jag börjar bli sjuk - igen.. Blä, blä..

Nostalgi på Bylunda

Johanna kom och försökte hjälpa mig med matten, men jag blev inte så väldans mycket klokare av det faktiskt. Efter en kort stund la vi ner och vi kom på idén att vi skulle gå till Bylunda och hälsa på. Det var riktigt mysigt att vara där igen, och alla minnen kom rusandes. Jag satt och var lite nostalgisk med min kaffekopp och tänkte på allt som man har upplevt där, och vilka minnen som är ingraverade - och nu är man nästan aldrig där.

Nu är jag superhungrig och ska gå ut och peppa pappa att laga mat till mig! :)


Mattetrög

Sitter och försöker nöta in den där jävla matten som vi har imorgon och på torsdag. Går dock inte alls vidare bra när jag får y=-4,7 och i facit står det y=-1,5. Blir vråltokig på alltihopa!
Johanna ringde och hörde om vi skulle gå till resebyrån och jag sa att jag inte riktigt visste om jag kunde det eftersom jag i sitter fast med den här skiten. Hon sa att vi tar det imorgon och att hon kommer och hjälper mig nu. Vilken sötnooos! Ibland är det otroligt bra att ha smarta naturare till kompisar...

Snöglädje

Det snöar. Riktigt, riktigt mycket. Det är sådana där stora, härliga snöflingor som tinglar nedåt också. Uuuunderbart! Jag är alltid lika tokig i första snön - det är så otroligt vackert, rofyllt och ljust. Det blir liksom ett pepp i allt det mörka och dystra.
Här får ni lite snöiga bilder som jag har tagit under dagen, så kan ni som inte har någon snö få samma glädje som jag.

Första
Troligen universums roligaste bild just nu. Haha, neej, men jag var tvungen att ta kort på den absolut första snön som låg på marken, så det här tog jag på våran gata precis innan jag pös iväg till skolan imorse.

Det snöar!
Här syns det kanske inte vidare väl att det snöar, men det gör det och det är därför bilden är så suddig. Här sitter jag inne på engelskalektionen och tar kort upp mot fordon och expedition.

Första snön Herrgårn
Det slutade snöa ett tag, och solen kom fram. Så här bedårande vackert var det då.
Snöig jag
Jag har precis kommit hem från skolan och fjantar mig med kameran när jag står på terassen och tittar ut över snön. Jag är överförtjust - även om det inte syns....

Sötnos granne2
Det här kallar jag för äkta snö-människa! Min supersöta nyinflyttade granne beger sig ut i den lilla backen och har tänkt sig att åka lite bob på det tunna, tunna pudret.. Vilken sötnos! Kände mig dock som en otroligt stalker när jag stod där i köksfönstret och tog kort på ett litet barn.

Sötnos granne1
Naaaaw! Här försöker han åka nedåt - jag tror dock inte att det gick så bra. Han åkte bara två gånger sedan gav han upp. Hade jag varit fyra år hade jag nog gått ut och gjort honom sällskap.

Den första snön

I säffle har nu den första snön som lagt sig kommit! Visserligen ligger den bara som ett smått, smått pudertäcke över asfaltsgatorna och har redan smält bort från gräset och den andra marken. Den kommer troligen inte vara kvar många minuter till, men nu ligger den där. Stilla, vacker och oberörd.

Morgonens glimmer

Efter en vecka i skolan är jag helt slut. När klockan ringde för knappa timmen sedan så skrek hela kroppen "NEEJ!", och jag ville bara ligga kvar.
Mörkt, kallt och usligt ute. Hemskt, hemskt, hemskt. Just därför så blir det en stor tjockis tröja med jeans idag. Skönare finns nog inte i uslet och kylan.

Bildresumé Öppet hus

Halleluja. Äntlligen har min blogg slutat vara så otroligt vrång och låtit mig ladda upp lite bilder. Otroligt shysst av den, tycker jag. Så här får ni en väldigt, väldigt kort bildresumé från i lördags (orkade inte ladda upp mer bilder, jag är en otroligt upptagen och viktig person... ehrm).

Plingman
Så här skitglad var Ingman i början av dagen. Han är ju inte så smart, så Karin fick hjälpa honom med släktforskningen..
Caroline i fik
Här står Caroline i vårat otroligt braiga café som vi hade.
S,D,T
Här håller sång, dans & teater gruppen på och leker pingviner....
Mongos
Ingman och jag är supersexiga när vi släktforskar.

Johannapanna
Johanna besökte vårat släktforskeri där hon mest lipade... trevlig flicka.

Resebyrå visit

Jag, Johanna och Line knatade strax efter två iväg till resebyrån för att prata om våra funderingar angående utlandsresan. Lines mamma var inte alls vidare pigg på att vi skulle åka till Turkiet, och det blev en massa tjat.
Johanna hade typ en miljon krav, och Line hade redan varit typ överallt och ville inte åka dit igen. Sucksucksucksuck. Tyckte synd om tjejen på turistbyrån som försökte hjälpa oss men ingenting dög.
Hursom helst, nu har vi riktat in oss på Mallorca eller Rhodos. Stön och suck.


Början på den lediga dagen

Ledig dag idag tack vare Öppet hus i lördags. Härligt!
Har nyss ätit lite frukost, och ska nu hoppa in i duschen för att därefter stressa iväg till Line i 180. Hon verkar mycket angelägen om att jag ska komma bort till henne och sminka mig och shit, så då får väl jag göra det då..
Var hos henne igår efter det att farmor, farfar o morfar hade varit här. Eller rättare sagt, jag sprang ut ur hemmet så fort jag förmådde strax efter vi hade käkat färdigt. Men det är ungefär samma sak..
Vi drack te, pratade om den nalkande resan och myste. Helhärligt!

Jullukter och glad stämning

Ojdå, ojdå. Hela dagen har lyckats försvinna när jag och syrran satt framför the sims och nördade oss. Oops.

Nu är det helmysigt i hela huset. Hela familjen är samlad i tvrummet/köket (de ligger ihop för den som inte vet det) där det lagas mat, skrattas, pratas plus att pappa fjant-dansar lite. Pappa luktar härligt juligt (= han använder sin "fin" parfym), och inom en snar framtid så kommer farmor o farfar och morfar att komma.
Kan nog bli ganska mysigt om inte de börjar klaga på typ allt som finns att klaga på som vanligt...
Just nu är stämningen på topp! :)

Farsdags mys

Har nu varit uppe och uppvaktat pappa på Fars dag. Han fick frukost på sängen och lite paket av mig och syrran - myys! Ikväll kommer morfar och farfar, och så ska vi gratta dom på farsdag.

Igår skulle jag egentligen vara med Ingman o Blomqvist, men dumpade dom senare när Johanna ringde och var lite upprörd.
När Johanna slutat vara upprörd tittade vi på olika solresor runt om i landet. Turkiet lät ganska bra och passade våran plånbok. Aaaah..

Solsemester

När jag, Johanna och Line var och fikade bestämde vi oss för att vi ska åka utomlands till sommaren. Inte till något värsting ställe, utan till något soligt härligt ställe där vi ska ligga framför en pool o dricka massvis med drinkar. Låter helt wuunderbart, tycker jag.
Line är ju som hon är, så så fort vi hade fikat färdigt sprang vi iväg hem till mig och satte oss och glodde på Apollo på en massa olika lite billigare alternativ.
Aaah.. Längar verkligen, skulle vara så otroooligt jävla skönt!

Vi sa att vi verkligen ska åka, och att vi inte bara ska prata på det. Wunderwunder. Bara vi tre, leva loppan vid solen. Kan det bli mer fantastiskt?

Bildproblem

Aaaurgh! Blir toksur. Försökte ladda upp bilder på bloggen från idag - men det står bara att sidan inte kan visas. Är det min dator som är mupp, eller är det något fel på blogg.se i allmänhet?

Stress

Lite stressigt nu. Ska vilken sekund som helst ge mig iväg och fika med Johanna och Line.. Stress!!

Öppet hus gick ganska bra, jag tyckte att det var roligt. Jag släktforskade och för en gångs skull kom jag någonvart! Wooho, framgång! Är nu på 1794 tror jag. Det är kul!
Nej, hiv iväg och bege mig till Kafferepet!

Extremt snygga bilder kommer upp senare (om jag idag lyckas ladda upp dom på bloggen)!

Inför öppet hus

En ny dag - och jag vill egentligen bara krypa ner i sängen igen. Det är något farligt med dem - sängarna med de nytväddade lakan. Det blir så olidligt skönt att sova, så att man knappt vill gå upp.
Ska om cirkus en timme bege mig iväg till skolan där vi kommer ha Öppet hus, så alla i Säffle-trakten kan ju ta och kika in och kolla på mig och resten av samhällsvets tvåorna (förutom ekonomerna, men det är en annan femma)när vi sitter och släktforskar! Eller så får ni köpa kaffe och kaffebröd av oss i vårat otroligt professionella lilla café.

Nu blir det frukost!

Tekniskt uppror

Tekniken är emot mig idag.. Tv ljuder cpar (visserligen tv4as fel), det står att jag skickar sms till Ingman, Blomqvist, Johanna och Line när jag egentligen bara skickade till Ingman, det går inte att ladda upp bilder på min blogg. Helknas. Gör de tekniska grejerna uppror?

Nu blir det säng och film. Myyys!

Christoffer, babe

Svenska folket, vi glömde rösta på Christoffer! Hur kunde det gå till!? Han är ju fantastisk.
Men oss emellan, Mattias är en babe och jag är glad att han är kvar. Personligen tyckte jag nog faktiskt att Andreas kunde åka, eftersom han är så tråkigt jävla-gubbig..
Vi gråter, Christoffer!

Idol-kvällen

Har nu tillbringat den senaste en och en halv timmen med att sitta och glo på Idol tillsammans med mina ganskaClabbe tråkiga föräldrar. Pappa somnade i soffan och mamma satt bara med hennes laptop i knäet och kollade mailen och jobbade.
Konstaterade att jag troligen haft det väldigt roligt tillsammans med flickorna hemma hos Line - men jag bestämde mig för att avstå från det idag eftersom vi har öppet hus imorgon och kände därmed att jag ville vara någorlunda pigg tills dess.
Idolerna skötte sig överlag bra, men blev lite besviken på Amanda då jag inte tyckte hon var rika goo som vanligt. Mattias gjorde wunderbart ifrån sig, och jag hoppas verkligen inte han åker ikväll.. Andreas däremot... Sen så fattade jag aldrig vad fan Clabbe gjorde där? Kan någon förklara - var det meningen att det skulle vara roligt?
Nu ska jag fördriva tiden med någonting smart - och sedan ska jag titta på tv400 idol eftersnack eller vad det heter där Ebba vonSydow är med ikväll! Wiiea!

Insnöad

GrejsJag och Matilda (kusin) sitter och pratar på msn om läskiga grejer.
Jag: - Alltså, jag är helt insnöad nu!
Jag syftade på insnöad på det där läskiga ämnet.
Matilda: - Jasså? Vad mysigt. Här nere har vi mest storm..
Jag kan försvara Matilda med att säga att hon är från Malmö - så dom kanske inte direkt har samma uttryck som oss här uppe. Men ååh, vad jag skrattade.
Förlåt för att jag får dig att framstå som korkad nu, Matilda.. men det var alldeles för kul för att inte skriva om..

Snabbare bredband

Nu har vi uppgraderat vårat bredbant - så det är fortare. Wiiie..
Har ju haft universums segaste bredband innan och nu hade jag tydligen klagat tillräckligt på pappa, för helt plötsligt så ringde han till Telia och fixade ett typ nio miljarder snabbare.
Nu är jag jätte glad att det bara säger svisch när man laddar ner lite musik. Månne jag ge mig på lite sex and the city avsnitt?

Oljigt vatten

Jag hatar att bada i badkar som det inte är någonting i, utan bara vanligt rent vatten. Vi hade slut på skumgrejs nu när jag skulle bada, så jag tog en badolja istället. Pappa har rekommenderat den varmt och sagt att man blir jätte skön i huden av den.
Men min kännedom om badolja är inte alltför stor, så jag stod där och hällde i olja i badkaret. Plötsligt tappade jag den arma flaskan och det öste ut olja över badkaret.
"Skitsam" tänkte jag och när karet var fyllt hoppade jag glatt i. Det gick alldeles utmärkt att bada - men värre var det vid uppstigning. Jag var inte blöt - jag var oljig. Det var inte mycket av oljan som gick bort med handduken och det är som om allting stöter ifrån kroppen, som om en liten oljebubbla har skapats runt min kropp så ingenting kan komma åt den.
Så nu sitter jag här och är tokoljig.

Simma i badkaret

Jag: Jag tror att jag ska ta och bada - jag fryser så!
Mamma: Jaa, det kan väl vara skönt att simma lite?

Okej, det kanske inte lät hysteriskt roligt här - men det roliga var att mamma trodde jag menade bada på badhuset och jag menade bada i vårat lilla badkar.. Hm, lycka till att simma där.

Den dåliga Johan

Arnes partilagerJohan är nog sämst!
Jag frågade när vi skulle sticka till Arnes partilager och han sa att jag skulle komma förbi om en stund. Han gick och frågade sin farmor när det stängde - hon svarade att det stängde fyra. Klockan var vid denna tidpunkt fem i fyra, Vad jag skrattade!
Han och farmodern slängde sig i bilen och jag slapp knata dit upp - halleluja!

Sallad och regnförberedelse

Sallad
Så här supermumsig blev min sallad! Mumsmums. Det blev inte kyckling, körde på räkor istället.

På väg till skolan
Så här rustat var jag mot regnet i morse. LUVA! Den blåste av hela jäkla tiden - men ändå!
Ska om ett tag iväg och strosa till Arnes Partilager med Johantoan där han ska köpa plastmuggar tills imorgon. Han tvingar mig att gå!!

Paleografi prov

Har nu precis haft historieprov - paleografi. Gick åt helvete. Jag tyckte att mitt resultat blev ganska komiskt då jag inte fattade ett dugg vad det stod.
Äsch - det blir säkert skitbra.
Gjorde i ordning lite inför öppet hus som vi kommer att ha imorgon. Jag ska släktfoska plus stå i vårat fula lilla café och sälja kakor. Kommer säkert bli toppen!

Nu är jag vrålhungrig eftersom det var blodpudding i skolan idag. Tänker därför tillaga lite kycklingsallad. Mumsmums!


Regnet det bara öser ner...

Regn, regn, regn...
Vaknade av att det regnade ute, och det är visserligen ett väldigt mysigt sätt att vakna på eftersom man är extra glad att man då ligger i sängen och inte är en och en halv meter bort och står ute i regnet.
Men nu längre är jag inte vidare glad över att det regnar. Måste ju cykla till skolan i regnblasket! Funderar starkt på att ringa till pappa och be honom skjutsa mig...

Regn
USCH! Så här ser det ut om man kikar ut genom mitt fönster..

Måste stanna uppe

Sitter nu och är skittrött..
Jag förstår mig inte riktigt på mig själv. Jag tror att jag har något magiskt larm inbyggt i min kropp som ser till att jag blir dyngtrött så fort klockan har passerat 2200 på vardagar. För så här är det varenda kväll - att jag halvt och halvt ramlar ihop av trötthet efter tv4 nyheterna.
Men ikväll ska jag försöka att hålla mig uppe! Vill vara med på H&Ms sajt 2359 då Cavalli serien släpps. (Jaa, nu tycker väl  ni att jag är jätte töntig eftersom jag faktiskt dissade den serien igår, men man måste ju faktiskt vara med..) Plus att jag känner att mitt Sex and the city behov är otroligt stort, så jag måste hålla mig vaken så att jag kan titta på det 0005.

Men patetisk som jag är så kommer jag troligen lägga mig i sängen inom en kvart för att "vänta" - sätta på en film och sedan stenslockna.
Zzzzz...

Låga tankar om bror

HAHAHHA! Roligt scenario utspelade sig nyss.

Mattias kom hem till oss alldeles nyss. Han pratade med mamma och pappa och sen så kom han in till mig. Som vanligt satt jag framför datorn och nördade. I handen hade han en stor Ica-kasse som det såg ut att vara någonting i. Han närmade mig med den stora påsen, jag duckade för allt jag var värd då jag trodde att han skulle slå till mig med påsen.
Men han kramade mig och undrade vad fan jag höll på med..
MWAHAHA.. Ibland har jag nog lite för låga tankar om min kära broder.


Bakdags!

Det blev så mycket plugg så att jag var tvungen att ta en liten paus - så jag bakade en kaka!
Idag hade vi bak-prat i skolan då vi bestämde vilka som skulle baka vad till Öppet hus på lördag. Antingen så skulle man baka eller så skulle man köpa någonting. Jag tvingade mig själv till att köpa någonting, eftersom jag är väldigt usel på att baka någonting som inte jag själv ska äta upp sen.
Men nu fick jag för mig att baka (helt knas för jag bakar typ aldrig, det är min kära mor och lillasyster som brukar stå för dom mer husliga grejerna). Så jag bakade en chokladsockerkaka! Har nyss smält i mig en bit.
Superdupergottigt!

Chokladsockerkaka
Okej, den är mycket godare än den ser ut. Här ser den allmänt... gul ut.

Stressigt

Pjuuuh.. Pluggning för fulla muggar som gäller här!
Har nu suttit och skrivit kulturhistorian, gjort litelite engelska. Måste dock plugga matte, histoira och engelska. Suck. Hur ska jag hinna med allt?
Egentligen hade jag tänkt att hinna med att antingen springa eller gå tillbadhuset och simma några längder idag också. Sen så ringde Line som ville hitta på någonting.
Springa/simma måste jag göra. Hade härlig träningsvärk igår - vill ha det imorgon också! Håller tummarna för att jag hinner med Linepine också.

Systrarna Andersson

Jag och min kära lillsyster som är fyra år yngre är väldigt lika och olika på många sätt.
Båda två är lika galna och vågar bjuda på sig själva. Båda är lika envisa och vägrar ha fel. Båda är intelligenta och ambitiösa.
Jag personligen tycker att vi påminner om varandra i utseendet, men det finns dom som inte ens kan se att vi är systrar...
Syster jagSen slutar nog likheterna.
Som till exempel idag när vi kom hem från skolan. Charlotte satte på frityrgrytan på en gång - sedan slängde hon i lite pommes frites för att därefter dränka dessa i pommes krydda och mumsa i sig.
Jag gick till kylen och tog fram min räksallad från gårdagen. Det här kanske inte var världens mest klaraste exempel - men hon undviker nyttig mat in i det sista.
Mamma är matintresserad och jag är ganska intresserad av det som min kropp mår bäst av, så vi bestämde oss för några veckor sedan att testa på bulgur istället för ris. Charlotte tvärvägrade att äta bulgur (som i princip är det samma som ris bortsett att det inte bara känns som lite tuggmotstånd utan smakar litegran) - så mamma var tvungen att koka ris till henne.
HAHA. Jag tycker att det är lite roligt att två så lika personer kan vara så otroligt olika.


Ännu mera vinterkyla

I morse när jag vaknade så var det ännu kallare än i går kväll. 5 minus.
Det var faktiskt inte så där skitkul att cykla iväg till skolan då...

Vinterkyla

FrysingKollade termostaten i köket. Fyra minus grader. Uuaah!
När blev det så kallt?!
Visserligen är jag mycket gladare om det är kallt än om det är varmt. Hellre vargavinter med fyrtio minus än en massa snöblask och uschinamejen.

Bonde söker fru

Trogna bloggläsare har troligen inte missat att jag är en nörd på Bonde söker fru, och därför så måste jag med mina egna ord göra en resumé av kvällens program.

Jag tycker att Fredrik bara blir töntigare och töntigare för varje program som går. Jag tycker att han förstör programmet, för han är så jäkla patetisk. Stackaren har ingen aning om hur man handskas med det kvinnliga könet (då menar jag inte just könet, det vet jag ingenting om - tack och lov) och han verkar lite efterbliven vad det gäller att prata.
Han säger att han ääälskar dansen hur mycket som helst, men när man ser honom dansa så ser det ut som fan. Jag tror att till och med jag dansar bättre.

Karl-Petter, baby. Alltid i mitt hjärta! Börjar gilla hon bär-tjejen rejält nu också. Tycker att hon påminner ganska mycket om mig själv (men det är egenltigen ingenting som jag vågar erkänna...)

Anders och den där gotländska tjejen.. Nää, säger jag. Det är ett tvprogram hon är med i. Så kräver hon att han ska veta på en gång att det är henne han vill ha. Då blir det ju otroligt mkt till tvprogram, plus att han inte ens känner henne.
Suck.

I övrigt var programmet myyysigt, jag och pappa låg i sofforna och tittade. Pappa somnade dock - jag käkade glass och glodde för fulla rullar!


Utelåst

Nu har jag varit på Ica och köpt mig en Häagen Dazs glass, Pralines o creameftersom det inte var någon vänlig själ som köpte det till mig.
När jag kom hem till huset igen så stod dörren låst. Jag fick panik då jag inte hade någon nyckel med mig. Jag var tvungen att knata iväg till Sundsborg och störa Charlotte, mamma och pappa i Charlottes utvecklingssamtal o be om nyckeln.. Det var ganska pinsamt.

Sitter och avnjuter denna enormt goda glassen. Jag tror inte att det finns något bättre...

Cavalli hysterin

Jag antar att det inte är många som har missat hysterin angående Roberto Cavalli for H&M? Har hört/läst flera styckna som lovordar dessa plaggen till max - jag tycker att dom är asfula förutom två guldiga klänningar som är adorable.
Men det är så otroligt mycket leopardmönstrat och annat djurmönster så jag tror jag spyr. Djurmönstrat = horigt för mig. Jag tycker att det ser avskyvärt ut.
Vad tycker ni? Kommer det verkligen vara massvis med folk som kommer gå runt i dessa ohyggliga lepoardklänningarna och äckligt fula skjotorna?

Den korta, guldiga som påminner om klänningen Britney hade på sig någon gång som även det var Cavalli är dock helt otroligt jävligt vacker. Skulle göra mycket för att få ha den hängandes i min garderob...

Räksalladen i kylen

Det jag smällt i mig i dag är en halv Dumle påse, en massa vatten, två mackor plus ett glas juice. Jag konstaterade för en timme sedan att jag var tvungen att få någonting  mer i magen. Så jag smsade syrran och frågade om inte hon kunde ta vägarna förbi Ica när hon skulle hem från skolan. Fick dock aldrig något svar från den skiten - så jag konstaterade att jag var tvungen att göra någonting själv åt saken.
För en gångs skull tänkte jag att jag skulle kolla igenom kylen vad vi hade för indigrienser hemma till min Räksallad.
Först insåg jag att paprika och advokado saknades, men började istället leta efter oliver. Då hittade jag både paprika o advokado - och vi hade allting hemma.
Kände att det här inlägget blev jävligt intressant (nej), men jag blev så stolt o glad över mig själv när jag insåg att vi redan hade alltihopa hemma och jag slapp gå till Ica.
Tack mig själv för att jag tittade i kylen!


Sysselsättning vid sjukskriftelse

Sovit i någon timma - vilket var jäkligt skönt..

Vad gör man egentligen när man är hemma från skolan och är sjuk? Ligger man bara så här i sängen och sover, tittar på blaska efter blaska som går på tvn och surfar på nätet och är avundsjuk på Agent Provocateur underkläder?
Jaa, troligen.
Det är ingen vänlig själ som kan ta vägarna förbi Ica och köpa med sig en Häagen-Dazs Pralines & Cream till mig?

Agent Provocateurs drömmar

Har sovit i någon timme nu, men känner mig knappast mycket piggare..

Jag blir så trött på att alla bra grejer ska kosta några tusen.. Vilken normal männia¨ska (ungefär som jag) har råd med sådana där lyxgrejer? Ungefär som Agent Provocateurs uuunderbara underkläder. Favorit BH:n kostar 120 euro och trosorna 80 euro... Suck, orkar inte ens räkna ut vad det är i svenska kronor, men på tok fööör mycket för att det ska passa min plånbok. Den dyrasate BH:n jag har är nog någon av mina Triumph BH:ar och de kostade väl bara 300 - 400 kr eller något.
Så, njae. Tror inte att mamma eller pappa skulle gå med på att betala för skönheten.. Men titta är ju gratis, tack och lov...

Sömnlös

Jag är en sådan person som är i ett stort behov av sömn, och jag försöker att se till att jag varje natt får ungefär 8 timmar i drömmarnas värld.
Igår så släckte jag lampan efter det att "Huset fullt" var slut och jag vände mig om för att sova. Det var dessvärre omöjligt för mig att somna. Vid tolv så gav jag upp hoppet av att somna av mig själv så jag satte på en film, som vanligt. När denna var slut vid ungefär kvart i två - och jag fortfarande var vaken, började jag bli smått panikslagen eftersom jag var tvungen att sova. Men då gick det ännu mindre eftersom jag kände mig stressad.
Pjuuuuh, jobbig natt.
Senaste tillfället jag kommer ihåg att jag tittade på klockan var vid 03.42.

Klockan ringde vid strax efter sex och jag satte mig käpprätt upp. Yr, kallsvettig och med en dånade huvudvärk.
Nej, idag skiter jag i att gå till skolan...

Sängdags

Johan frågade förskräckt om det var min tå i inlägget under. Nej, tack och lov!

Nu blir det sängen för min del. Ska lägga mig och titta på Huset fullt och käka glass. Tänkte egentligen titta på det redan när det började klockan nio, men så blev jag fast vid datorn... Typ som vanligt...

Den inflammerade tån

Min tå är en mycket dum tå nu för tiden. (Oj, det där lät ganska roligt - det lät som om jag bara har en tå, jag har tio, ÄCKEL TÅ!jag lovar.) Den gör ont exakt hela tiden, och jag vet inte riktigt vad det är med den. Pappa säger att det är en inflammation i den.
Hur äckligt är det inte? Jag hatar fötter, och nu blir min tå inflammerad. Visserligen ser den bara lite rödrosa ut och inte mer äcklig än vanligt - men jag tycker ändå att det är superäckligt.

Om jag inte gör något åt min stackars inflammerade tå så kommer den kanske sluta som tån på bilden.
HEMSKA TANKE. Får smärre kväljningar av bilden - ville dela med mig av skönheten till er.

Sex and the city

Jag vet inte riktigt om jag har beskrivit det tillräckligt tydligt - men jag lider av ett starkt Sex and the city- behov (jaa, ett till av alla mina en-miljoner behov här i världen). Det är som en drog och det är så underbart.
Det är ett sådant typ av liv som jag skulle vilja ha. Glamourigt (snygg svenska), självständighet men samtidigt hopplöst förälskad, storstadsliv, lägga pengar på Manolo Blahnik skor...


Räcker detta för att även övertyga er om denna fantastiska serie? Carrie sitter och är flicksöt i Mr Bigs utstädade lägenhet. Titta sedan också på hur otroligt fin hon är i slutet där hon möter upp flickorna.
Aah, jag blir saligt avundsjuk..

Matfrosseri

Jag börjar starkt tro att jag lider av matfrosseri.
Nu satt jag här så vackert och spanade in folks bloggar, och utan att jag riktigt märkt det så har jag en godispåse i handen och äter upp det mesta av innehållet. Hur gick det till?

Piercing, vila i frid

När jag stod där i duschen och sjöng så upptäckte jag plötsligt att min piercing var borta då jag tittade ner över Rosa piercingmagen! Vilken skandal - då detta var min favoritpiercing som jag fått av Johanna i födelsedagspresent.
En vanlig, rosa liten skönhet som var mycket bekväm att använda men inte fullt så tråkig med en vid, vanlig rund sten i.
Jag misstänker starkt att denna piercingen just nu virvlar runt nere bland kloakerna tillsammans med mitt duschvatten.
Vila i frid.

(på ett ungefär hur den såg ut →)

Springande

Gissa vem som trängde på sig träningsskorna och stack  ut till elljusspåren?
JAAG! (Är superstolt över mig själv då jag faktikst sprang och jag inte har gjort det sedan slutet av augusti..) Sprang 1,5an två gånger i rad. Jaa, nu borde ni ju undra vad jag är för ett miffo som springer 1,5an två gånger istället för 3an en gång.
Svaret är - det var kolsvart (förutom lamporna som sken upp spåret), jag var livrädd, det var iskallt. Jag började springa in på 3an men var sedan smart nog att jag vände. Jag insåg att jag inte vågade springa så långt in i skogen, och visste inte om jag skulle klara av att springa tre kilometer eftersom det var typ 2 minus ute.

Först hade jag tänkt att gå femman med stavarna, men sedan insåg jag att det skulle ta en väldans tid. Tid är någonting som jag inte har råd med.

Nu - duschen!

Rosebuds härligheter

Jag tror inte att det är så där överdrivet många som missade mitt desperata sökande efter Rosebud för dryga månaden sedan. Till slut så slutade historien lyckligt och jag fick tag på ett Rosebud - nämligen Strawberry Lip Balm.
RosebudMin käre kusin (http://taamilda.blogg.se/) hade lovordat Rosebud mycket och jag hade stora förhoppningar på att de skulle göra underverk på mina läppar. När jag smörjde in Strawberry Lip Balm på läpparna hände det inte alls vidare mycket. Dom luktade gott, blev glansigare och lite mjukare.

När jag var i Stockholm förra veckan så införskaffade jag mig "ett vanligt" Rosebud - och detta var ju kalas för läpparna, så först då fick Matilda (kusinen) mitt förestående till varför hon hyllat produkten.
Det "vanliga" Rosebud används numera då mina läppar är riktigt krisiga (eller för att mina nagelband behöver en uppfräschning) och Rosebud Strawberry används vardagligen mer som läpptglans med balm-effekt.

Nu har det kommit ut en ny goding! Nämligen Rosebyd Brambleberry Rose lip balm! Funderingar starkt på att införskaffa denna vardagsgoding då den innehåller bär, honung, vanilg och sheasmör.. Mumws.


För lite tid och ljus

Nu har jag pluggat lite och även ändrat utseende på bloggen..
Känner mig dödstrött och det börjar bli mörkt ute. Klockan tjugo i fem - kan det bli så mycket mer deprimerande? Nope, nästan inte..
Jag har fortfarande inte varit ute och rört på mig någongint + att jag ska vara med Johanna så fort pluggningen är undanstökad.
Frågan är: vad hinner jag?
Den spännande fortsättningen kommer senare!

Säffle kommer bli bortsprängt

Igår och idag har det cirkulerat runt massor av helikoptrar och flygplan runt Säffle - hela tiden. Igår och idag när jag gick hem från skolan hörde jag dem brumma, och nu hörde jag en helikopter utanför.

Jag börjar tro att FBI spanar på Säfflefolket! Att de har gjort en kupp mot oss och kommer vilken sekund att spränga bort hela Säffle och resten av piggen ut i Vänern.
Jag undrar vad vi har gjort för att fått dem så upprörda?

Eller så är det den näst-yngsta staden i Sverige som är avundsjuka (vilken är den näst yngsta staden i Sverige?) och tänker spränga bort oss så att de kan få bli den yngsta staden igen! Så nu håller dom på och cirkulerar runt för att se var de ska plantera sprängämnena..

The green mile

Idag tittade vi färdigt på "The green mile" på engelskan.. Fyy vilken sorglig film det var. Och vilken sötnos. Så mycket känslor.

Resten av dagen?
Plugga lite, försöka röra på fläsket och soooova (välbehövligt..)

Choklad vs. nyttig mat

Jag är väl för hemsk? Kommer ni ihåg det där hemska som hände i lördags då jag inte hade några kläder som passade eftersom jag såg fet ut i alltihopa?
Nu sitter jag och tittar på jätte nyttiga recept på internet samtidigt som jag sitter o vräker i mig massa choklad! Skäms!
Vad hände med träningen?
Igår var det okej att jag inte tränade eftersom jag var så sleten, men idag borde jag ha gjort det. FYSKÄMS!
Imorgon blir det bättring, lovar...

Engelskt

Nu mina damer och herrar, nu stänger fabrik Catrine för kvällen.
Det blir sänddags tillsammans med typ "Hur man blir av med en kille på 10 dagar" eller liknande. Orkar jag med - så kanske jag till och med läser lite grann i min engelska bok också.
Känner att jag är jävligt engelsk idag eftersom jag pluggade engelska i några timmar förut, och nu funderar jag på att läsa i min engelska bok. Jaa, snart kan jag nog abdikera (HAHA) till England.

Nussinussi! (uttalas nushinushi och betyder God natt på söt-språk!)

Grejs
Njae, jag vet att den där inte är engelsk, utan amerikansk.. Men jag hittade ingen fin gubbe som symboliserade england lika bra.. och dom snackar ju engelska i USA också!

Framtidens sköte

Jag sitter och drömmer mig bort en aning och bara lääängtar tills vi tar studenten. Patricia blir vettskrämd vid tanken på att vi kommer att gå ur skolan om ett och ett halvt år, vad ska hon göra då!?
Varenda gång jag försöker få henne att inse att jag längtar vill hon ungefär spy över mig. (Hon är nämligen den enda av de som jag umgås med mest som kommer att ta stundenten samma år som mig, förutom Ida men henne har jag inte möjlighet att tracka med mitt tjat om studenten lika ofta... Line gick ett år på IV och Johanna gick ett år på frisör men nu går Line handel och Johanna NV, så de tar studenten ett år senare.) (Förlåt för att det där blev världens längsta parantes.)

Vad är det jag ska göra som är så speciellt då? Jaa, egentligen är det inget särskilt.
Först ska jag sticka som au pair i ett år. Tänkte först åka till England då jag älskar den brittiska accenten på det engelska språket (Sara i klassen pratar skitbra "brittiska", och jag blir jätte avundsjuk så fort hon säger någonting på engelska). Men sedan hittade jag Cecilia Kleimerts blogg (http://thenanny.blogg.se), och den är så jäkla bra och så rolig så att nu har jag kommit på idéen att åka till USA som aupair istället - precis som hon!
Sen så ska jag ha lyckats bli skitmogen och jätte smart på det där året i USA, så att jag ska läsa på någon bra högskola eller universitet i Stockholm till något skitbra yrke.
Sedan ska jag ägna resten åt mitt liv till att jobba med det yrket.

Perfekt, eller vad säger ni?


Min skolrapport

Sådär, nu har jag pluggat lite engelska i några timmar.
Fantastiskt, hur duktig jag är!

Idag hade vi historieprov i skolan. Det var meningen att jag skulle ha pluggat på det igår, men eftersom jag var ganska sleten efter lördagens bravader så orkade jag verkligen inte med det. Läste igenom det lite fort idag i skolan, och håller tummarna för att det gick helt okej.
Fick även tillbaka idrottsprovet idag, hade en poäng från mvg - ooh, så sur jag blev!

Politiska åsikter

Kan man bestämma sina politiska åsikter?
Var får man dom ifrån? Blir man uppfostrad till att tycka så som föräldrarna tycker? Kan man ändra dom?

Det var någonting som jag gick runt och funderade på samtidigt som jag röjde upp lite i rummet. Kan någon ge mig svaren, tack? :)

Fantasilöst

Har tagit ett bad, rakat benen och smörjt in mig med BUS. Sitter därför och luktar typ kyckling med sprit - mindre trevligt.
Nu vet jag inte riktigt vad jag ska ta mig till eftersom jag inte vill gå och lägga mig, men det är ingen rolig på msn och det går inget bra på tvn. Så vad ska man då hitta på? Får nog sätta på ett Sex and the city avsnitt, men det sorgliga är att jag vid denna stund har sett allihopa som jag har och jag får inte ner några fler..
Såå, någon som vill leka?

Julkort

Mamma plockade fram fyra styckna ljus förut. Dessa såg ut som äpplen och kom från typ Ikea. Jag tände ljusen och tyckte att dom var väldigt fina - så mamma bad mig att ta lite foton på dem. Så det gjorde jag, och nu funderar mamma på att göra en av dessa bilder till våra julkort. Hihi!

Äpplen
En av kandidaterna... Ser otroligt juligt ut, tycker jag. Mitt kladd förstör det dock lite ;)

Gårdagens sammanfattning

Tänkte dra en sammanfattning angående gårkvällen:
Jag och Johanna stod och båda försökte hitta bästa platsen framför min lilla spegel. När vi kände oss någorlunda vackra så knatade vi iväg till Olofsson där vi fick smaka på några härliga drycker. Eller åtminstone den ena - som var babyrosa och smakade supersött, den andra var genomskinligt blå och smakade... något konstigt.
Vi flängde iväg till Ica och gick sedan till Line. Väl där var det lite problem med Marielle om hon skulle stanna eller inte, men som tur var så gjorde hon det. Det var jätte trevligt hos Line där vi spelade spel, skrattade, dansade och var allmänt galna. Sedan skulle vi gå till Oskar. Ditvägen var också jätte trevlig, men jag tror att vi kunde ha hittade någon roligare plats att vara på. Jag och Johanna gick hem ganska fort...
En otroligt kortfattat sammanfattning av vad som hände i går kväll!

Pose tillsammans med kundvagn
På vägen till Treabackarna där Oskar bodde hittade vi en kundvagn ståendes. Denna drog vi runt på i cirkus två hundra meter, men tröttnade ganska fort på den. Här är det jag, Line, Johanna och Ida - Olofsson är fotografen och Patricia och Marielle har vid denna tidpunkt lämnat oss.

Astrid Lindgren sucker

Det är inte många minuter under dagen som jag har varit utanför sängen, och det känns väldigt skönt. Har dock en enorm ångest över allt pluggande som jag egentligen borde ha gjort idag, men inte tagit itu med. Har tex historieprov imorgon i källkritik - kommer troligen gå åt helvete.
Nu ska jag fortsätta titta på Emil i Lönnerberga (ännu en sak som jag är sucker för Astrid Lindgren historier, speciellt Emil, Ronja, Pippi och Lotta!)

Sängliggande

Gårdagen var okej, men absolut inte mer än det. Om jag orkar, kommer bilder och utförligare förklaring senare..

Idag blir det sängen tillsammans med massa godsaker (jag vet, jag borde inte eftersom jag har bestämt mig för att gå ner i vikt...). Har inte ork till att göra någonting över huvudtaget och ska nu titta på Liftarens gudie till galaxen som går på tv1000.
Härligt!

Ännu fetare

I min desperation så var jag tvungen att dra på mig klänningen som jag hade på mig när jag gick ur nian. Den gick på, men det var knappt, och fettvalkarna väller ut.
Gå ner minst fem kilo tills min arton års dag? JA!

Fet, ful och blek

Jag står och glor in i garderoben för att hitta någonting roligt att ha på mig i kväll. Jag ber Johanna om inspiration - och som vanligt så får hon bestämma outfiten. Min lilla svarta klänning tillsammans med ett par gråa tights.
Jag vränger på mig de nytvättade tightsen med stor möda (de har krympt typ nittio storlekar i tvätten), när de väl sitter på så drar jag på mig klänningen. Deprimerat konstaterar jag att jag har blivit tjock, blek och jävligt ful.
Vad fan hände med den slanka någorlunda snygga Catrine? Hon har typ försvunnit.
HEMSKT!


Hur man INTE kör en bil

Har nyss varit ute o övningskört lite tillsammans med mamma.
Konstaterade att det är två saker som jag verkligen behöver träna på:
Att köra genom rödljus (jag veeet, jag borde kunna det nu, men jag blir så äckligt nervös varenda gång...). När vi skulle köra igenom första gången fick jag kärringstopp typ en miljon gånger, men på tillbaka vägen inte en enda gång! Wiie!
Att parkera. Jag är inte så duktig på att parkera där jag borde parkera, utan vill gärna parkera på något annat ställe. Vi skulle nu parkera ute på Duse och jag råkade göra in det där stängslet som är framför. Registreringsskylten där fram lossnade... Förstår inte riktigt hur det gick till eftersom jag verkligen smög mig fram i typ 5 km/h. Boink, sa det och jag "krockade" med stänglset..
Hihi, jag kommer fan aldrig ta körkort...


Ingen skylt
MWAHAHAH! Snyggt värre, eller vad säger ni?
Skylt
Skylten fick ligga i baksätet så länge..

Brodern som växte upp

Ibland är det skrämmande hur fort tiden går.
Igår blev broder Mattias hela 20 år gammal - och det känns som om det var igår vi sprang runt och lekte tillsammans.
20 år... då är man ju vuxen på riktigt. Men han är ju inte vuxen - han är ju bara... min bror.

Broder
Nej, han är inte vidare fotogenisk och mycket sötare i verkligheten. Här ser han bara... full o korkad ut (han är inte full, det andra utalar jag mig inte om.)

Sam, vi gråter inte

Har nu varit på ännu en av våra små fredags tjej-kvällar. Idol, tjejsnack och chips! Jag och Line jublade i kör då Sam åkte ut från idol (äntligen! han skulle egentligen åkt ut förra veckan och låtit min älsklings-evelina vara kvar...), Patricia påstod starkt att "hon var kultur", och jag försökte få henne att inse att det hette kultiverad, men hon stod bomsäker kvar på sin plats och ansåg att "hon var kultur". Så om någon är intresserad av att titta på Säffles kultur, kan ni ställa er och glo på Patricia!
Allihopa höll på att skämmas ihjäl när allas våran egna söt Karl-Petter sjöng i idol. Jag och min käre far (som gulligt nog är ett stort fan av "Bonde söker fru") har tillsammans konstaterat att den pojken har blivit ett stort mediejippo. Varsågod Säffle. Sug åt er sötman.

Nu blir det På spaning med Bridet Jones, eftersom det aldrig blev den igår.
Sov sött!

(får be om ursäkt för min inaktivitet, skäms på mig)

Den italienska lunchen

Än så länge har jag ägnat mig åt att äta frukost, göra mig i ordning och sen stack jag och mamma och åkte lite bil. Vi var ute vid gården som farmor växte upp vid - mysigt.

Nu har jag lagat mig lite lunch! Jag dokumenterade denna intressanta händelse med bilder, jag tänkte att ni kunde gå ta del av dess underverk.

Här näst: leka med Johannispannis!

Pasta
Jag visar stolt upp pastan. Så här visar man nämligen upp pasta på tvn - när man ska laga det.
Köttfärs Findus
Samma sak med Findus italienska köttfärssås!

Laga mat
Här tillagas det! Neej, det ser inte vidare aptitligt ut med den italienska köttfärssåsen då det påminner starkt om orange diarrée.

Mat
MUMSIGT!

Under hela den här tiden pratade jag mycket vacker italienska - så som mucho gotto! (uttalas mutcjo gotto!)

Den ljuvliga chokladen

Mamma kom nyss hem från jobbetChoklad, och då var vi så busiga att vi tog upp den fina chokladen som vi köpte i Gamla stan. Hon, som jag, är helt chokladtokig. Hon skar upp fina bitar och jag stod där och upplevde en smaklig orgasm för tungan. Helt fant

astiskt.
Jag förstår inte hur jag skulle överleva utan choklad. Det är inte så att det räcker med en Marabou mjölkchoklad kaka längre heller. Neej - nu vill jag ha fina grejer! Varje kväll vid nio snåret kommer mitt choklad - begär fram och jag måste ha mörk choklad. Som tur är - så är vårat hus lite av en godisgris skattkammare och mamma har "gömt" en massa choklad och annat godis i finrummet bland finporslinet. Dit springer jag varenda kväll, och tar mig en chokladkaka...


Hopplöst förälskad

När jag var i Stockholm blev jag hopplöst förälskad.
En sådan där förälskelse som man inte inser förens efteråt, och man i början bara tror att det är någonting som är intressnat, men sedan kommer glömma bort.
Det är en klänning.
En underbar, fantastiskt klänning som finns på Zara (som inte finns någonstans i närheten av mig). Jag provade den där klänningen mest på skoj bara för att den var så berådande vacker, men visste att jag inte skulle kunna använda den någon gång eftersom jag bor i Säffle (i Säffle är man skitkonstig om man bara har en klänning på sig på en fest, alla går runt i jeans och en snyggare top). Men jag provade den. Och den var underbar.
Mamma sa att hon kunde köpa den till mig, men jag tyckte att det var onödigt då jag visste att inget tillfälle som jag kunde bära den skulle komma.
Fy så jag ångrar mig.
Jag vill verkligen ha den där klänningen! JAG VILL VERKLIGEN! Även om jag aldrig någonsin kommer att använda den så måste jag ha den. Jag måste ha den så att jag kan prova den ibland och se hur jävla vacker jag var i den.
Egentligen var den ganska vulgär med en enorm rosett vid sidan och ett rött matt material.

Någon Stockholms/Göteborgs/Malmö bo som kan tänka sig att köpa klänningen till mig? Eller har Zara postorder?
Storlek small, tack!

(Jaa, jag är extremt desperat och det känns som om jag är otroligt olyckligt kär...)

Färdigpluggat

Till slut slutade Ingman att springa runt och pilla på allting - och klaga.
Vi satte oss ner och gjorde faktiskt hela hemprovet i samhällen! Nu känner jag mig extremt nöjd med mig själv. Imorgon blir det en plugg-dag då med eftersom jag måste bita tag i matten, engelskan, historian och kulturhistorian.... Ehm, jaa.

Ingman pluggsnygg
Så här galet snygg blir Ingman när han koncentrerar sig för mycket.
Jag pluggsnygg
Sådana här galna uppror gör jag när jag pluggar för mycket.
Johan i garderob
Ingman försöker bevisa att han visst kan stå i min garderob och jag ska stänga dörren. Han misslyckades.

Min Bamse

Nu är Johan här. Vi ska plugga samhäll, men det enda han gör är att rota runt i mitt rum och klagar på allting. Som filmerna jag har och på min jätte söta nalle. Bamse. Han fick jag när jag föddes - och han är världens bästa Bamse!

Bamse
Så här super sött sliten är han!

Förfäder

Min farmor och farfar firar guldbröllop i slutet av November och mamma har varit där för att hämta deras bröllopsfoton.
Jag satt och bläddrade i pärmen och kom fram till ett foto på en mycket ung farmor och farfar omgivna av andra människor. Bredvid farfar stod det en kille som jag kände igen sååå väl, men jag kunde inte riktigt sätta fingret på vem det var.
Denna kille var pappas morbror som jag inte har ett enda minne av att jag träffat, men han var en snarlik ihop mix av pappa och broder Mattias. Jag kunde verkligen se både pappa och Mattias i den här killen.
Fantastiskt va?

Var är alla pumpor?

Jag och mamma begav oss iväg till Coop för att leta pumpor.
De hade inga där.
Vi körde vidare till Lidl. Dom hade inga där heller.
Jag blev skitsur och mamma kom på att vi kunde åka till Pomonadalens handelsträdgård och titta om det kanske fanns några pumpor där. Det fanns det inte.
Så nu sitter vi här utan pumpor, och jag undrar vart fan alla pumpor har tagit vägen?

(när vi var ute hade jag på mig mina snygg-skor. jag har döpt dom till det för att alla kollar så på mig när jag har på mig dom. antingen är det för att jag blir otroligt snygg i dom, eller så ser jag jävligt rolig ut - jag föredrar det första alternativet och numera är de alltså mina snygg-skor!)

Pumpa tjuvarna

Jag slår vad om att det är dom där stockholmarna som ska ha alla pumpor, precis som i Lotta på Bråkmakargatan med granarna!
Vilka jävla jävlar...


Det finns inga pumpor

Just nu känner jag mig som Lotta på Bråkmakargatan när hennes pappa dagen innan julafton kommer hem och Pumpasäger att det inte finns några julgranar att köpa. Lotta blir helt förstörd och börjar gråta jätte mycket. Sen går hon till affären och köper godis...?

Mamma kom nyss hem från Ica - och det finns inga pumpor! Hur skandalöst är inte detta? Det fanns inte ens några pumpor för Ica att beställa in.
Det blir ingen riktigt halloween om det inte står en söt liten pumpa på våran trapp och hälsar alla små busungar välkomna.
Vi måste ha en pumpa!

Johanna däremot, hon tar det mycket löst på denna saken. Jag tror nog inte riktigt hon förstår att pumpan måste stå på våran trapp.
Hon säger att vi ska åka till Lidl och titta efter pumpor där.
Vem vill ha den Lidl pumpa? Inte jag, för jag hatar Lidl. (Nu kom hon med det vedervärdiga förslaget att titta på Pekås!! Vem vill ha en Pekås pumpa? Inte jag, för jag hatar Pekås.) Jag måste ha en Ica-pumpa! Eller åtminstone en Coop-pumpa!
Mamma måste åka till Coop och leta efter pumpor.

(Heter det verkligen en pumpa? Så jävla fult ord... Pumpkin låter mycket sötare!)

Hur mycket är du dina föräldrar?

Hur mycket av ens föräldrar får man egentligen i sig? Det jag menar är att hur väl det egentligen märks på en person att det är dens föräldrars barn.
Om jag tittar på mig själv kan jag nog tycka att det definitivt märks på mig att jag är ett hopkok av mina föräldrar. Jag har mammas otroligt flummiga och spexiga sida, fast det är nog i princip allt jag har från mamma. Men det är ju också bland de största sidorna jag har - så det jämnar nog ut sig.
Från pappa har jag alltså fått nästan allting annat. En sucker för romantiska grejer, en grubblare, blir lättare ledsen än arg, är lite av en snobb och vill att det mesta ska vara gjort igår. Dock befinner jag inte de dragen som pappa har när det gäller att allting ska vara städat och prydligt - eftersom jag trivs ganska bra när det är lite rörigt och mysigt (titta bara på mitt rum som jag faktiskt plockar i varje dag, ändå ser det ut som det gör...).

Jag är nog 40% mamma, 50% pappa och 10% en superhärlig mix som bara är JAG!
Hur mycket är du dina föräldrar?

RSS 2.0
--